Порожанов поиска да публикуват данъчната му декларация

Същото важи и за данни по отношение на съпругата му
11 май 2019 15:48, Петя Славова
25
Порожанов поиска да публикуват данъчната му декларация
Снимка: БТА

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов е депозирал в петък заявление до КПКОНПИ, с което моли да бъдат предприети мерки за публикуването на всички данни от хартиения носител на подадената от него декларация за 2017 г., в това число и данните по отношение на съпругата му, тъй като не попадат в хипотезата на чл.37, ал. 7 от ЗПКОНПИ. Това cъобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.

Още по темата

Вчера от КПКОНПИ съобщиха, че проверката на министър Румен Порожанов е приключила с доклад за несъответствие, а той изрично е декларирал, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

От МЗХГ днес посочват, че в подадената декларация са посочени всички обстоятелства, както по отношение на лицето, заемащо висша публична длъжност, така и за неговата съпруга. При попълването на декларацията на стр.2 не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства:

1. Наличие на фактическа раздяла; 2. Не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство и няма да декларира нейното имущество и доходи на основание чл.37, ал. 5 от ЗПКОНПИ; или 3. Фактическо съжителство на съпружески начала.

Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони, механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за съпругата, в колоната за случаите по чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ за "фактическо съжителство на съпружески начала", не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, посочват от земеделското министерство.

По отношение на единственото, установено от комисията несъответствие, за същото е получено уведомително писмо от 13.03.2019 г., в което се посочва, че не са попълнени трудовите доходи от заеманата длъжност за 2017 г. В определение от комисията 14-дневен срок е подадена коригираща декларация и е представена необходимата информация, информират от МЗХГ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досието на Бойко Борисов е публично известно. Доган не го държи за топките, защото него отдавна го убиха на една от конференциите на ДПС-то. Порожанов да си плати за публикуването на данъчната му декларация. Фирмите в България, освен че плащат заплати, осигуровки и си публикуват финансовите отчети, а не само данъчните декларации. При това, въпреки фалиралата държава България.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този богопомазан ли е?..я колко къщи за гости разрешил.за затвор и конфискация е ,не за обяснения.
12
1
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
защо толкова се грижат за Порожанов, другите веднага ги отлюспиха,а на него му правят евала- имал/нямал жена, имал/нямал декларация дават му шанс да се поправи!Да не би ДПС то да имат пръст в тая работа!
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един забравил да си декларира терасата, друг забравил, че се е оженил и декларира жена си само като "лице, с което живее на съпружески начала"... Кво да ги правиш гербаджиите - грешат..А Порожанов се очертава като кандидат номер 1 за следващия , който ще подава оставка уж по морални причини
10
1
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
До редакторката...това не е данъчна декларация , а декларация пред сметната палата преди, сега вече КОНПИ....разликата е титанична, язък че работите в медия
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕГА ЗАПОЧНАХА ДА СИ ЗАМЕНЯТ ФАЛШИВИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ С "КОРИГИРАЩИ" декларации.А за съставяне на документ с невярно съдъържание се полага съд!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в затвора кого ще пратят: Поражанов или неговата жена, която от пресата е разобрала, че живее с този земледелец на съпружиски начала?
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На жена му, на децата му, на любовницата, на роднини - добре ги е разпределил парите.... Едно попълват, а със съвсем друго разполагат.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Are parijanov, turi si go sam v fesbuka...imal jena, niamal jena...malko imal, malko niamal...to sha da e nekoia chudotvorna ikona pak ot fesbuka...
5
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
И аз искам да публикувате данъчната декларация!
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При ГЕРБ всичко е законно.Къщите за гости лук.апартамент с ВИП асансьор,грабежите,корупцията, просто ни управлява шайка,както ги нарича техния Ант.Тодоров.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Борисов открадн ха милиарди от Програмата за развитие на селските райони.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този толкова нарушения е направил,незабавно оставка.Преди като беше служебния кабинет на секундата го махнаха..
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е кадър на ДПС, Баце нема да го барне.