Паси: Всичките ни енергийни яйца – в руската кошница!

Путин ходи във важните за него страни, а на нас прати Медведев
5 мар 2019 09:26,
229
Паси: Всичките ни енергийни яйца – в руската кошница!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското общество става жертва на огромна политизация. Много малко са въпросите, по които имаме национален консенсус, заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси пред Нова тв.

"Нямаме национален консенсус по Инстанбулската конвенция, пакета за миграциите, енергийните проекти", посочи той и допълни: "Няма попътен вятър за кораб без посока."

Президента на Атлантическия клуб в България коментира и визитите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и на руския премиер Дмитрий Медведев у нас, състояли се само през няколко дни.

Още по темата

"Столтенберг обърна внимание на много неща, които знаем - за хибридните войни, за заплахите по Черно море, за киберсигурността. Имаше едно важно послание от него – познанието, че Русия вече е излязла от ракетния договор със САЩ и трябва да очакваме Русия да насочи ракети във всяка една точка от страните членки на ЕС и НАТО", допълни още той.

Относно визитата на руския премиер у нас, Паси посочи, че е знаково кой прати Русия.

"За тази среща започна да се говори още миналата година, за 3-ти март, когато се очакваше да дойде Путин за 140-тата годишнина от Освобождението на България, но тя се трансформира във визита на руския патриарх. Тази година пак се трансформира, но във визита на руския премиер. Путин ходи там, където страните са му важни – в Австрия, в Сърбия, в Гърция. Това са за него важните страни. В по-малко важните за него страни изпраща министър-председателя”, заяви Соломон Паси.

Според него в това има и добра новина, а именно - ако беше дошъл лично Путин, визитата щеше да се политизира, а сега може да се говори за нея на много по-експертно ниво.

Като втора голяма новина от визитата на Медведев, Паси посочи фактът, че премиерът Медведев е говорил за всичко друго, но не и за диверсификация на енергийните източници.

"В момента сме сложили всичките си енергийни яйца в руската кошница и тази кошница става все по-голяма и по-голяма”, каза още той. 

Според Паси, освен от добро въоръжение, имаме нужда и от разнообразие на енергийните източници и преносните мрежи.

По думите му добрите отношения между държавите зависят от равнопоставеност и от военния баланс.

"Втората световна война избухна защото имаше огромен военен дисбаланс в полза на Германия и в края на краищата войната се случи. ЕС и общностите за въглища и стомана бяха създадени, за да се контролира въоръжението. "Студената война" не се превърна в „гореща”, защото имаше баланс на оръжията”, заяви още Паси.

Според него в момента има много сериозен дисбаланс и той е видим най-вече от наша гледна точка в Черно море и затова имаме нужда от нови военноморски бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
31
 
! Отговори
SP преди 5 години
Паси толкова обичал ***, че като лижел америкаснки *** вкусвал чак от закуската им.
79
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да има консенсус Путин подписа пакта за мигрантите Ние нещем пък и по джендърски *** от кремълското джудже няма Самото му име на женски детероден орган говори
78
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нямаме национален консенсус по Инстанбулската конвенция, пакета за миграциите, енергийните проекти"Консенсус има- твърдо против сме истанбулската конвенция. Соломончо, ти бавноразвиващ ли си, че не си го разбрал досега?
77
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Паси: Всичките ни енергийни яйца в руската кошница!"На Паси устата му е пълна с американски яйца- от онези кожените.
76
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 5 години
Слушайте Паси и крадливото Ленче и далече ще стигнете. Даже ядрени бомби ще имате - като Джулиана Гани.Телевизиите ви управляват - каквото го няма там - никъде го няма.А тоя и подобни на него всяка сутрин ви облъчват.
75
12
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
Всичките ни енергийни яйца в руската кошница---Така излиза накраяВъзражения
74
19
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
Бългафия загуби миларди като отказа Южен поток,---България спести 6 000 000 000Е с тоя отказ
73
11
 
4
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
Германия строи Северен поток 2 ---Щото няма къде да мърда и ИМА ИКОНОМИЧЕСКА ОБОСНОВКА
72
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия строи Северен поток 2, а Бългафия загуби миларди като отказа Южен поток, а сега пак ще купува руска газ с транзитни такси за Германия и Турция. Не стига това, ами вече се молим тръбата на Турски поток да мине през българия, а Русия ни казва - разберете се с вашите господари дали ще ви разрешат.
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е как да не псувaш..Спокойно, Паси даже не е еврейн, никой не го брои за такъв! Обикновен безродник!
70
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми що сме си сложили всичките яйца в руската енергийна кошница? Що не купуваме газ и нефт от САЩ, Норвегия, Катар, Египет, Азербайджан, Казахстан, Туркменистан, Узбекистан, Таджикистан и къфто си искаме стан? Защо само от Русия?
69
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно господин Паси иска всички яйца да отиват в американската кошница и за българската изобщо не мисли.Относно Истанбулската конвенция, как да няма национален консенсус бе господин Паси? Ами не я искаме. Не го ли казахме достатъчно ясно? Или, според Вас, консенсус ще има само ако я приемем и всичко останало не го считате за резултат?
68
1
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Какви яйца, какви пет лева. Май не разбрах те, че САЩ са ни забранили да говорим за разни потоци и сега ние се чудим какво да кажем. Г-н Паси въпреки, че е във властта май не е присъствал на разговорите и не му е казано. Г-н Паси всичките ни яйца са запъртъци.
67
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли идват да ни /усвубуждават/....................xaxaxa..........абе няма освобождаване от тях
66
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Енергийните в руската кошница, оръжейните в американската, а българите - насадени на пачи яйца от агресивни егоист и като "българина" Мони.
65
1
 
27
 
! Отговори
Йосиф Барух преди 5 години
някой да се смили и да престане да кани Moнката на интервюта сутрин преди да е изтрезнял че станахме за смях
64
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
България се обезлюдява и застарява с кошмарни темпове,населението масово е болно,стандарта ни на живот удари африканското дъно,а тоя...да не използвав подходящия израз за да не го батърдисат../всъщност,израза е "тая май...уна"/ бръщолеви за някакъв "Консенсус за Истанбулската конвенция" и "пакета за миграция"!..Такива като тоя ги оправя само онова съоръжение от дърво,с формата на буквата "Г"..но съвсем се сдуха народа,живее в някакъв сън...
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете кога Паси е положи,поне един венец на паметник на загиналите за свободата на България от османско иго.Посочете кога е положил венец или е изразил почитта си към загиналите български воини в Кербала,загинали на хиляди километри от родината си за чужди интереси и за чужда слава.А след като САЩ и НАТО искат да купим Ф-16,да се съгласят българските енергини проекти да бъдат осъществениТова дефакто ще покаже дали България може да бъде мост между Русия и ЕС и НАТО и в двете посоки .
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
---БОЙКО, ГОЛЯМ СИ! БИЕШ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И НЕ СЕ СПИРАШ!---е това изби ри6атабойчието второ поколеншие комунистсишгурно са го видели да се самобичуваелектората му само от де.бил.чета
61
1
 
7
 
! Отговори
Кух профил преди 5 години
И на Теменуга не й е лесно. Каква чупка да направи, на кой да угоди, кви да ги дрънка.... Нали знаете какво е раздвоение?