Борисов остава на власт, дори и при загуба на вота, не напуска Банкя!

"Аз съм такъв - винаги за мен последно", заяви премиерът
Обновена: 3 май 2019 22:38 | 3 май 2019 22:03, Нели Христова
581
Борисов остава на власт, дори и при загуба на вота, не напуска Банкя!
Снимка: БНТ

Бойко Борисов няма да се откаже от поста на министър-председател ако ГЕРБ загуби изборите. Това заяви премиера в студиото на "Панорама" по БНТ.

"След като спра да съм премиер, прибирам се в партията. Цецо си заложи главата - срещу "Хизбулла" и "Наглите", но с този апартамент заличи всичко", допълни още Борисов.Той бе категоричен, че никога няма да го видим да живее в друг дом, освен този в Банкя.

"Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят. Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели сгради с асансьори - тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали", възмути се премиерът.

"Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат. - отсече Борисов и се зарече. - Много брутално ще действам."

"Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата срещу военното крило на "Хизбулла", и за "Наглите". От символ, от човек, който имаше изключителен авторитет в партията, след това нещо (апартамента) заличи всичко добро, което е направил. Има ден за прошка - 26 май", така премиерът загатна, че от резултата на вота зависи бъдещето на Цветанов.

"И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш", каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев. Той бе категоричен, че не се цели в поста на своя опозиционер:
"Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Не ми минава през главата. Ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията", заяви той.

"Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят - от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара. - озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов. - Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата."

"Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия", додаде министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия.

"Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка - по "Струма", по "Хемус", по "Тракия", после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил", ядоса се Борисов. Той заяви, че не се чувства уморен и допълни, че просто иска да види "Хемус" готова и за това я е направил необратима.

"Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя", уточни той. И добави: "Аз съм такъв - винаги за мен последно."

"Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България. - вметна Борисов. -  президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим."

"Беше ми любопитно да видя един паднал човек - как живее и какво се случва. - обясни Борисов как е наблюдавал Тодор Живков - отритнат от тези, които са му целували и ръцете и краката. - После имах възможност да гледам и царя - възхода и как падна, един съветник не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха, даде друг пример той.

Затова толкова ме е яд на моите съпартийци - защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, но не може да бъде лице, обясни Борисов.

Премиерът продължи: "Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - не само не е одобрен, но и убити има. Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията."

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", заключи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


581
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
0
 
5
 
! Отговори
Омачкан данъкоплатец преди 4 години
Колко по брутално ще ме действа величието. А?
425
13
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 4 години
E защо трябва да си дава оставката бе? Това са само европейски избори. Парламентарните са чак догодина! БСП като иска властта има си начин. Да инициира "вот на недоверие" и АКО УСПЕЕ ДА ГО СПЕЧЕЛИ - да заповяда, толкова е просто...... вместо вот, сега БСП-тУ ще си изядат "отия работи" защото м.Май има само 9 работни дни, а те губят още по 4,000 лв. заплати и то само заради кака им ***!
424
5
 
19
 
! Отговори
някой преди 4 години
Кръв ***, оставка не давам, власт не давам, апартаменти и къщи не давям! Най - много обичам моето дете Цецо!!
423
12
 
8
 
! Отговори
Кремена преди 4 години
До Дядо Йоцо гледаДедо, не "гледаш" а си със широко "затворени" очи. Бая парички пръснаха БСП и ДаБг на Прокопиев, за да свалят Борисов. И пак ще гризнат дръвцето.
422
10
 
10
 
! Отговори
Кремена преди 4 години
До Ни то сме ви "братя", нито сме ви "сестри' анонимен *** позитански. Пак ще ядете бой и пак ще се наложи да си търсиш работа мързеливецо!Възмутен
421
19
 
8
 
! Отговори
Кремена преди 4 години
До ТиневСлушайве нарцис, ние не сме поотделно така важни. Само единност е нужна на България. От десе години насам, единствено Борисов докза, че може да сплоти достатъчно мъдри българи ооло ГЕРБ.
420
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов ,преди да си тръгне,да не забрави,да подготви страната за ново дясно управление на млади и необременени от червената хунта хора.Ченгетата и проруските военни,близки до президента ,и БСП/АБВ/Атака,трескаво се готвят,да завземат власта и да хвърлят България в руската свера на влияние.След тях,страната остава ограбена,потънала в изолация,със спрени еврофондове.
419
5
 
24
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Преди: " 45 - години стигат ".Сега : " 7,5 - стигат, стигат "П.П.И моля Ви, СЕБЕУВАЖАВАЙТЕ се малко. Сравнявате Тодор Живков с Бойко.С всичките си недостатъци Живков е на СВЕТЛИННИ години пред Бойко.НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ СЪС СЕБЕ СИ!
418
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според "Льо Монд" "жонглирайки между Кадастъра, Търговския регистър, бенефициентите на програмата на Европейската комисия къщи за гости, репортерът от информационния сайт Бивол бързо установява човека на изборен пост, член на консервативната управляваща партия Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ). Още един, който дискретно се е облагодетелствал от европейските фондове в неговия случай почти 200 000 евро с цел да ги умножи."
417
9
 
23
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 4 години
Ще си изкараш мандата , ама друг път!! Народа ще те изгони с камъни и върше!!Такива Андрешковци , ние- народа, не търпим! !Жалко само , че съсипа България!!
416
5
 
10
 
! Отговори
приликата преди 4 години
До ХахБлядо копие на Тато!
415
4
 
7
 
! Отговори
мистерията преди 4 години
До О С Т А В К А !!!Често се питам не е ли син на Георги Димитров - Бойко Димитров?
414
9
 
17
 
! Отговори
Авокъднаф преди 4 години
у ха я дано папата те блъсне с папамобили , че да ни отърве от теб
413
10
 
22
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Тоя *** пак лъже. Щото е роден в Хераково, а не в Банкя. И да ни обЯсни как е купил къщата си в Банкя за...3740 лева (2006г.)!?
412
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов няма да подаваш на провокациите на червената ***,хора разграбили труда и спестяванията на две поколения Българи нямат място в управлението!
411
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли има в тая къща в Банкя,та не смее да се отлепи от нея?Хората си напазаруваха апартаменти с асансьори,с огромни тераси,луксозни къщи за гости,а той-къщата,та къщата.Какво ли имане се крие в нея?
410
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам няколко БСП комунисти от София и провинцията. Всички те така са изгладнели, че им се вие свят. Затова така неистово вият срещу Борисов който ги държи далеч от хранилката вече няколко години.
409
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А явно не спи спокойно!То си му и личи!
408
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na vlas ili bez vlas....niama problem...vajno e da e po pluvki na baseina pred hotel miraj...i v morskata gradinka....
407
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще останеш на власт само ако ние те оставим.Обаче се съмнявам.Лошия мат'рял вече прогледна и дните ти са преброиени.Вервай ми.