Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

Бившият зам.-министър заяви, че живее в София от 2001 г.
23 апр 2019 11:10,
91
Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист
Снимка: Facebook

Тази къща няма как да е моя, по документи ясно се вижда това, отсече вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Той заяви, че е посещавал къщата за гости край Сандански като турист и има платежни документи за това.

"Като турист съм я посещавал и съм плащал за това. Нали разбирате, че тези документи няма как да се фалшифицират", посочи той. Манолев посочи още, че семейството му живее в София от 2001 г.

"Не мога да ви кажа дали е проверявана като къща за гости. Тя стартира като съвместен проект между мен и Ана Димитрова. След построяването й пътищата ни се разделиха. Аз съм участвал до голяма степен в изграждането с различни контакти. Аз съм финансирал това момиче със 700 000 лева", посочи Манолев пред bTV.

Още по темата

Манолов обясни, че 15 години преди да влезе в политиката е работил в някои от най-големите международни частни компании в България.

"В някои от тях годишната ми заплата е надвишавала 100 000 лева. Имал съм и частен бизнес, платил съм стотици хиляди левове данъци и това е проверимо", обясни Манолев.

Той отрече твърденията, че е прехвърлил имота на непълнолетно момиче. "Има отстъпено право на строеж, след като тя е станала на 18 г. Това е било 2013 или 2014 г., когато тя е била на 20 г. тогава", заяви той.

Манолев обясни, че е присъствал на проверка на място от фонд "Земеделие". "Има спечелено европейско финансиране за тази къща. Не мога да кажа дали се е използвала по предназначение. В момента никой не може да посети къщата като турист и тя не функционира като къща за гости. Аз съм си намерил места, като съм звънял на управителката на фирмата", заяви бившият зам.-министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
феодали тоя и кмета целия град държат всички структури от техни хора рода и пр
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорите с "Мини Марица-изток" продължават до 2015 г., но през две други негови фирми - "Ес Ди Ес Про" и "Ава енерджи", които Манолев прехвърля на баща си, когато влиза във втория кабинет на Борисов. С тях са печелени още 15 обществени поръчки от същия възложител с обща стойност над 3 млн. лв.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако къщата е с хоризонтален асансьор, значи е ранна инвестиция на цецко, на по-късен етап асансьорите са вертикални
32
0
 
18
 
! Отговори
Явно преди 5 години
До АнонименТова са престижите международни фирми според неговите представи -мафия!
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да го накаже и този. От недосегаемите е. Ще си ползва личната къща за гости и никой нищо не може да му каже. Мутрите на съд!
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От март 2012 до януари 2013 г. фирмата ЕТ "Александър Манолев - РАЛЕКС - Д" печели четири обществени поръчки за общо 1.4 млн. лв. с ДДС. Възложител е държавното дружество "Мини Марица-изток", а предметът - доставка на метали и смазки.
29
0
 
22
 
! Отговори
Манолев до 24 преди 5 години
Че те ключовете са си в общината,в една служителка наш човек.Когато си ги поискам,ми ги дава.Ха,ха,ха.Кви сте вие да ми търсите сметка веее.Аз 100 000 лв заплата съм получавал.МЕНЕ НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ!Питайте Цецу.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бивш бизнес партньор на Манолев е и бившата общинска съветничка от Сандански Юлияна Янева, която през декември 2017 г. беше обвинена от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления (двамата участват преди време в управлението на "Марти мед"). Обвиняем по това дело е и бившият председател на Районен съд - Сандански, Илия Янев, посочен като ръководител на групата, източила близо 600 хил. лв. ДДС. Обвинителният акт срещу тях беше внесен през юли в съда, а делото е насрочено за края на този месец.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се учудя ако се окаже част от харема на Буда
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това далеч не е единствената интересна бизнес връзка на бъдещия министър. Във фирмите "Пиринплод - 99" , "Пиринплод" и "Марти мед" той се засича с криминално проявения Костадин Костадинов, който през 2004 г. беше застрелян на паркинга на "Макдоналдс" до НДК. Костадинов е близък до Златомир Иванов-Баретата и е бил управител на казиното му "Бинго Елит" в Благоевград. През 2006 г. е учредено дружеството "Рок 2005", в което Александър Манолев е съдружник с брата на Костадинов - Аспарух, който е лидер на ДПС в Сандански.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всички европроекти държавата моментално да влезне с 51 % участие! Стига кражби на гърба на всички европейски граждани, включително и на нас!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според неофициалния раздел на Държавен вестник през 1997 г. Александър Манолев учредява дружеството "Ал Ко Мер" заедно с Евгени Стамов и гърка Каратанасис Георгиос. Стамов е представител на висшите кръгове на СИК - към онзи момент той е съдружник с Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо.
23
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщата на този *** е в Парка на Сандански!!!!! В абсолютна държавна собственост!!!! Прокопа си този крадец канал ди къщата за минерална вода - изключителна държавна собственост! Минврална вода се ползва с концесия! Този крадец трябва да предаде ключовете на общината и там да се създаде център за асматично болни дечица!
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се благодари, че имаме кривосъдие иначе щеше да посети централния софийски като турист, но за дълго.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярва ли на подобна изметттт
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли наивници да вярват на несвързаните небивалици на тоя крадльо? Колко милиона е окрал? Съд за тиквите! Събудете се, бе хора!
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е собственик на земята, на къщата разбрахме, че не е?Земята земеделска ли е, казва, че е било лозе?Ако няма данни за нает персонал, плащани осигуровки и т. н. момето да повръща парите и - къщата е супер за старчески дом!Ей! Ни лук яли, ни лук мирисали! Няма да спрат да лъжат - по закон го правят!
18
0
 
36
 
! Отговори
Няма преди 5 години
Такава наглост и гьонсуратлък! Май държавната трапеза му се е усладила повече от международните частни компании, дето са му плащали високи доходи - някой да му повярва?Айде да идва европейската прокуратура, че поне част от крадците на европари да си получат заслуженото!
17
0
 
31
 
! Отговори
ишиас преди 5 години
Обикалям от години по минерални извори,басейни,хотели с мин.вода.Бил съм и в Сандански много пъти,но за тази вила с минерална вода местните ми казаха,че имало ама нямало достъп.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление такава е картинката навсякъде по провинцията!