Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Той не желаел атаките срещу него да влияят на кабинета
Обновена: 14 май 2019 12:11 | 14 май 2019 09:26, Красимир Ангелов
408
Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие
Снимка: Булфото

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Още по темата
Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Порожанов пропуснал да си напише заплатата в декларацията

В края на миналата седмица стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, стана ясно от съобщение публикувано на сайта на Комисията.

В декларацията си Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Той обаче е декларирал пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице.

Самият министър коментира, че несъответствието в декларацията му за имущество и интереси за 2018 г. е в резултат на технически грешки.

Като такива той обясни и неправилното попълване на графата в декларацията, където се посочва дали да бъде публикувано името на жената му. "Аз съм семеен с брак, а това беше графа за фактическо съжителство. Подал съм заявление до КПКОНПИ да публикуват данните", каза Порожанов.

Той отрече синът му Антоан да е свързан по какъвто и да било начин с къщите за гости, каквато информация се появи преди седмица в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
6
 
! Отговори
еее аман преди 4 години
с 300 зора!
286
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руските разведки начело с Решетников свалят един по един министрите на Борисов ...както биха казали герберастките ***...ха...ха...ха...
285
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 291Сериозно ли ще чакаш докато ГЕРБ настигне БСП по кражби, че вече да не си им фен?
284
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ако са за съд, БСП са направо за бесене
283
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата министърка определено изглежда по добре от този пич.
282
4
 
17
 
! Отговори
Joey Greco преди 4 години
***, навсякъде се краде, но не и в такива мащаби като в България и само от едно котило хора??????
281
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световното списание " Икономист" пусна размазваща властта на Шайката ГЕрП статия, в която описва апартаментните скандали у нас и сриващият се рейтинг на бандата на борисоф!
280
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусен и противен човек, който изби хиляди здрави животни, разби съдбите на десетки хора и им отне поминъка. Искам СЪД И ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА тук на земята за беззаконията, които е вършил. А другият съд, оня горе, си го чака - там ще плаща за всяка капка пролята кръв от невинните животинки и за всяка сълза на леля Дора.
279
4
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
На колене ! На колене, до като не му пуснат корени пред баба Дора, за избитите животни и всички потърпевши от своеволията, под командването на този,,, не искам да му кажа името, щото ще ми изтрият мнението !!! !
278
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще се само сезира за скандалите които и минават покрай и глуха та Темида.
277
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд и справедлива присъда
276
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, съд кога? Всеки може да подава оставка си, скед като усвои или присвои нещо и да му се размине. Един осъден няма
275
2
 
11
 
! Отговори
Замитане преди 4 години
До до замитанеАз съм бивш експерт от фонд Земеделие. Снимките на площите ги има от много години. Но каквито и сателити да снимат, контролът на ЕК над фондовете продължава да е фиктивен. Нарушенията с къщите за гости можеха да се проверят с обикновена справка в публичните регистри на НАП, но не бяха проверени. Всички обществени поръчки по ПРСР са противозаконни, но въпреки това няма санкции. Правете си изводи.
274
2
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Не се притеснявайте. Оставка се подава след като се спазари каква ще бъде следващата му длъжност. Няма случай някой да е изхвърлен на улицата и да маа крачоли по улиците.Няма да иде на трудовата борса.
273
5
 
1
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 272 С Нинова ли го сравняваш , или с Йончева ?
272
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудех се Тея дни дали от ОПГ ГЕРБ има по-гнусен от цвък и тоя май оглавява класацията
271
1
 
9
 
! Отговори
до замитане преди 4 години
ПродължениеЕвропа всяка година си подобрява контрола примерно в момента правят сателитни снимки всеки месец и 1 кватратен метър да се разминават площите те го знаят дори културата в този месец знаят каква е .Добре дошъл в европа.И света на дигитализацията .Иска ви се да мръднете по български но не става България е част от европа и котрола ще
270
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До ГРОБ 264 Абе байно , ти милиардите ги имаш за нищо бе. Имаш ли представа какво е един милиард ? Я го напиши с цифри. Ако беше по умен, щеше да знаеш че в България няма нито един милиардер.Червендал..ест такъв !
269
3
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Сега следва прегрупиране на армейските части и офанзива към Генералният Щаб на ПП ГЕРБ! Слава на Тангра!
268
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подаде или са му я подали?Само до преди дни говореше,че ако премиера му поиска оставката,ще я подаде.За сведение на наивниците,никой до сега сам не си е подал оставката.На всички са им я поискали.Затова,да не лъжем хората,че тоя или оня си е подал оставката.Няма такова нещо.