Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
40
 
6
 
! Отговори
Слаб президент преди 5 години
Този Радев вече никой не го взима на сериозно ! И какво като " свалил доверието " си ?
15
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-10,ти не знаеш ли,как е милионер,той спеше по германските паркинзи,и от там" спести милионите си"
14
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Като например? Дай списък, иначе поста ти струва по-малко и от ***.
13
1
 
22
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Освен разните там служби за боркор (борова ***) пардон борба с корупцията, някой друг има ли възможност да се бори със същата тази корупция? Президента може ли да предизвика независимо разследване, освен онова зависимото, което се води от Пл. Георгиев? Ако да, да го разпорежда! Защото съм сигурен, че след разследването на Пл.Г. Цецко и Цецка ще осъдят България за клевета.
12
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на г-н Президента.Мачкайте крадливите герерасти.Народът е с Вас и ви подкрепя напълно.
11
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай генерале, конфискувайте на Роско бизнес парка и кулата на Цариградско. Смачкай всички изедници и крадци!
10
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роско пак ще критикува. А някой ще разследва ли Роско? Как е милионер, как притежава толкова имоти в България и чужбина, как прави подаръци на Деска за стотици хиляди левове?
9
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представяте ли си Цецка-гльола с евтин апартамент от Артекс да ни беше президент, вместо Радев?
8
4
 
42
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Президента им бръкна надълбоко..."...пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички"Т.е. да им спре лапачката. Успех, един да влезе в затвора ще е пак много. А Пламен Георгиев вече изгоря, то е ясно, че до няколко дни "подава оставка за да си изчисти името". Ама терасата си остава бонус де...
7
1
 
34
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Ето кой може да ги накаже!
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33: Откритите стотици милиони евро в банковите сметки на депутати, прокурори и т.н. при фалита на КТБ34: Източването на Евро-Фондовете35: Незаконно подслушване (на граждани, съдии, журналисти)36: Огромна корупция навсякъде37: Имоти и земи на депутати, министри и зам.министри в чужбина38: Обществени поръчки на тройно завишени цени39: Санирането40: Печатницата за фалшиви бюлетини41: Корумпиран фин. министър42:*** и продажна външна министърка43:Вманиачен патологичен лъжец за премиер44:Агент на ЦРУ прави изборите с лъжи и покупки на гласове45:Продажба на гражданство без ан
5
8
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ГЕРБ ОТНОВО ЩЕ ИЗЛЕЯТ ВЕДРА ОТ ПОМИЯ ВЪРХУ ПРЕЗИДЕНТА МЕЕДИИТЕ ЩЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ КАТО ЕХО КАКЪВ БИЛ ТОЙ ТА ДА РЕШАВА ТОВА И ОНОВА. ДА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ТОЙ Е НИКОЙ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА ВЪЗДЕЙСТВА. ДОСЕГА ВСЯКО НЕГОВО ВЕТО Е ОТХВЪРЛЕНО ОТ ГЕРБ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ИЗМЕНЕНИЕТО НА ТОЗИ ЗАКОН КОЙТО ЦВЕТАНЧО ПРЕДЛОЖИ И УСПЯХА ПАК ДА ГО ПРОКАРАТ. Е КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА. ГЕРБ ОГЛЕДАЛО НА ЧЕСТНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ А ПРЕЗИДЕНТА ОПЛЮТ.
4
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
16: Фалита на Олимпик (некадърност и безхаберие)17: Гинка и ЧЕЗ18: Граничната ограда19: Напуканите и постоянно в ремонт магистрали20: Корупцията в ДАИ21: БДЖ22: Увеличение на цените (на почти всичко) на почти всичко23: Децата с увреждания24: Оръжие от България, в ръцете на терористи от Сирия и Украйна25: Договора Борисов-Порошенко (лечение на украински военни в нашите болници)26: Ало, Ваньо27: Мишо Бирата28: Лъжа, след лъжа29: Бум на престъпността30: Проблемите в МВР31: Проблемите в КАТ32: Проблемите в НАП
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цялата политическа история на България, не е имало правителство, което да е забъркало толкова много скандали, за толкова кратко време, като това на ГЕРБ: Изброявам това, за което се сещам:1: Костинброд2: Кумгейт3: Суджуците4: Ти, си го избра (гл. прокурор Сотир Цацаров)5: 6-те апартамента6: Тефтерчето на Златанов7: Двете каки8: Търговския Регистър9: Калинките (няколко варианта)10: Чумата в Странджа11: КТБ12: Болниците във фалит директорите им милионери13: Ваксините14: Ивайло Московски (недосегаем)15: Цецка Цачева (бягащите през седмицазатворници)
2
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е наджедата на БЪЛГАРИТЕ.Той е единствения политик, избран пряко от народа.При това със завидно мнозинство.Нещо което кликата на алчните фалшификатори и собственици на евтини апартаменти, никога няма да преглътне.Нито Главатарят им с огромното Его.
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, добре поне че имаме Президент, който сами си избрахме, а не ни натрапиха отвън, както предния.Обаче е много трудно сам човек да воюва срещу цяла глутница - Шайката ГЕРБ.Затова да подкрепим Президента си.Ако искаме отново да станем нормална държава.