Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!

Не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му у нас!
Обновена: 4 май 2019 12:16 | 4 май 2019 10:36, Елка Василева
288
Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!
Снимка: архив, МС

Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример“, заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО.

„Сиреч, тези усилия, които положих лично аз – да не звучи като самохвалство, бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

Трескава подготовка за визитата на папата, Борисов първи ще го приветства

„Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още веднъж се извинявам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той прие – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България“, посочи премиерът.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „Мисля, че не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, каза премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
4
 
16
 
! Отговори
Целият свят преди 4 години
Всяко чудо за 3 дни. Целият свят ще се съсредоточи върху България! Бре, бре, бре! Да, но за няколко дена. Целият свят ще види неасфалтирани улици по нашите села и градчета, зле облечени, изсъхнали бабички, бездомни кучета и котки. Ние сме православни! Какво се залисахте по тоя папа? Какво толкова очаквате от него?
219
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКАПак ще гласувам за тях!
218
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ся,къде ще спи папата?То апартаменти и къщи за гости не останаха от гербаджии!
217
2
 
15
 
! Отговори
33 преди 4 години
Пука ми за този поп . Никой по света от силните не го бръсне за нищо. Ще похарчат няколко милиона от оголеия и изчезващ бългаски народ и толкоз . Тук е православна България !Той знае ли това ? И с каква цел идва - не е за киселото мляко.А за Кирил и Методий защо избягва да каже , че са сътворили славянска азбука ? Дали няма да каже на северняците ,че са техни !?От векове са ни познати техните католически многоличия.С чии кораби е превозена войската на Сюлейман и срещу Владислав Варненчик-техни к
216
1
 
22
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Иванчева 20 затвор а с Тея къщи за гости няма никой в затвора защо ??? какво става с Порожанов ???
215
3
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Кога ще има Оставка ? Цецо апартаменти многостайни големи с асансьор само за него Карачанаков с тризонет къде се загуби кога ще подава оставка пак ли ще гласувате за тях ??? Джамбазки и той купил апартамент за 9 милиона евро ??.
214
0
 
8
 
! Отговори
Западните Балкани преди 4 години
И ще види папата как Борисов (БСП, ДПС, ОП, АБВ за да няма сърдите) не спазват десетте божи заповеди. Поне тази - Не кради.
213
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яд ги е червените,утре пак в ъгъла! Цял свят ще показва как Борисов посреща Папата! Нинова горката се изприщи от злоба! Нея и Путин не я признава!
212
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай ги Бойко! Докато шават ***!
211
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво, ама светът ще гледа ден-два, а ние ще гледаме селфита и ще слушаме хвалби поне месец-два!
210
4
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Подготовката да станем католици върви по план.
209
2
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Очаква се при визитата на папа Франциск , нашия премиер Бати Бойко да приеме католишката вяра, защото при тази религия , ако се покаеш и изповядаш, ти се опрощават греховете!!!Аз лично никога няма да простя на Бати Бойко, че гербевата държавна корумпирана крадлива държавна администрация крадеше и мамеше българския народ с къщичката за гости и с много други дела!!!Агент Руби Дженингс!ЦРУ!!!
208
1
 
14
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Петимен милия...да го погали още един папа пред камери от целия свят :)
207
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТО И СЕГА ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е СЪСРЕДОТОЧЕН ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ АПАРТАМЕНТГЕЙТ, КЪЩИТЕ НА ТЪЩИТЕ И КОРУПЦИЯТА.
206
0
 
17
 
! Отговори
Гадове преди 4 години
Мечтая за деня , в който всичките тези ще бъдат осъдени, имуществото им ще бъде отнето, БГ гражданство и това на многобройната им челяд, и парите в офшорки.Правителството на ББ е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.Тоя уби толкова българи, колкото турския БАШИБУЗУК не го е правил.
205
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо, но като погледна новините, оставам с впечатлението, че комици играят някакъв водевил.В този ред на мисли, чест им прави на украинците, че си избраха за президент професионален комик.
204
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееееххххх Буци, Буциии...де да беше толкова просто. Дойде папата, потупа те по тиквата и всичко е точно. Държавата ще цъфне и върже.Икономиката му е майката, не папата.
203
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Василев, че да каже:Селяни, без Борисов Папата нямаше да знае в кое полукълбо на Планетата живеете!
202
3
 
14
 
! Отговори
а какво направи преди 4 години
До АнонименБорисов за България всъщност !?построи 20 км магистрала и похарчи 20 милиарда това направи !!!
201
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше шампионат по глупост, сте шампиони.Дайте името на друг премиер който направи толкова за България, като Борисов?Едно име?Съдете ги по делата, плюете, храчите, ама крив пирон не сте кадър да извадите.