Цачева била готова с оставката още в четвъртък

Беше коректно да изчакам премиера да се завърне в България, отбеляза тя
Обновена: 24 мар 2019 10:23 | 24 мар 2019 10:20, Красимир Ангелов
203
Цачева била готова с оставката още в четвъртък
Снимка: БТА

Подалият оставка правосъден министър Цецка Цачева обяви, че още в четвъртък е била готова със своята оставка.

"Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя господин Борисов да се завърне в България от Брюксел", посочи Цачева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
Бившият председател на парламента отново обяви, че оставката й не е по искане на премиера Борисов, а е нейно лично решение.

Цачева допълни, че ще ползва годишния си отпуск, за да не пречи на проверките по случая. Отговорност на министър-председателя е да реши кой да заеме мястото ми - ако поиска идея или съвет, ще му дам, допълни тя.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, допълни още Цачева. "Всеки трябва да отговаря сам за себе си, мисля че така се носи отговорност", заяви тя и призова да се изкача проверката да установи как стоят нещата в действителност.

"Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи", призова още правосъдният министър в оставка. По думите ѝ сделката за нейния апартамент е сключена по законите на страната и е без нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работи 10 години, събра пари за апартамент.
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
162 - е как защо - първо - за да проверят какви компромати има сещу тях.Второ - да видят какви са инструкциите от Големите шефове.И трето - да видят може ли да минат без още оставката на Цветанов или не могат. Всичко се решава във Вашингтон и Брюксел.
156
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милен Цветков - бях намерил двама души - един гръцки бизнесмен и още един - да говорим за острова на Борисов. десет минути преди предаването ми се обази гърка и ми каза че е получил заплашителен телефонно обаждане и няма да дойде. Пет минути преди предаването ми се обади и другият гост и ми каза че няма да дойде. Едан минута преди ефир ми се обази Силвия Зурлева да ми каже че променя темата. Следващ брой нямаше -предаването падна от екран.
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То нямаше дъжд през тези десет години колкото оставки ? И какво ? Някой върна ли и един лев хазната? А защо с ефективни присъди се разхождат до Брюксел, Вашингтон и т.н.
154
0
 
12
 
! Отговори
Байърли до ЦРУ преди 5 години
СМЯТА СЕ ЧЕ БОРИСОВ Е ИЗПОЛЗВАЛ ПОСТА СИ, КАТО ГЛАвА НА ПРАВООХРАНИТЕЛНИТЕ ОРГАНИ, ЗА ДА ПРИКРИЕ КРИМИНАЛНИТЕ СИ ДЕЯНИЯ, А жЕНАТА С КОЯТО СЪЖИТЕЛСТВА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА УПРАВЛЯВА ГОЛЯМА БАНКА КОЯТО Е БИЛ ОБВИНЯВАНА В ПРАНЕ НА ПАРИ НА ПРЕСТЪПНИ ОРГАНИЗАЦИИ КАКТО И З УЧАСТИЕ НА НЕЗАКОННИ ТРАНЗАКЦИИ НА САМИЯ БОРИСОВ.
153
0
 
7
 
! Отговори
Байърли до ЦРУ преди 5 години
лоялността му (и неговаат уязвимост ) към ЗЛатен - оказват голямо влияние на взимането на политически решения...
152
0
 
11
 
! Отговори
Байърли до ЦРУ преди 5 години
"журналисти споделят, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези които пишат негативни репоратжи за него...Егото му може да е най-силният лост за влияние над него. Трябав да продължаваме да го бутаме в правилната посока,НО НИКОГ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ С КОГО СИ ИМАМЕ РАБОТА..." 2011 г.
151
0
 
9
 
! Отговори
ВАРТОЛЕТ НОМЕР 5 преди 5 години
ВНИМАНИЕ!ДО РЕДОВИТЕ ГРАЖДАНИ,В КРИМИНАЛНИТЕ СРЕДИ Е ЧЕСТО СРЕЩАНА ПРАКТИКА ДА СЕ ЗАПЛАЩА С ИМОТИ, А НЕ С КЕШ, КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОСЛЕДИ!ГЛЕДАХ КЛИПЧЕ КАК ЕЛ ЧАПО КУПУВА 6 ТОНА КОКАИН ОТ КОЛУМБИЙСКИ ТЕРОРИСТ, КАТО МУ ПЛАЩА ПОЛОВИНАТА В КЕШ И ДРУГАТА ПОЛОВИНА В ИМОТИ.ВЪПРОСА МИ Е ТАЯ СТРИНКА, ДЕТО ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ Е НА ВЛАСТ, КАКВО Е ПРОДАЛА, ЗА ДА И ПЛАТЯТ В ИМОТИ?????????????????????????????????????????????????????????????НЯКОЙ???? ТОВА Е МЕГА-СКАНДАЛ. МОЖЕ БИ Е ПРАКТИКА В ГЕРБ?
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееех, пак няма да мине газопровода през България. Или американците ще махнат Бойко или той ще се откаже от него за да остане на власт. Удара на радио Свободна Европа срещу Цецко е: Казвам ти куме, сещай се снахо. А посредствените българи си коментиииират тука глупости.
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, сега да излезе и Фандъкова с нейните "перки от акули", и съвсем ще стане очевидон че ДНСК се владее от Герб.
148
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са най- долната издънка на БКП. Крадливи лицемерни безбожници, милиционери нагли.
147
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - Граждани за евтино разпродаване на България
146
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 147 - ти нормален ли си - 80 процента от български народ работи на 500-600 лева заплата, а някои и на толкова не работят. ОСтавям настрана разни банкери и програмисти - това са изключения дали имат и 10 000 души. как се спестява от заплаат 600 лева, като само данъците са ти най-малко 300-400 лева, а има и за храна, облекло и осигуровки?Ц.Ц. е депутат получава заплаат от 5000 лева, и поне още 2000 лева допълнителни бонуси защото участват в комисии. А министър рекетира и фирми.
145
6
 
2
 
! Отговори
u2 преди 5 години
Съсипахте я тая жена ....
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заминавай в с. Драгана да пееш "цъфнал герб".
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена е пряко отговора за това да сложат пранги на Иванчева и да я напъхав онази дупка. ИНтересно ми е сега Цацаров ще се осмели ли да сложи пранги на Цачева и ще я пъхне ли в килията на Цачева, докаот трае делото. Нали Темида няма двоен аршин и е с превръзка?
142
6
 
2
 
! Отговори
Тъй преди 5 години
Да работиш 15г. и да нямаш лев спестен не говори добре .За тези години спокойно се спестяват 70-80к,по 300 на месец е,е не при тия лихви,но беше възможно
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 145 - а какво работи Цецка Цачева? като председател на Парламента се държеше като дружинна ръководителка. дори Главчев бе по-добър. Като ПРезидент се повали - повече от 30 проценат не можа да събере и то на балотаж. Соствената й партия гласува СРЕЩУ нея. Срам. като кандидат за депутат в Плевен бе първа, а отиде чак седма - на неизбираемо място. ББ прави лупинги, за да я вкара в Парламента. СРАМ и то - голям!
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
of 131 - това не е истина точно Корнелия Нинова подаде оставка като зам. министър на енергетиката. Ама на Герб на им е удобно да казват истината.
139
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138. Ами че кой си ти бе, ***? И какво работиш? То с бъркане на киреч не се печели много.