Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
43
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ЕРадев заслужил генерал. а Пожарникаря по милост от Доган. После защо армията мизерства докато Доган си "купува" ТЕЦ Варна.
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерала от резерва Съби Събев се изказва неподготвен.Кого да обединява президента и около кого да се обединяваме?Може би иска всички да се обединим окло Бойко,да няма опозиция и недоволни?От сутрин до вечер да скандираме "Осанна"!Ай,стига,бе!Къде отиде плурализма,различните мнения и виждания?Контрола на народа към властта?
14
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожарната и ВВС в пряк двубой. Едните ще им мятат бомби другите ще ги пръскат с маркучи. Единия майче е доста по образован. Простотия срещу интелект.
13
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Не ни трябва преврат, а ривалюция ... ""...............това което наистина ви трябва, другари червени, неграмотни селяни - русофили e ... ЕВОЛЮЦИЯ, но това значи селския гумен *** да се превърне в лачен чепик да речем ... трудна работа
12
13
 
44
 
! Отговори
:) преди 5 години
Да сравняваш Генерал от ВВС и елитен пилот със завършил Симеоново псевдо "генерал" милиционер е все едно да сравняваш Орел с Магаре!
11
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията..."А какъв трябва да бъде Мутрата Министър - председател? Значи когато не си съгласен със СИКаджията Винету си разединител на нацията, но когато му вървиш по гайдата си обединител. Това Мутренска логика. Оставка, съд, конфискация и затвор. П.С. И защо Мутрата да се изказва по политически въпроси, а Президента, който също е политик, да мълчи?
10
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал е само Радев. Сабри Сабри е мъжка секретарка, а Борисов изобщо не е генерал, защото около даването му на това звание има доста неясноти и нарушения!
9
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв па генерал и каратист е Боко 300 кила мас.
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато атовете се ритат , магаретата реват ! Ако така се мобилизират съмишленици да внимават в играта , то не ни остава какво да мислим за културата и умствените възможности вожда .Затова ще бъдем винаги в девета глуха . Първо се мисли и тогава се хвърлят думи в пространството . Преди някое време имаше един дето му пишеха на листче какво да говори , но той изтече в канала ...
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бахт.и деполитизираната армия! От старшина на горе всеки е готов и иска да управлява държавата!В краен случай поне евродепутат!
6
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се опитва да използва Радев по начина, по който НАТО използва Русия - като оправдание за огромните си заплати и доходи. Разликата е, че докато Русия е държава с доказан военен потенциал и възможности, то България далеч не е такава и за военен преврат е трудно да се говори. Борисов просто няма какво друго да измисли, за да държи избирателите си, и респективно всички граждани, в подчинение. Колкото до Радев,той е малко от тези на всяка манджа мерудия,но в доста от случаите нацелва гозбата.
5
49
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРумен - генерал, абе той и на гимнастик се правеше, ама нещо..... Абе направо казано - за нищо не става милия. Срам и резил е.
4
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал vs пожарникар,за съжаление пожарникарят ни управлява.
3
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги е срам бесепарите.А ни предлагат генерал,учил в сащ.И знае английски на всичкото отгоре.Френски беше достатъчен,защото ние всички тук парле ву франси.
2
16
 
62
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Браво на достойния президент ГЕНЕРАЛ Румен Радев - той се радва на подкрепата на 88 % от българските граждани!!! Докато бай СУДЖУК, Цецо АСАНСЬОРА, Пацо Терасата и Сашо Къщата за Гости ще ЗАГУБЯТ КАТАСТРОФАЛНО изборите и отиват в ЗАТВОРА!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
1
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп признават само завършилите в русия за генерали.