Борисов vs Радев, но в боя падат само родните военни

"Превратът" на Борисов е изкаран от контекст, смятат експерти
23 апр 2019 13:00,
233

Нов залп по генералски. Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов си размениха остри реплики. Задочната словесна престрелка дойде след изказване на Борисов, че президентът призовава генералите в България към действие, което приличало на военен преврат. Президентът отговори - не Българската армия, а политици и институции са заплаха за демокрацията у нас.
Още по темата

Използват ли се родните военни в предизборната реторика?

"Когато бивши генерали навлязат в политиката, отношението към тях не бива да бъде като към генерали. Очевидно е, че в случая наблюдаваме извадени от контекста думи и твърде много преекспониране от страна на медиите, посредством което се създава усещането за подготовката на военен преврат. А на практика подобен дебат е напълно излишен", коментира в студиото на "България сутрин" ген. Съби Събев от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

По думите му обаче президентът трябвало да избягва да се намесва в предизборните скандали, тъй като не това е неговата основна роля.

"Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията и като такъв да търси диалог и с парламентарно представените, и с извън парламентарно представените партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев изрази мнение, че подобни реплики били неадекватни.

"Думите на премиера Борисов пък изобщо не са насочени към обществото, нито към анализаторите или към политическите генерали. Те са насочени изцяло към преките избиратели на ГЕРБ. Или с други думи, министър-председателят им казва, че ако се случи същото, на което станахме свидетели по време на президентските избори, т.е. не му бъде гласувано доверие, ще има последици", отсече Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички партии трябваше да осъдят най-остро изцепките на самозабравилия се кремълски парашутист Радев, особенно като се има предвид, че това е втори подобен случай на умишлено подстрекаване на армията за активна намеса в политиката в полза на Радев !Това е равносилно на държавна измяна по законите на всички държави !
35
0
 
13
 
! Отговори
ген. Де Гол преди 5 години
До Има, има: И генерал Де Гол във Франция
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е лошото на военния преврат. До там сме я докарали че идеята ми се струва добра. След като от политиците нищо не става и това е вариант.
33
3
 
24
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Къв преврат кви пет лв не мое се съберем 1000 човека протест да напраим срещу мутрата. Сега ще пратим и Пеевски евродепутат и Ал Йо.
32
1
 
23
 
! Отговори
Има, има преди 5 години
До Анонимен 30:В САЩ поде двама президенти са били генерали, така че ние не сме прецедент. За мафиотите не може да се каже.
31
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никога повече управление на бсп!
30
8
 
24
 
! Отговори
ето едно нещо преди 5 години
До каскетиДостатъчно е да видиш какви лупинги прави на авиошоу през 2015. Има го в интернет.За това ако не се иска кураж,здраве му кажи и си ритай мачле с бистришките "тигри".
29
8
 
38
 
! Отговори
по-кротко тролчетата преди 5 години
за Радев гласувахме 3 Милиона ! - народа го харесва и го иска на власт!и за Борисов гласувахме честно преди 10г , но не сме доволни ,редно е да отстъпи .Просто и Ясно ,без излишни драми .
28
2
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
У нас преврат не може да стане поради 2 причини. Първо армията и да иска да го направи няма ресурс и подкрепа и втората причина е че преврат се прави с много пари. Ето например за преврата в Украйна когато Порошенко дойде на власт и близките до него олигарси, ЦРУ изхарчи 5 милиарда долара. А у нас политиците клякат на САЩ така че няма защо да се прави преврат.
27
4
 
35
 
! Отговори
истина е преди 5 години
ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ВОЕНЕН РЕЖИМ ,И СЕГА ЩЕШЕ ДА ЖИВЕЕМ КАТО БЕЛИ ХОРА ,НЕ ДА РОБУВАМЕ НА ТИКВИ !!
26
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажете ми една цивилизована европейска държава, която я управляват някакви генерали и мафиоти? Хората затова са измислили гражданското общество и демокрацията, за да се справят с такива жалки диктатори.
25
6
 
32
 
! Отговори
БАТ ВИ МУХОБОЙКО преди 5 години
може само да рита мачле и то с подадена топка на гол линията. Свърши тя неговата. Първи слугите му ще го заплюят
24
7
 
33
 
! Отговори
да преди 5 години
Борисов е *** и некадърник, който освен да го играе домашен любимец на чужди държави друго не умее..пуделче на Брюксел, Вашингтон, Анкара и кой ли още не.. опитва Инна Москва да се навежда, но нещо не го отразяват и често Кремъл се присмива на Пожарникаря
23
5
 
32
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Положението у нас е толкова зле, че нямаме армия и за един преврат. Иначе проЗтотиите на тиквата всеки път се обясняват от някой от придворните му лакеи как тиквата искал да каже друго, но и той не знае какво точно.
22
33
 
30
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Тесногръд "президент" злобно сквернящ всички други български институции. На барикадата бранещ усърдно опорните точки спуснати от прекият му шеф Решетников.За да си успешен президент, трябва да разбираш поне малко от икономика, право, политически взаимоотношения, да влизаш при това успешно в позицията на опонента си. Но Зеленият пъпеш си мисли, че най-важното което трябва да прави един президент е коремно!
21
36
 
9
 
! Отговори
Риторичен ? преди 5 години
Как да не е призив към армията за военен преврат !!!?Я погледнете какво прави Партията, която го предложи за Президент - излезе в нелегалност както преди 9-ти септември, а кремълския парашутист Радев зове армията да не стои настрани !Това само наивник може да оправдае такова изказване на самозабравилия се генерал !Апропо, а как трябва да звучи една подкана за военен преврат ?
20
3
 
35
 
! Отговори
АМА БОЙКО преди 5 години
и той е генерал от ПОЖАРНИКАРСКИТЕ ВОЙСКИ към личната гвардия на АХМЕД с ТЕЦа. Като се пенсионира ген.ТИКВОВ, ДОГИ може да го назначи охрана на ТЕЦ ВАРНА
19
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов срещу Радев е като катър срещу расов кон.
18
15
 
18
 
! Отговори
СЪБИ СЪБЕВ преди 5 години
Обикновен КАРИЕРИСТ, каквито има навсякъде. Даже в армията. Усетил повея на времето и той стана яростен НАТОвец. По-вярващ от папата католик. Такива НАГАЖДАЧИ са СРАМ за армията. Още по-жалко че полегна пред С.ИКаджията ТИКВОВ
17
38
 
11
 
! Отговори
Борисов действа ... преди 5 години
Докато в тази измислена институция начело с Грипен Джоланов Шербетов , явно по цял ден се чудят какво да правят. Освен плямпане, и интриги както и скитане напред назад , до сега нищо смислено и в полза на България не е сътворено там. Целия народ ги хрантути, а ефект никакъв !!! Явно и международния правителстве елит го усеща що за стока е и за това му обръщат внимание само от куртуазия и уважение към прeмиера Борисов...