Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!

Разликата в квадратурата доплатил с банков превод
20 мар 2019 14:14,
681
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

Изявлението му идва, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Днес Цветан Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е направил доплащане, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, уточни шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

По-рано днес и от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано през деня, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
3
 
1
 
! Отговори
men преди 5 години
стига смешки бе. кои заплати увеличи меркелица? 80 милиона германци. да кежм половината работят. 40 милиона по 240 по 12 месеца... да беше платила дълговете на целия свят по добре май...
501
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много нагли . Всичко било законно,всичко било ок.
500
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банкянския мушмурок мълчи като бито дупе и чака какво ще му разпоредятспоред обстановкатаа раята чака да падне тавана тия кърлеж исами няма да си отидатте освен да грабят друго немогата вече и не искат след като намериха стадо за стриганенай-справедливо е народен съд
499
1
 
4
 
! Отговори
конрад аденауер преди 5 години
така функционира демокрацията товариши. свиквайте.
498
1
 
6
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
Народ, който гласува за ***, е***.
497
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия,недолюбваната Меркел увеличи заплатите с 240 евро,защото имало излишък.У нас излишъка се раздава на свои хора преди избори за купуване на гласове,а най-близкото обкъжение богатее от вашите данъци и от усвояване(присвояване) на евросредства.Шайката се е развихрила като за последно.
496
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тука има едни "неправителствени" организации дето ревяха по повод и без повод какво било в русия какво било в унгария или венецуелаа сего мълчат като битит гъ.зовеами сигурно оня дето плаща им казва кого да оплювати май са правителствени ама не на българското а на някое друго провителство дето плаща масрафа
495
2
 
5
 
! Отговори
10 преди 5 години
Наистина се учудвам на протестите на някои относно тези апартаменти !Господа , вече 30 години живеем в условията на капитализам т . е. на класаво общество ,където задължително има малко богати и много бедни ! Това е положението .Демокрацията е само фасадата на този зверски строй ,кой то мнозина приветстваха при реставрацията му у нас !Свиквайте !
494
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За медицинските сестри,близки до минималната заплати.За начинаещ лекар,зорлем 800 лева,за пенсионери с 40-годишен трудов стаж-250 лева.За народните изедници 5000 лв.заплати+безотчетни и далавери за милиони.Не ви ли е срам,бе?
493
0
 
12
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Дори прокуратурата признава, че по време на десет годишното "управление" на ГЕРБ в България има източен 16 милиарда данък добавена стойност, но няма нито един с повдигнато обвинение. Няма и да има.
492
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ,свършено е с вас.Вече сте в канавката на историята.
491
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов,Цачева,Рашидов,Вл.Горанов...и още-кмета на Созопол -далавери за милиони,кметския брат на Пловдив-далавери с имоти за стотици милиони.Да изреждам ли още?Мястото няма да ми стигне.
490
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартамента най-вероятно е купен с част от комисионната за изтребителите.
489
0
 
19
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Защо е тази лакомия бе Цветанов?! Лакомията ще те вкара в затвора.
488
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще има нормален, некорумпиран,грамотен, читав и интелигентен българин, който да гласува на изборите за тази шайка? Ако отговаря на горните качества - не, няма да има нито един такъв.
487
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, Цветанов, пеликан розов ... И имаш очи да се тупаш в гърдите, че "сделката е извършена изцяло по българскота законодателство". Ти по чие законодателство искаше да я извършиш? По твоето ли? Дааа ... С такива управници ще има да страдаме братя и сестри. Тепърва ще има да страдаме ...
486
1
 
24
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Не, че съм фен на БСП, но този път ще галсувам само, за да видя как Йончева ГИ ВКАРВА ВСИЧКИ ЕДИН ПО ЕДИН В ЗАТВОРА. ГЛАСУВАЙ НАРОДЕ!!!
485
0
 
14
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
"Не сме народ, а ***!", помните ли?! Сега не е по-различно, щом търпим да ни се подиграват в очите, а не ги изметем от луксозните им оазиси! Малко ни тъпчат, трябва още! Цветан, Доган все тая! И комунистите и те чакат да ни яхнат! Ама ние сме добре, както казва телевизора! И все по-добре ще става! даже и *** хукнаха да имигрират от тази робска ***! П.П. Тези сърби и румънци само протестират, не са тарикати като нас!
484
0
 
17
 
! Отговори
Тарильома преди 5 години
До АнонименТова е само известното, какво е всъщност състоянието на цв.цв. не ни е известно. А правозащитните и правоприлагащи органи не ги интересува. Дори да "направят проверка", знаем какъв е резултатът.Няма нужда да изядеш яйцето, за да разбереш че е развалено.
483
0
 
17
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Кой нормален и честен българин гласува за тая ? Кой?