Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново

Инвестиции има при стабилност и умни хора, обясни той
Обновена: 11 май 2019 18:47 | 11 май 2019 17:41, Петя Славова
327
Борисов: Правим ударно Хемус. След 2 г. сме до Търново
Снимка: БТА

"Хемус го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня.", това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с германски бизнесмени в Русе.

По думите му, в момента той полага огромни усилия за да има втори мост в Русе. "Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало", каза той и се заяде с опозицията: "В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Някога щели да направят това, което правим ние днес".

Борисов коментира, че е открит голям завод в Кърджали за автомобилни гуми. " Той е пети подред. Ще открием и шести във Враца, допълни още той.

"Работим с Тесла и BMV. Радвам се да ви поздравя, че сте тук. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции в света, а в България правим по два завода на ден", заяви още той. Борисов заяви, че скоро ще започне и ремонта на пътя Русе-Бяла.

Премиерът коментира, че е с чудесни впечатления от завода в Русе. "От 10 години няма никакви проблеми. Нито една забележка, от която и да е администрация. На 2 милиона продукти един е само дефектен. Имаме по-добри показатели от заводите в Европа. Когато се мести завода тук от Чехия, българите дават 20% по-добри резултати. Не случайно германските инвеститори се насочват към нас, защото почти всички части за колите вече се произвеждат тук", обяви премиерът, цитиран от "24 часа".

По думите му, инвестиции се правят, ако има стабилност и умни хора на всяко едно работно място и подчерта заслугите на българските работници.

На въпрос за идеята на БСП да подаде оставка, Борисов отговори: "Тях ги мързи. Не идват на работа, а аз откривам в събота два завода. Не се занимавайте с БСП. Разбирам кое ги дразни. Защо да подам оставка? Да ги оставя да съсипят пак държавата? Да сте ме чули да казвам една дума за предизборна агитация? Аз само показвам. Те само знаят да говорят и да обещават.

Премиерът още веднъж подчерта, че очаква до 2 години да се стигне до Търново с АМ "Хемус". "После започваме пътищата в Северна България. Дончев и Горанов не съм ги взел с мен да се повозят, записват си вектори в тефтерите", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Бойко Борисовремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Партиите,които са събрани около ГЕРБ са европейските партии,не може да обиждаш европейските партии и ЕНП,ЕНП е най-европейската партия.
203
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Полуграмотен човек ни управлява държавните пари.Освен за стадиони, сп.зали,пътища,манастири и тук там някоя...фалирала болница,тоя не си впряга...мозъка друго да прави с нашите парици.Един...показ и биене на тъпана.Изворът му на...сила е кметския пост в София.Ако на есен го загубят,тоя с партийката си е...фалирал,защото от там...забърсват милиони за преливане от...пусто е празно.На изборите за ЕП,дори и да загуби с 1-2 мандата,само ще го...премести.
202
1
 
11
 
! Отговори
Към 222 преди 4 години
Не в БСП, а в ГЕРБ са най-много членове на БКП, при това свързани с върхушката на БКП. Най-омерзителното е , че те сега се определят като най-големите ДЕМОКРАТИ и АНТИКОМУНИСТИ!
201
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
Герб са злокачествения тумор в българската политика и всички трябва да излезем да гласуваме за да ги изхвърлим на бунището на историята. Всички ченгета, нереализирани бивши комунисти и кариеристи се намърдаха в тази измислена партия и управляват вече 10 г. в които грабежът, разрухата и бедността достигнаха невероятни размери. Стига вече.Виновните в затвора и сигурност и спокойствие за гражданите. Не може нагли, безкрупулни и арогантни хора да управляват Родината ни. За тях властта и парите са вс
200
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лустрация на членовете на бкп и възпитаници на школата в симеоново---Всички са живяли някога в социалистическия строй и не можеш да ги виниш,че са живяли по това време,те нямат вина за това,че са се родили тогава,във всички партии ще има такива хора,виж например какво пише в ПИК ,че в БСП са най-много такива хора.
199
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам ,че много хора са болни от червен вятър.Докато е време-на 112 и марш към психиатрията и дано се излекувате та да си спомните или научите за червения тайфун който затри българската нация.
198
3
 
18
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Всичко започва от др. Борисоооф. Без него сме за никъде.Нищо, че за 3 г. от управлението не са направили и 10 км. от "Хемус". На приказки имаме и тунел под Шипка и сме в Шенген, електронно правителство и чакалнята за ерозоната. Замразени сме отвсякъде. Чак на 3 си мандат се досети за болницата в Ямбол и пак другите са виновни. Дали, ако падне от власт следващия премиер ще каже, че видял Хемус как свършва в една поляна и той трябва да я довършва. Само един *** като ББ може да говори така.
197
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лустрация на членовете на бкп и възпитаници на школата в симеоново
196
5
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
До До учуден чуденкоЩом искаш да дойде Нинова, гласувай за нея и не се чуди, така както ще направя аз.
195
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турски посланики се гаври с езика нитоя ако беше държавник щеше да го изрита като мръсно котеа той сие е едно наведено банкянско близаче на краварски дето чака да му напишат какво да приказва от америсанското посолство
194
3
 
16
 
! Отговори
Доган преди 4 години
Бойко Методиев обещава да направи магистралата "Хемус" до Малко Търново. Предполагам, че не знае за съществуването на този български град. Все пак, Търново не е като София. Между другото, тази магистрала се строи от 80-те г. на миналия век, когато сегашния министър председател беше член на БКП-то.
193
10
 
4
 
! Отговори
До учуден чуденко преди 4 години
Не се виждат вече подновените релси. Те това е българския манталитет, като види че нещо се прави, почва да налазва и да иска още и още. Абе искам да ви дойде Нинова и наистина нищо да не се строи, нищо да не се случва. Тогава нито ще се протестира нито ще се иска нещо, защото няма да има смисъл. Ей това заслужавате!
192
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп-то го искали в беленеама то не бсп-то - целия народ те иска в беленелустрация на всички бивши комунисти и особенно такива завършили школите на репресивния апарат преди 89 годинапърви си в списъка ако настъпи демокрацияпа и крадлив па и гьонсуратпреди изббори раздава обещания и народни паритой го бил наравил дой го бил дал айде сиктир- по-нахален от римсикия си електорат
191
2
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
До Анонимен 210А защо да няма хубави релси и БДЖ, вместо магистрали операторе на биологична единица?!
190
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да му обясниш на чобаннина, че за да има инвестиции в нашата изоставена държава, трябва да има пътища, магистрали. То едно си знае, да има лук, сирене и салам на масата, дотам му е мисленето! Задръстеняци някакви, много зле!
189
10
 
9
 
! Отговори
Янко преди 4 години
Тука пак някакви клошари реват в несвяст, че се крадяло, че ги ограбили и т.н. А вие сте били преди ГЕРБ някакви милионери се предполага? Айде нема нужда. Гладна кокошка просо сънува, от такива сиромаси какво да ви окрадат, парцалите ли? Жалки сте!
188
6
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Съюза на неядящите асфалт набира нови членове! Ние шофираме автомобилите си само по третокласните пътища и през нивята, никога по тези гадни нови асфалтирани магистрали!
187
5
 
18
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Това да строиш магистрали и сгради в младост , това не са инвестиции!!! Това са най-големите кражби ,Не Инвеститори, а Крадци !!!
186
3
 
20
 
! Отговори
Препоръка преди 4 години
Недейте "ударно", Борисов! Защото после ще поправяме дълго и тъжно след вас. По-добре направете нещо малко, ама добре!
185
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейските герберски партии