Още фигури от властта с изгодни апартаменти от "Артекс"

Красимир Първанов, Веселин Божков и Гергана Мутагова също са клиенти
Обновена: 25 мар 2019 20:32 | 25 мар 2019 20:30, Екип на Bulgaria On Air
140

Още фигури от властта със закупени апартаменти от "Артекс" на занижени цени. Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и членът на ВСС Гергана Мутафова са поредните клиенти на фирмата, продала апартаменти на ключови фигури от управлението.

Справка в Имотния регистър, цитирана в медийни публикации, показва, че Първанов си е купил апартамент от 150 кв. м и два гаража на улица "Тинтява" в столичния квартал "Изток", на няколко пресечки от жилищата на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Още по темата

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов се сдобива с луксозния имот в края на септември миналата година на цена от 616 евро на кв. м. Средната цена в района е над 1500 евро на кв. м, съобщава Bulgaria ON AIR.

Малко преди него апартамент в същата сграда на подобна цена си купува и бившият шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков. Там е и един от апартаментите на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

А съсед на подалата оставка Цецка Цачева се оказа членът на Висшия съдебен съвет Гергана Мутафова. Тя обаче е платила двойно повече от Цачева.

В четвъртък се очаква ръкводството на ГЕРБ да реши дали и Цветан Цветанов ще понесе отговорност по примера на Цецка Цачева и Ваня Колева, които подадоха оставки в края на миналата седмица заради скандала с апартаментите.

"Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", коментира президентът Румен Радев коментира от Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
не бе взели са ги на реалните цени ! пазарните цени никога не са истински - винаги са поне 2йн о по -високи ...може дори и 4йно по-високи са са ...за тва данъчната оценка почти винаги е реалната и е 2пъти , 3 пъти по-ниска от пазарната цена ...имайте предвид че строителните предприемачи са там да правят пари и цените които искат изобщо не са реални ... при себестойност от около 300-350 евро до 400-450 евро за най-луксозните като Артекс те искат по 1000-2000 евро -3000евро ...
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреее ... ни са научиха - Пши ги 5000 лева на квадрат, угувури са с някуй у данъчнуту и ши са управиш. АМ те па не!
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една агитка гербери е създала страница "Цветанов е невинен". Ще се изкефя ако утре слънцето се проезнесе, че Цветанов е постъпил неморално, как същите тия ще крещят "Цветанов е виновен". Ще е типично по герберски. Те вече показаха как могат да гласуват в парламента едно решение и като им скръцне тиквата със зъби да гласуват на другия ден точно обратното. Тия хора собствено мислене нямат.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ем ко лошичку има беее ... Ако влезе депутат у важта кръчмо .. В смъсъкл ДЕПУТАТ! Важен човек! Голям човек! Много ясно, ще ще му дадете да яда и да пии! Я станете приели, шай хубу да имати хора горе у валастта, нали?Ко са карати и са правити, чи ни разбирати! И вий ша правити тъй, Лецимери!
29
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 5 години
бойко да оди у щатите и да пита цру и фбр кво да прави такова чудо няма целия сенат барабар с министрите си купили апартаменти според закона.
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако Цветанов го пусне на 650 евро кв.м. и ще на печалба
27
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 5 години
Знаех си, че ще излязат на бял свят още имена на властимащите. Има ли някой, който не се възползва от поста си, за да прокара удобни закони или да се сдобие с облаги? Честито, хора, ползвайте със здраве придобивките си.
26
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх! Тая фирма как не е фалирала?! Тя раздава апартаменти без пари!На загуба ли работи?
25
2
 
4
 
! Отговори
G преди 5 години
До 22- номер едно си :)))
24
0
 
19
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
в БГ винаги властта е взимала само за пари и имоти ! тоест за лична изгода ! след 1990та тва важи с особена сила ....50-60 човека опукаха целата държава обаче народа нищо не може да зацепи ....жалко !
23
1
 
15
 
! Отговори
Алов преди 5 години
ПРи БКП беше същото ,там без пари тука с една запалта с командировките. Хората са същите от БКП-то, не се учидвам, лошото е че нищо няма се промени, та дори и да подадат отставки !!
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките там ли живеят? А газ има ли прекаран?Само питам.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дифузия е сливане на две фази в едно - тоест, сливане на властта с бизнеса. Това е истинска дифузия.
20
0
 
22
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
пръснаха се да крадат обаче народа се оказа *** и нищо не може да зацепи ! жалко ...
19
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс е социална служба, трябва да им пратим бездомни роми за 70 лева в 100 квадрата празен апартамент. Артекс срутиха цените на жилищата в България. Това е началото на икономическата криза, която всеки момент чакаме да започне.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УбавиНовиниДнесПо скоро, Свободна Европа, спри!
17
3
 
17
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 5 години
Това е дифузна война срещу ГРЕБ. Моля те, Путин, спри!
16
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Костов - премиер!
15
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе целото ГЕРБ с апартаменти в тузарския квартал Изток, само Винетуто в землянка в Банкя.Как става тая работа - не знам.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези как са се минали само!? Аз щях да им дам 620 поне за кв.м