Симеонов гневен: В следващото НС ще влязат само бездомници и клошари!

Има опростачване на политиката и болшевизация, смята лидерът на НФСБ
Обновена: 10 апр 2019 11:25 | 10 апр 2019 11:14, Камелия Цветанова
358
Симеонов гневен: В следващото НС ще влязат само бездомници и клошари!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Свидетели сме на опростачване на политиката и болшевизация с участието на премиера Бойко Борисов, което ще доведе до това, че в следващия парламент ще влязат само бездомници, които спят под мостовете на Перловската река и клошари, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Гневният му коментар дойде заради поредната оставка във връзка със скандала "Апартаментгейт" - тази на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, която парламентът прие.

Симеонов призна, че е гласувал против оставката, както и неговите колеги от НФСБ, защото и в политиката трябвало да има здрав разум, както навсякъде.

"Този отвратителен процес, на който сме свидетели и на който част от хората са жертви, трябва да спре, защото така за следващото Народно събрание всеки, който има апартамент, не дай си Боже да има фирма, да е е бизнесмен изедник, не трябва и да си помисля да се кандидатира за депутат. За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, които нямат собственост, хора които спят под мостовете на Перловската река и хора, които са клошари, те ще бъдат с предимство и само такива хора ще имат право да бъдат в политиката", коментира Симеонов.

Още по темата

Според него опростачването на политиката експлоатира и спекулира с "най-низките чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота".

Това се насочвало към определи хора и така ще се стигнело до обезкръвяване на парламента и на изпълнителната власт, смята той.

"Това става с активното съдействие на премиера, защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на Народното събрание и на изпълнителната власт или някой си въобразява, че кадърните хора са от някакъв неизчерпаем източник, а не е така", настоя Симеонов.

Той определи Делян Добрев като кадърен и отговорен човек, който е изключителен специалист в областта на енергетиката и икономиката.

Лидерът на НФСБ смята, че тези процеси ни приближават към времето на великата културната революция на китайския лидер Мао, когато се е разчиствал политическия елит с такива мерки и клеветнически кампании.

"Предполагам, че на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има някакъв предел на търпение", коментира той.

Симеонов обвини Бойко Борисов, че масово приема оставки.

"Прекалява се с тази кампания по разчистване на кадърни хора и в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на партията си да подават оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка, защото това означава че тази партия няма право да управлява държавата", отсече той.

Според него е недопустимо политици да се принуждавани да напускат постове, защото техните роднини имали някакви имоти.

"Това е болшевизъм, това е връщане на времето след 9 септември 1944 г., когато хората са били убивани на улицата, защото са били по-богати от другите или са били депутати", отсече Валери Симеонов.

Оставката на Добрев коментира и Тома Биков от ГЕРБ.

Според него на Добрев му е дошло в повече, а и в ГЕРБ имало стандарт и при най-малко съмнение за нарушение да се подава оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов гневен: В следващото НС ще влязат само бездомници и клошари!За да си купят жилища (бездомци) и Q7 или Кайенче (клошари) да се движат!!!
318
2
 
2
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Друго си е да влязат "големци' с по няколко апартамента, закупени евтино, докато са били на власт . Все пак тия апартаменти искат и обзавеждане...... което и ще е целта на следващия мандат на ГЕРБ и НФСБ.
317
2
 
1
 
! Отговори
Осман Мустафов преди 5 години
В случая Валери е прав.Опростачване е точната дума.
316
2
 
7
 
! Отговори
геро преди 5 години
Значи е по-добре да са корумпирани крадци и мошеници. Ощетяващи държавният интерес в полза на мафията? Валери... имаш нужда от преглед! Останалите Българи работят и ако могат си купуват жилище. Това не им пречи да са честни и да си вършат работата.
315
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак отлагат Брекзит, казаха по радио Хоризонт.
314
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха :)))Е, след като е физкултурник, за каква злоупотреба с власт може да става дума? Каква власт има един физкултурник? И между другото - защо с такова пренебрежение за физкултурниците? Клошарите ги превъзнасяте, а физкултурниците плюете...
313
1
 
9
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Подаряването на апартамент на физкултутник не е реклама , а антиреклама и слугинаж с корисна цел и корупция САТА драскач.
312
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Нищо вулгарно не е казал.Аз също не искам да ме представлява клошар, защото съм наясно, че умен и нормален човек никога няма да стане клошар. Приказките, че някъде се въдели високоморални клошари с висше образование са за педдали по душа и скучаещи домакини.
311
6
 
1
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Ако на един и същ етаж един апартамент е купен за 600 евро на кв. метър, а друг - за 1000, това не е случайно-Не, не е случайно.Единият може да гледа към Витоша, другият - към където слънце не огрява. Отделно от това такъв случай въобще няма, защото най-вероятно и другият апартамент ще се продаде на данъчна оценка. И въобще, ако инвеститорът си реши, може и да подари на някого апартамент с рекламна цел.
310
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо да не влезат бездомници и клошари. Сигурен съм, че сред тях има доста по-умни и успели в своето време хора.Мда... Ако наистина така мислите, вие сте за лудницата.
309
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Sledvast parlament?! ....optimist....:-) Sledvasto meshere...
308
3
 
3
 
! Отговори
По данъчна оценка? преди 5 години
До Минаващ: Да, вярно е,че се купуват апартаменти по данъчна оценка. Но кои? Старо строителство. Не нови в небостъргач като тези на Цецо, Цецка и тяхната дружинка. Ако на един и същ етаж един апартамент е купен за 600 евро на кв. метър, а друг - за 1000, това не е случайно. Какво е копупция - да използваш служебното си положение за лична облага. А управляващите гербаджии доста се усъвършенстваха в това. Не че от БСП обязателно са по-доби от тях. Но е време за промяна.
307
1
 
9
 
! Отговори
а преди 5 години
"само бездомници, които спят под мостовете на Перловската река и клошари"А защо има такива хора? И не е ли задължение на държавата да няма такива хора? Питам и отговор не чакам.
306
1
 
12
 
! Отговори
Западните Балкани преди 5 години
Затова Симионов предлага на всеки нов депутат да му дават по един милион, за да имат къде да живеят, да пътуват по света, да се обличат луксозно. Симионов и Борисов не са разбрали, че тези хора, са продали интересите на България за няколко квадрата повече и голям асансиор.
305
1
 
17
 
! Отговори
популист преди 5 години
Да влязат онези дето им обещахте 500 лева минимална пенсия, и да ви оставят да си живуркате с 170 на месец в затвора.
304
1
 
25
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Сигурно повече работа ще свършат от вас корумпирани негодници!
303
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо да не влезат бездомници и клошари. Сигурен съм, че сред тях има доста по-умни и успели в своето време хора. Те биха били много по-полезни от Симеонов. Сред тях има хора от всякакви специалности, на които съдбата е обърнала гръб в един момент. А и парламента е представителна извадка на обществото. Както олигарсите имат свои собствени представители, нека и бездомните да имат.
302
2
 
22
 
! Отговори
za BG преди 5 години
България НЕ Е БЕДНА ДЪРЖАВА!Всяка година от държавата изтичат м/у 5 и 10 милиарда лева според някои независими анализатори , според други м/у 5 и 10 милиарда евро!!!Ако тези пари оставаха в България...............щеше да им за заплати на лекари, учители, мед.сестри , инженери и за пенсии за достойни старини на нашите майки и бащи!!Има ли кой да разрови къде изтичат тези пари???
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кога ще влезе комунист - милионер в затвора?!Крайно време е!
300
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко стана външният дълга на България вече???Как са изразходени тези пари???Защо никой не задава тези въпроси???