Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!

Ще се смята по двете формули, ще се взима по-благоприятната
291
Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разпореди на социалния министър Бисер Петков и на шефа на НОИ Ивайло Иванов да не се допуска намаляване на пенсията на нито един пенсионер.

Още по темата
След спешна среща в Министерския съвет вицето Томислав Дончев увери, че няма да има намаляване на пенсиите, за тези които тепърва ще излязат в заслужена почивка.

Той подчерта, че и тази година правителството ще отпусне 53 млн. лв.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов уточни, че на бъдещите пенсионери ще бъдат изчислени пенсиите по двете формули - по старата и по новата, и за всеки случай ще се прецени по коя формула човек ще получи по-висока пенсия, като ще се гарантира по-благоприятния размер.

Това ще стане с компенсационни механизми за допълване на разликата.

Вероятно предстоят законодателни реформи.

Иванов и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов увериха, че става въпрос за много малки разлики в пенсиите - от порядъка на двайсетина лева.

В понеделник беше публикуван предварителен анализ на НОИ за ефекта от отпадането на трите години за периода 1997-1999 год. Той е правен на база симулация за бъдещите пенсионери.

По думите на Бисер Петков данните показват, че промяната ще се отрази благоприятно за повече от 60% от пенсионерите, за някои ще има неутрален ефект, а за около 30 на сто ще има намаление на пенсиите, което ще е в рамките на до 5 процента.

Той припомни, че промяната касае само бъдещи пенсионери, а не такива с вече отпуснати пенсии.

Томислав Дончев добави, че правителството има амбицията да осигурим 50-53 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите.

Според него вероятно решението ще бъде взето още тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
14
 
! Отговори
Болна система преди 5 години
До питам 86. Наистина ли смяташ, че при случайния подбор ако някой го изберат и му кажат, че ще взима 4000 лева заплата плюс ще откаже ? А който не иска си пуска отказ и толкова. Мисля, че на повечето ви е ясно, че депутати са в парламента, за да защитават интересите на определени личности, а не на обществото като цяло, обаче вие продължавате да се дърлите точно кой кръг от интереси трябва да управлява !
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Елен 87Пенсиите на инвалидите няма как да са от социалното министерство, защото трябва да имаш трудов стаж, за да получаваш инвалидна пенсия. И за инвалидна пенсия искат стаж.Откъде се пръквате такива умници, бре?! Понятие си нямате от нищо, обаче изказвате компетентно мнение по форумите.
92
1
 
22
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Пример за цъкащата в полза на олигархията бомба - тихомълком направиха 139 промени в законо за ветеринарномедицинската дейност и сега карат животновъдите да си пререгистрират животновъдните обекти, като много ще пропуснат срока и ще са принудени да си продадат стадата на ОЛИГАРХИЧНАТА ИЗ МЕТ КОЯТО МЕДИЙНО ВЕНЦЕХВАЛИ ХУНТАТА И ИМ """ОРГАНИЗИРА"""" ИЗБОРНИТЕ ПОБЕДИ НАД НАРОДА. Ей това е само една от тиктакащите гербави бомби над бедните глави на народа.
91
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Трейс да са живи и здрави! Ето, преди 5 години качествено ремонтираха мост на Хемус и днес пак е за ремонт! Пари да се харчат ...Трейс, Трейс, Трейс
90
0
 
29
 
! Отговори
Бойко М. Борисов преди 5 години
И вижте там, дайте на ходжата едни 8 милиона, че обещаха от ДПС да ни подкрепят!
89
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вожда нареди. Надявай се робе на светли бъднини, надявай се.Цакат ви яко с такси, удружки, цени и робството продължава.
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоТърся варианти човече.А ти варианти не предлагаш...Само плюваш.та те питах - ти по-добър вариант ли си? кажи коя ти е бюлетината да гласувам за тебе. Свестен ми се виждаш.Ама ти взе да даваш заден - не щеш да ни управляваш нас простите хорица.И те не знаеш да управляваш, само знаеш да плюваш.
87
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
от как съществуваме вс. ставащо е заради зла.тото. Това е./ като напишеш думата злато и веднага трият коментара./
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро е правилно
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ , същия разпореди за Избирателния закон , Истанбулската конвенция , Преференциално гласуване , 8 000 000 лв. за имамите .........Десет години нарежда сутрин едно , вечер друго ! Вервам ти тикво ! Спасителюююю !
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред депутатите на другите партии има и по някой мислещ човек, но сред тези на ГЕРБ понеже нищо не вършат а само повтарят като папагали каквото вожда им каже, е редно да се промени конституцията, че депутатите на ГЕРБ дават пълномощно на Бойко да гласува вместо тях, и с избирането им мандата им се прекратява. Ето как ще се спестят заплатите на гербавите депутати. В тоталитарните вождови партии не е необходимо да има депутати а само вожд-главатар.
83
2
 
9
 
! Отговори
Елен преди 5 години
До Анонимен 42 Откъде ще дойдат парите: 1. Държавата да си плаща осигуровките на държавните служители, полицаи, военни и т.н. 2.Да извади от НОИ пенсионерите по болест и да ги прехвърли на помощи в социалното министерство- пенсии да се изплащат само за трудов стаж.Сега се получава, че хем държавата пълнила пенсионния фонд, хем тя е некоректен работодател. При 40 г трудов стаж аз и работодателят ми сме внесли в държавата над 100000 лв. Пенсията ми е 500лв.-покривам си 17 год.
82
0
 
4
 
! Отговори
питам преди 5 години
До Болна системаобаче не разбрах, в долната камара представителите насила ли ги избират или все пак трябва и да си пуснал билетче за лотарията?
81
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Болна система 76БГ няма нужда от 240 човека начело. Не сме толкова богата страна.120 човека са напълно достатъчни.
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ КАК РАДВА НАРОДА - ЗНАЧИ В ЗАКОНИТЕ ЗАБЪРКВАТ УМИШЛЕНО МЪР СОТ ИИ ЗА НАРОДА А ПОСЛЕ БАЦЕ ВИНЕТУ СЕ ЯВЯВА И ОПРАВЯ РАБОТАТА. Обаче за мър со тиите, за които хората не се усещат а те са стотици, мърсотията си действа - пример тихо убиха с регулации опциите хората да си отварят малък бизнес и се кефят, че са обслужили едрия олигархобизнес.
79
0
 
35
 
! Отговори
Още може преди 5 години
Поредните номера. Проба - грешка. Ако мине! Чудят се откъде да вземат пари. Естествено, от най- беззащитните.Пенсионери, инвалиди, собственици на стари коли и т.н. Защо не спрат увеличаването на заплатите на депутатите, които вършат само глупости, защо не намалят драстично броя им? Уж се карат, но за облагите винаги са единодушни. Гласуват си ги най-безсрамно. То не бяха комисии, сътрудници, командировъчни. Сега пък бой за Брюксел. Нямат морал, нямат съвест.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Болна системаХм.Браво, че все пак имаш някаква идея.Благодаря ти, че я сподели.
77
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен"Ти да си жив,Стоенчо!"....В случая:-ТЕБ да та оправят,зер като гледам,това ти е мерака..-Некой да та оправа..
76
0
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И как ще стане това ???!!!Ще промени еднолично закона ли ? Пълен смях и популизъм ! Важното е да заблуждават хората до евроизборите !!!
75
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Браво за решението. Колония с роби трудно се управлява. А колония сме.. гледайте последното интервю на т. живков, казва в прав текст вс. защо е станало. Няма нищо случайно