Посланик Улусой: Учете турски! Борисов: Не му е работа да дава съвети

Държавата се е произнесла много ясно по този въпрос, заяви премиерът
Обновена: 11 май 2019 12:29 | 11 май 2019 12:01, Александър Попов
495
Посланик Улусой: Учете турски! Борисов: Не му е работа да дава съвети
Борисов се отби в с. Козлец на път за Кърджали. Снимка: facebook

В деня, в който православната църква почита светите братя Кирил и Методий, турският посланик у нас Хасан Улусой призова българското правителство да въведе интензивно изучаване на турски език, включително и за българите, което щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите.

Улусой е заедно с премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев на откриването на специализиран завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

Думите на турския посланик никак не се харесаха на Борисов.

"Най-големият проблем, за който споделят инвеститорите, е липсата на квалификация и езиковата подготовка. В България всеки гражданин след българския език, е свободен да учи втори, трети и колкото желае езици. Не е моментът днес, при откриването на такъв завод да се влага негативен оттенък. Още повече не е работа на турския посланик да дава съвети за изучаването на втори езици и ще му потърся отговорност. Държавата се е произнесла много ясно по този въпрос", заяви премиерът.

Той изрази своето задоволство, че на мястото на голи поляни някога, сега има живот, който дава препитание на хората.

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите. Когато има работа и високи доходи, не мислим за други глупости. Тук бяха поляни, сега има завод. Тук има хора, които още си спомнят Възродителния процес. Доколкото знам, средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора", каза Борисов.

Той допълни, че завод се строи и край Враца, който ще даде работа на 1000 души.

"Във Враца завода ще е на 75 000 кв. метра площ. Спомняте си инвестициите преди 15 години какво бяха. Парите изтичаха от България, сега всичко се прави тук. Интересът за инвестиции в България е огромен. 100 процента от това, което се произвежда, се изнася", коментира Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдателен преди 4 години
Да питам?Ние във Враца да започваме ли да учим турски? Само да му кажа на тоя ибрик,ако не знае ,че във Враца ибрици наяма,не е имало и никога няма да има.И тоя завод така както го вдигнат така за една нощ ще изчезне.
351
0
 
0
 
! Отговори
АВС преди 4 години
долу пдписаните защо създаате омраза между българи и бг-турци говерете проти улусой а не срещу бг -турци
350
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
посланника е прав - турския и руския ще стават все по-популярни в задунайската губерния
349
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Значи, като го слушам Бойко, и се питам: Абе, аз и тоя човек в една и съща държава ли живеем!?
348
9
 
22
 
! Отговори
хм преди 4 години
Сега, когато някой каже, че Турция е богата, отговарям му - ще се учудя, ако е обратното. Цели векове е грабила от балканските държави, ресурси, човешки и природни. Робство е имало - след като роби са се продавали в Цариград. Златото на българските царе, всичко ценно от дворците у нас. Всичко това е в Турция, която е яла в ресторанта и не си е платила сметката. И рано или късно ще си плати.
347
6
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Напротив, господин Улусой. В Турция да учат български. Тъй като не сте си платили за ограбването на България 5 века, имате две опции: 1. 500 години българско робство 2. Изчезване на Турция. Знам, знам, горделивото ви съзнание не допуска това да е възможно. Но един ден ще трябва да изберете между тези две опции. Не сте си платили историческата сметка. Мразени сте. Дори който се страхува от вас, мрази ви. Което убива.
346
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко не се прай на мъж. И семейството си готов да продадеш на хамериканците, тръгнал акъл да дава.
345
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родните руски подгъзници бълващи фалшиви новини пак се проявиха.Същност турския посланик никога не е казвал такова нещо.
344
2
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Щом ще си говорим по този начин, самият турски посланик говори ли български? Или го мързи да научи езика на държавата, в която работи?
343
3
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Защо българските граждани с турско самосъзнание трябва да учат турски?ЗАЩОТО НЕ СА ТУРЦИ!!!През 1850 година след епидемия от ч*у*м*а измират всички турци по българските земи. Българите остават, защото са имали религиозна култура, останала от езическо време, че трябва фамилиите да се отделят от всички останали около фамилен извор, за който младежите са се грижели да не се заблати.След епидемията султана заселва тук азери, чеченци и татари, избягали от Русия след Кримската война-нашите "турци".
342
1
 
9
 
! Отговори
Странно преди 4 години
Когато ръководството на една държава не дава правилни съвети- отвън ще почнат да ни дават съвети. И няма какво да се правим на обидени. Дават ни съвети за *** ценности, да приемем гнусната ИК, дават ни съвети за стратегии за децата ни/и тяхното отнемане/, дават ни съвети какъв език да учим.Премахнаха турското робство от учебниците,Ботев,Вазов,Батак.Защо? Защото институцията държава НЕ дава правилните съвети. Не прави правилните неща за хората! Толкова ли е сложно да направиш правилното?
341
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелее, станал е огромен! Тежи тройно на нормален човек. Бойко, пОспри малко ранътъ... Това свръхтегло не е добре за сърцето!
340
11
 
16
 
! Отговори
Милен преди 4 години
Браво на Борисов железен е!
339
5
 
21
 
! Отговори
don преди 4 години
алоо,ре з аците,като ви е много мила Турция,правия път и там.Тука никой няма да плаче за вас.Така че,без много пяна можете да сте щастливи в Анадола.
338
0
 
9
 
! Отговори
СПИРАЧНА СИСТЕМА преди 4 години
това е много готино! ново съжителство!!! животът ще бъде много добър.
337
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко защо си му се сопнал на тоя посланник, сега БСП ще станат туркофили само и само да могат да ти опонират. Така и така се разбират с ДПС.
336
4
 
13
 
! Отговори
bah преди 4 години
Бойко Йокозуната, вземеш да отслабнеш малко бе човек, кво ядеш станал си 240кг. виж човека до теб изглежда като детенце
335
5
 
10
 
! Отговори
Гай Ганьо преди 4 години
Веднага марш в Турция на посланика и връчване на протестна нота. Официялно извинение. Да живее Велика България.
334
5
 
26
 
! Отговори
бай х преди 4 години
ако българска фирма направи фабрика в турция и бг посланника каже в Учете български какви ще са последиците ...??
333
7
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Дебелия пожарникар трепери за властта и ни разсейва с някакъв турски посланик.В същото време щедро раздава нашите пари в отчаяна предизборна треска.След 26 май ще стане подсъдим и кухата му глава го усеща.