Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!

Ще се смята по двете формули, ще се взима по-благоприятната
291
Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разпореди на социалния министър Бисер Петков и на шефа на НОИ Ивайло Иванов да не се допуска намаляване на пенсията на нито един пенсионер.

Още по темата
След спешна среща в Министерския съвет вицето Томислав Дончев увери, че няма да има намаляване на пенсиите, за тези които тепърва ще излязат в заслужена почивка.

Той подчерта, че и тази година правителството ще отпусне 53 млн. лв.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов уточни, че на бъдещите пенсионери ще бъдат изчислени пенсиите по двете формули - по старата и по новата, и за всеки случай ще се прецени по коя формула човек ще получи по-висока пенсия, като ще се гарантира по-благоприятния размер.

Това ще стане с компенсационни механизми за допълване на разликата.

Вероятно предстоят законодателни реформи.

Иванов и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов увериха, че става въпрос за много малки разлики в пенсиите - от порядъка на двайсетина лева.

В понеделник беше публикуван предварителен анализ на НОИ за ефекта от отпадането на трите години за периода 1997-1999 год. Той е правен на база симулация за бъдещите пенсионери.

По думите на Бисер Петков данните показват, че промяната ще се отрази благоприятно за повече от 60% от пенсионерите, за някои ще има неутрален ефект, а за около 30 на сто ще има намаление на пенсиите, което ще е в рамките на до 5 процента.

Той припомни, че промяната касае само бъдещи пенсионери, а не такива с вече отпуснати пенсии.

Томислав Дончев добави, че правителството има амбицията да осигурим 50-53 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите.

Според него вероятно решението ще бъде взето още тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
37
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Колко сладко, колко мило. Власта оглавявана от този човек, сваля по 9 кожи от хората и ощетява пенсионерите, а той ги защитава. Не мога да разбера какво е това. Дали той е Робин Худ или пък ние сме прости овце. Май сме беееее.
213
3
 
27
 
! Отговори
Ох преди 5 години
Май вече трябва да се вади кривака.Избиха рибата.
212
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Светиня Му не каза ли, че ще върне откраднатите пари от Сребърния Фонд?
211
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е за софийският, се е най-близкият!
210
3
 
32
 
! Отговори
питам сериозно преди 5 години
На Бате Бойко още вярвате ли му?? Преди време беше обещал,че минималната пенсия ще стане 300 лева при минимална заплата 520 лева. Сега ще обещае великденски 20 лева за всички пенсионери и после пак някои няма да се класират
209
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо трябва да се стигне винаги до протести за да се отменят поредните простотии на ГЕРБ?
208
1
 
34
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Пореден пример ,че страната ни заради лошо управление пропада бързо и безвъзвратно.
207
1
 
19
 
! Отговори
ан преди 5 години
а кога ще поправи другата несправедливост2011год пенсионер с 250лв и там разните проценти стана 1019 305лвсега за същия труд се пенсионират между 500 и 600лвтова редно ли емразя го от дъното на душата си
206
2
 
25
 
! Отговори
р4ф преди 5 години
айде бе софето !! ще излезете ли на митинг или на демонстрация бе!!
205
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо да кажеш за пенсионерите с телкове, на които им отнехте по 30-40лв по най-циничен и незаконен начин? Не стига че вегетират на прага на физическото оцеляване. Как се живее с двеста лева? Но ти няма как да знаеш, а и едва ли те интересува.. Само пурата ти струва повече. Вероятно задачата е по-бързо да се отървем от нашите родители, за да запълним други дупки.
204
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Великден пак жалките 40 лв. ли ще дадат?Не може с години да даваш 1 и съща сума на фона на всеобщо поскъпване на всичко.
203
1
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
НАЛОЖИТЕЛНО да се промени конституцията на България. Защо?Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет."... или отделна личност .." Да пише: Бойко Борисов ????????Шиб-н наро
202
1
 
25
 
! Отговори
Мильо преди 5 години
Това на снимката е съвещание при Капи тути капи!Всите мафиоти получават нови указания кого и как да ударят !За сега отлагат пенсиите с два- три месеца!
201
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова *** човек и примитивен селски тарикат може да вирее само в България.
200
2
 
37
 
! Отговори
Борисов разпореди??? преди 5 години
Ама пенсиите нали се изчисляват по закон.Борисов ли е закона у нас???Дори и "диктатора" Т.Живков не си е позволявал да бъде Закона.Българи, осъзнайте се .Диктатура, цензура престъпления организирани то ГЕРБ... къде живеем?
199
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи - Мутренска Територия.
198
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е елементарен.
197
1
 
35
 
! Отговори
СМЯХ! преди 5 години
Пак се опитва баце да се прави на голям, ама някак си в последно време тия номера почнаха всички да ги разбират. Видиш ли да си дигне малко рейтинга. За тези от вас, на които все още не им е ясно, ГЕРБ печелят избори единствено и само с манипулации. Замисляли ли сте се защо голяма част от криминалния контингент е на хранилка при ГЕРБ? Просто, защото ги държат с добри компромати, а някой е мръднал от правия път, а са го окошарили.
196
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червен вожд Винету Боков мисли за всеки индианец от племе Булгарикус Мизерникус!!
195
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българино, гледай ведро, мисли позитивно! Току виж в скоро време пенсията ти се увеличила до 299 лв и има да купуваш луканки и пържоли, ягоди и киви! Ще отскочиш и до Гърция да събереш сили и слънце. Дръж се да дочакаш този благодат!