Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП

Етническо напрежение обаче нямало да допусне в никакъв случай
455
Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП
Снимка: Булфото, архив

След поредните промени в Закона за вероизповеданията премиерът  Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща.

По време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново той призна, че не е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението заради опрощаването на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис.

Още по темата
Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща. Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", закани се Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници. Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани.

"Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията. Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", пошегува се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
1
 
3
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Време е за покачване заплатите на хората и за изваждане на русофилите от властта и икономиката.
379
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Загрижила се червената мутра за ....мат'ряла.
378
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той да не се чуди толкова за БСП ами да помисли положението на Народа! Да не живеят хората в такава голяма бедност!
377
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старшина Варадин Споко Йоската се ще го срещне някъде
376
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще е на власт до 2100 година
375
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо 35 а пожарникаря 50 минимум
374
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо 35 а пожарникаря 50 минимум
373
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се пенсионира, останалите живи няма да искат да си спомнят за него! Дано успее да се пенсионира ...
372
1
 
4
 
! Отговори
Вярно е преди 5 години
Дет се казва в приказката- ,,Ученикът трябва да надмине учителя си!" Преврати е имало, но народа никога не е свалял никого! И няма да свали! Такъв народ!
371
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо беше на власт 35 години а не 33 .Пожарникаря ще е на власт до 2050 2060 .Освен ако не му направят преврат в партията, или не паднат на избори или народа не ги свали.
370
1
 
15
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Бойко, защо за десет години другите държави дръпнаха напред, а България стигна до под дъното?! На първо място сме по корупция и кражби и на последно място по заплащане на труда на работниците.
369
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво има да се чуди. Борисов как говори 10г за Станишев след като БСП загубиха властта.
368
1
 
3
 
! Отговори
Как завърши преди 5 години
28 икономика в света и 16 република, според проф. Иво Христов? 1990 с помощи за храна и купони! Е това поне го помня! Никакви митове за благоденствието и великя Съветски Съюз не могат да ми променят спомените! А някои ако имат шизофрения на идейна основа си е техен проблем! На мен пропаганда не ми влияе!
367
2
 
11
 
! Отговори
ООООХ... преди 5 години
ЕДИН ГЕРБАЖИЯ СЕ УТРЕПА ДА ПИШЕ ПРОТИВ КОРНЕЛИЯ - ЗАЩО ЛИ СЕ ДОСЕЩАМ КОЙ Е А НА Г-Н ПРЕМИЕРА МОГА ДА КАЖА ТОЙ ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ВЕЧЕ И ЩЕ ЧУЕ ЧАК В БАНКЯ НАРОДА КАТО ВИКА В ЕДИН ГЛАС ООООХ НАЙ ПОСЛЕ ГО НЯМА
366
1
 
10
 
! Отговори
men преди 5 години
уби цялата икономическа активност в държавата не цАрвулко и изгони матриалеца. сега си харизал и земята на арапингелите. евала, ашколсун. ако те набарам без охрана така ще те подредя че ще влезна в учебниците по изетазания.
365
1
 
16
 
! Отговори
Не съм стар, преди 5 години
не съм и млад. Простаци са ни управлявали, и простаци ще ни управляват! Защото сме *** народ, че и проклет! Касиер съм на етажна собственост, моля хора за 10 лева за общи части,година, ... си майката ми викат.Как ще лъжеш и ще искаш да има държава? Има добри хора, но са много малко! Магарето, кон не ражда!
364
1
 
9
 
! Отговори
Ха..ха..ха. преди 5 години
Ние му викаме Тиква, а децата го наричат Хвалипръцко. Единият е Хвалипръцко, а другия Цвъ Цвъ. Ха..ха..ха.
363
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провалихте се много,особено във външната политика.Изкарайте си мандата и да идва БСП,а БСП трябва да смени дясната Нинова,защото левите не искат да гласуват за дясната Нинова.
362
3
 
13
 
! Отговори
Този е по прост преди 5 години
До: Много простПрав си за Живков, но толкова *** човек, като тази Тиква никога не ни е управлявал.
361
9
 
3
 
! Отговори
Много прост преди 5 години
До Така деЖивков не можеше да говори, веднъж излезе в Панорама, Гарелов направо се изпоти, Тошо не можеше да върже изречение от 3 думи. Бойко е направо професор! Ама не знаеш защото си млад!