"Друго"-то в анкетата SELFIE не се отразило на децата

Вълчев не приема въпроса, но и не иска да се преувеличава
8 мар 2019 22:20,
15
"Друго"-то в анкетата SELFIE не се отразило на децата
Снимка: БТА

Просветният министър Красимир Вълчев се обяви против навлизането на каквато и да е форма на идеология, свързана със самоопределяне на пола. Въпреки това, по думите му, спорната анкета SELFIE, в която децата трябваше да се определят като "мъж, жена или друго", не е повлияла върху психиката на учениците.

Още по темата
Това се доказвало с факта, че не е постъпил нито един сигнал в МОН по случая.

Министърът обясни, че са поискали от Европейската комисия въпросът, свързан с пола на децата, да отпадне за България и в момента анкетата не се прилага в училищата.

В отговор на депутатски въпрос Вълчев отрече инструментът SELFIE да налага джендър идеология и подчерта, че той оценява дигиталната подготвеност на учениците.

"Не го приемам, но не съм склонен и да преувеличавам въздействието му върху ценностната система на децата. Никой не му е обърнал внимание, там където са го забалязали, не е предизвикало въздействие върху психиката на учениците. В МОН не е постъпил нито един сигнал", каза той.

Вълчев добави и че децата рано или късно ще разберат, че има и други култури. Най-важно обаче било как са възпитани учениците да ги възприемат.

"Ако SELFIE е привлякъл погледа на децата за няколко секунди, възпитанието в училището е продукт на многогодишна работа. Децата ще разберат рано или късно за другите култури и това как ще реагират на тях зависи от това не как сме успели да ги забраним, а как сме ги възпитали да ги възприемат. Не можем да ги забраним, защото това ще означава да им забраним интернет, медиите", подчерта Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Много знаете бе.... и като ги попитаха с друго, да не би да им попречиха нещо на развитието? Масата лапещаци са забравили да четат книги и т.н. Пардон, не са забравили, а не са били никога научени да го правят. Децата си растът такива каквито теабва да бъдат. Никой не може да ги подтикне, или направи да станат някакви си.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,то тепърва ще им се отрази.Не се знае колко от тях след време ще станат "друго-то".
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича ми на джендар в главъта
7
1
 
23
 
! Отговори
Той е от другите преди 5 години
затова за него е нормално да има трети пол!
6
3
 
21
 
! Отговори
евро-жендер преди 5 години
това е не само стъпка към налагане на жендер идеология, това е първата стъпка към узаконяването на педофилията, защото дъртите жендери, най-много обичат 5-6 годишни мончинца - питайте кардинал Пел, ако не вярвате. Мотото на Брюксел е - работиме ви, работиме и вашите деца.
5
2
 
22
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Научен факт - всеки бозайник на тази планета има ДНК, всеки бозайник на тази планета има двойка хромозоми в това ДНК, която определя пола му и има само 2 такива пола, наречени мъжки и женски. Мъжките организми произвеждам семе, женските организми произвеждат яйце, което се опложда от семето. 3-та истина няма. Истината не е омраза, истината е любов!!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не го приемам, но не съм склонен и да преувеличавам въздействието му върху ценностната система на децата."--алабалистика!напротив , повлиял е и още как, на подсъзнателно ниво! махай го ве, г е й! от тук те виждам, че си ***!
3
2
 
15
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Министъра е без значение какво мисли! Той е все пак служител и ако се осмили да каже нещо, извън нишката на Сорош и юдеоционизма, ще бъде нашляпан веднага. Отгоре! Затова мига на парцали и вика "то не боли бе, не е толкова страшно"! Крайно време е Българите да се надигнат и да изметат тази проказа, с която ни заливат от Брюксел по нареждане на "ония"! Случая е начален опит в училищата ни да бъде приложена доктрината на социалния пол - "джендера", като социална конструкция! Да пази Бог децата ни!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мальчик-гей 1СРАМНО Е!!! ЩОМ В БИБЛИЯТА ГО ПИШЕ, а това е Книгата на живота - ЗНАЧИ Е СРАМНО!
1
31
 
5
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
Децата трябва Най-малкото да знаят, че няма нищо срамно да си гей или да си от третия пол.