Посещението на Франциск: Духовен или политически акт?

Репутацията на Ватикана е пропукана
Обновена: 5 май 2019 14:34 | 5 май 2019 13:33,
71

Посещението на папа Франциск у нас е чисто политически акт. Около това мнение се обединиха PR експертът Соня Момчилова и експертът по протокол и етикет Милена Хлебарова.

В "България сутрин" Момчилова заяви, че визитата на папата у нас може да е свързана с желанието на голяма част от Европа да превърне територията ни в бежански лагер. Тя също така сподели, че репутацията на Ватикана е пропукана и вече прилича на католически институт.

Още по темата

"Струва ми се, че мога да направя разлика между политическото обръщение на държавния глава на Ватикана и богувдъхновеното слово. Този папа е популист. Такова му е поведението, разбиранията, желанието му да е близо до хората. Те са в услуга на глобалния политически свят", посочи Соня Момчилова.

Радев приветства Франциск: Призивът за мир ще отекне по целия свят!

"Ватикана е средновековен католически институт. Ние посрещаме неговия висок чиновник. В момента репутацията на Ватикана се е пропукала. Папата иска да се съдейства на бежанците. Прави чисто политически жестове. Демонстрира чисто популистки действия и прийоми. Дали папата не идва да огледа дали територията ни не става за бежански лагер?", каза PR експертът.

Милена Хлебарова подкрепи Момчилова и бе категорична, че посещението на папата е политически акт, а не духовен.

"Всеки, който се среща с папата, трябва да бъде облечен семпло. Затова и основният цвят при аудиенция с него е черен. Да дойде папа в православна държава е много смела постъпка. Това е повече политически акт отколкото духовен. Това е държавно посещение. Убедена съм, че това политическо посещение на Балканите е само, за да огледа територията ни заради бежанците", обясни експертът по протокол и етикет пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България винаги е била католическа държава.Православието ни беше натрапено от Русия.
33
2
 
20
 
! Отговори
Знайко преди 5 години
Защо протестантите са протестирали това нека се попита някой. Папата е политик с мантия повече, отколкото духовно лице. Католическата църква използва всички методи за да си разширява влиянието за възвръщане на контрола си над света и да разтурят всичко което другите са постигнали. Бежанците са една малка част от всичко, което по-късно ще узнаем и дано не е късно.
32
14
 
6
 
! Отговори
Не вдявате ли.... преди 5 години
ПАПА ФРАНЦИСК, ДОКАЗВА НЕДВУСМИСЛЕНО СЪС ВИЗИТАТА СИ, ЧЕ БАЛКАНИТЕ СА НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА!ВСИЧКИ МЕРАЦИ ЗА НОВО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ЕВРОПА ЩЕ СРЕЩНАТ КАТЕГОРИЧНИЯ ОТПОР НАЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо в цялата картинка липсва Цецоу...Нали папата идва по Гергьовден, да освети оня апартамент, с енергийната защита? Къде е собственика?
30
11
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
До АнонименБПЦ си знаят работата. И работят също като през 17 век. Затова аз от години вече не ходя на църква. Ходих и се разочаровах. И ако БПЦ не влезе в час, ще има още разочаровани хора. Въпреки разочарованието си, поддържам християнството у нас. Но което БПЦ сама си направи, друг и да иска, не може.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата май не погали Бойко по тиквата. Защо е дошъл тогава.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе няма лошо че папата е дошла тука,ама превъзнасянето е прекалено вече!С нищо няма да се промени съществуванието ни в ми3ерната к0чина!
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв акт не е, Папата ако беше християнин щеше да каже не харчете толковa пари за мене дайте ги на гладуващите хора във Венецуела.
26
12
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
До АнонименТогава Путин, Ердоган и Тръмп са хора без достойнство, понеже всичките те са ходили на крака при папата.
25
12
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
МИРИШЕ НА ПАРИ И ЗЛАТО. ХРИСТОС ДОПУСКА ТОВА ЗАЩОТО Е АЛЧЕН.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Посещението на Франциск: Духовен или политически акт?"" Разбира се, че на първо място е политика, след това религия! Ами не гледахте ли първи кой го посрещна - управниците - политици. В словото им дръпна ушите най-вече за демографската криза и обезлюдяването на България, обаче на тях едва ли им пука затова. Бог да пази България, че политиците ни не можаха и няма да могат да я опазят.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кому е нужно цялото това шоу.Или отново евтин гербав ПР, платен с 1 милион от бюджета.
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Патриарха и Президента. Хора с достойнство.А не като куклата на конци, която на Летището се кланяше, коленичеше и целуваше каквото му подадат.
21
1
 
22
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Какви експерти са тези? Аз си го казах,още преди папата да кацне, ама нямам гласност! Наподобява срещата на тиквата при Орбан, когато оня му даде заем,нашият се биеше в гърдите, че е голям дипломат, но истината беше друга. Прибраха парите, направиха някакво подобие на ограда, но за това, че трябваше и да построят лагери за бежанците- премълча! И как няма да мълчи тиквата за тях, като крадна парите! Сега ще видим кой ще засвири на кавала на папата- лицемерника тиквун ли пак, или Радев ще отстоява
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо този католик е тука???Какво ще иска и този от нас.Лош знак..Трябва максимално бързо да се отървем от герб преди да са заличили държавата и идентичността ни.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, словото на папата не беше никак добронамерено. Не каза една добра дума за ситуацията в страната, просто ужас.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 мин слава за Герб. Това е пиар за властоимащите, нищо друго. Браво на църквата, че се дистансира от престъпниците.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В словото си папата ни показа,че на каквито и да се правим пред него,той много добре знае и за нашата мизерия,заради която обезлюдяваме и за липсата на раждаемост,при което бързо намаляваме и за много други неща,за които само намекна,но не спомена.Добре информиран,ще си завърши визитата по протокол и ще си тръгне,а ние ще си останем пак същите,но преживели своите 15 минути слава.
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската църква си знае работата. Не случайно сме се запазили с вяра и традиции през петстотинте години робство/ владичество.
15
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвайте на двете платени измамници на обединени мафиоти и пишете минуси.После си ги изчете пак на власт вече работят добре и с подкрепа на ДПС както се видя от последните заседания на парламента.Ще си спретнат една хубава тройна коалиция ГЕРБ ОП ДПС а после ще ви гледат сийра и пак ще крещите оставка пред парламента но коумист и фашист без кръв не падат и никога сами не си тръгват.Ей това идва к трябва да ви е страх от него.А не от измишльотини и истерии с бежанци, дето ги пускат преди избори.