Посещението на Франциск: Духовен или политически акт?

Репутацията на Ватикана е пропукана
Обновена: 5 май 2019 14:34 | 5 май 2019 13:33,
71

Посещението на папа Франциск у нас е чисто политически акт. Около това мнение се обединиха PR експертът Соня Момчилова и експертът по протокол и етикет Милена Хлебарова.

В "България сутрин" Момчилова заяви, че визитата на папата у нас може да е свързана с желанието на голяма част от Европа да превърне територията ни в бежански лагер. Тя също така сподели, че репутацията на Ватикана е пропукана и вече прилича на католически институт.

Още по темата

"Струва ми се, че мога да направя разлика между политическото обръщение на държавния глава на Ватикана и богувдъхновеното слово. Този папа е популист. Такова му е поведението, разбиранията, желанието му да е близо до хората. Те са в услуга на глобалния политически свят", посочи Соня Момчилова.

Радев приветства Франциск: Призивът за мир ще отекне по целия свят!

"Ватикана е средновековен католически институт. Ние посрещаме неговия висок чиновник. В момента репутацията на Ватикана се е пропукала. Папата иска да се съдейства на бежанците. Прави чисто политически жестове. Демонстрира чисто популистки действия и прийоми. Дали папата не идва да огледа дали територията ни не става за бежански лагер?", каза PR експертът.

Милена Хлебарова подкрепи Момчилова и бе категорична, че посещението на папата е политически акт, а не духовен.

"Всеки, който се среща с папата, трябва да бъде облечен семпло. Затова и основният цвят при аудиенция с него е черен. Да дойде папа в православна държава е много смела постъпка. Това е повече политически акт отколкото духовен. Това е държавно посещение. Убедена съм, че това политическо посещение на Балканите е само, за да огледа територията ни заради бежанците", обясни експертът по протокол и етикет пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рангът на Борисов е много нисък за папата. Затова папата го заряза на летището и веднага отиде при Президента Радев. Да си поговорат на четири очи като държавни глави.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако става въпрос за МИР НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, папата е ОБЪРКАЛ СТРАНАТА!!! Да се качи на едно боингче и да замине за краварията..............там са терористите, НЕКА ТЯХ ДА ГИ УГОВАРЯ ДА СЕ "БОРЯТ ЗА МИР"!!!
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Какво духовно бе??? Я този папа да разпродаде всички богатства на Ватикана и да ги раздаде на бедните! Тогава ще има нещо общо с ДУМИ И ДЕЛА! А тази католическа институция е толкова фалшива, че даже НИКОЙ в еуропката ги няма за нищо! Затова ни ухажват тука, защото ние, като ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ сме заплаха за джендърите и либерастите! МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ! ЗАЕДНО с ***-та ви, нашите "управници"!! Взимайте си ги там при вас!
51
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо днес няма нито една новина за арменския поп?
50
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посещението на Папата е 100% духовно. На неговият интелектуален фон наще милиционери дето се правят на попове изглеждат ужасно жалки.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От банкя казват ,че са го поканили.Момчилова казва и доказва ,че папатани манипулира.Аз също мисля,че папатае пратеник ,а не духовно извисен.Тойне уволнява пеdal.ute.Предишния призна българският език като световен.Товане се хареса нито на запад, нито на исток.Като е застанал пред иконата на Св.св.Кирил и Методий,значи нещо иска да ни каже,но не в наша полза.
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това "тържество" в центъра на православна България е като присаждане! Още крачка и може да станем свидетели на една друга служба, по очи на площада! Нещо не е наред! Quo vadis България?
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше посещение на руския патриарх.По би ме впечатлило!.И още нещо.Никога повече глас.За групировкат ГЕРБ!-:) Точка!
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направи ли ви впечатление как Папата се поздравява с хората? На здравите - ръкостискане, на болните - погалване по главата!!! А един тук се хвали, че трима Папи са го галили по главата!!! Явно, при неговата диагноза и това не помага!
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойчето и Монито Паси са много щастливи! Първият, защото има нужда от политически допинг, а вторият, защото такава му е мисията срещу БЪЛГАРИЯ. Имаше полза и за нас - истината за лицемерието!
44
10
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 4 години
Анонимний 42! Пускаш един и същ шпостинг под различни статии. Което идва да ми каже, че: 1. Нямаш акъл дори да обидиш някого грамотно 2. Работиш на надник и по поръчка 3. Лекетата на Москва пак навъртат стотинки
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"България винаги е била католическа държава. Православието ни беше натрапено от Русия."Така е ... като си бягал от час по история в училище. :)Ако изобщо си стигнал до 5-ти клас, де!
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папа Франциск - главен актьор от предизборната кампания на ГЕРБ.Цена на хонорара - 1 000 000. Обаче пари на българските данъкоплатци.
41
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 4 години
И аз си мисля, че посещението на този е лош знак... Визита на папата в България, Македония и Румъния - възможно най-бедните и онеправдани европейци! Освен това, още не беше кацнал и започна да ни увещава да си ги вземем бежанците! Лоша работа, дано не съм права...
40
1
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Аз не разбрах защо моите пари да се дават за Венецуела? Откъде накъде? Дадени за посрещане на папата, парите ми служат за имиджа на България по целия свят. Защо да давам пари за Венецуела, вършейки работата на техния президент?! Венецуелците да се грижат сами за себе си.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е Бойко да накара Народното събрание да смени официално религията ни.Не може да сме в разрез с нашите нови Господари, прадон евро партньори.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пaпата с нищо не е по-различен от византийците, навремето са пращали войски насам францисканците. Цар Калоян ги е посрещал и ги е боцкал по ребърцата с върха на копието си, а главатарят им на разбонйиците, някой си Балдуин Фландърски го е държал на хляб и вода в Балдуиновота кула и там са го правили булка. Някогшните българи не са били *** жендъри да се кланят на *** от Франция и Рим.
37
1
 
11
 
! Отговори
ах тоз саблен танц преди 4 години
Защо Бойчето не е под шатрата, То само да отваря врата и дотръчква около Белия Човек ли бе цанено, Нищо утре шъ *** към южните араби да им врътне един пъпен такц гюбеклия саливайки на секи аскер мъжката сабя
36
4
 
19
 
! Отговори
Do 34 преди 4 години
България винаги е била Православна, ние "натрапихме" Православието на Русия :)
35
2
 
18
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Естествено че си е чиста политика. Става въпрос за една свръхцентрализирана морахия. Стотици милиони хора от цял свят плащат църковен данък на Ватикана. Някои по желание, но масата са по задължение. В зап. Европа например много хора искат да се откачат от църковния данък, но не може, задължително им се удържа от заплатата. Даже и да не са християни изобщо, държавата им удържа и разпределя между католическа и протестантска църква. Та до тук със свобода на вярата и разделение на църква и държава.