Прокуратурата vs. Порожанов: Проверките се извършват от МВР!

Проверките на къщите за гости не са в ресора за МЗХГ
3 май 2019 15:30,
9
Прокуратурата vs. Порожанов: Проверките се извършват от МВР!
Снимка: Pixabay

Проверките на къщите за гости се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), нито с Държавен фонд "Земеделие".

Прокуратурата уточни това във връзка с думите на министърът на земеделието Румен Порожанов, който тази сутрин обясни, че са "разпоредени 100%-ви проверки на къщите за гости".

Контролът за къщите за гости – строг, даже завишен!

На 23 април по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.
 
Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
свински черва преди 4 години
никой не смее да направи проверка защото ще бъде уволнен веднага , и ще бъдат изкарани неговите кражби ...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ окрадоха България сега крадат и от Европа.
6
1
 
12
 
! Отговори
до кога? преди 4 години
30 Години ни правят на луди МВР,прокуратура,съд като си прехвалят топката и замазват грабежа,не ви ли писна от тази ОПГ.
5
2
 
18
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Тия толкова се омазаха,че даже не могат да лъжат заедно ! На хората им е ясно, осъдени пак няма да има докато ГЕРБ са отгоре ! Корупцията започва от горе на долу , извода оставка и смяна на всички до девето коляно ! Или хората на улицата и народен съд , за да се възстанови доверието в институциите и държавата ! Няма какво да ги бавят нещата са ясни , мушеници ненаяли се !
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОРОЖАНОВ НЕ ПРАВИ ПРОВЕРКИ, ТОЙ ЗАМИТА СЛЕДИТЕ!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се проверяват от местни полицаи и прокурори, всичко е напразно. Особено в по-малките населени места, където всички се познават и са роднини.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Порожанов е яко в схемите. Оставка!
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какав контрол, какви пет лева?!? че чак и завишен бил... тия крадци нямат срам!