Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Той не желаел атаките срещу него да влияят на кабинета
Обновена: 14 май 2019 12:11 | 14 май 2019 09:26, Красимир Ангелов
408
Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие
Снимка: Булфото

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Още по темата
Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Порожанов пропуснал да си напише заплатата в декларацията

В края на миналата седмица стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, стана ясно от съобщение публикувано на сайта на Комисията.

В декларацията си Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Той обаче е декларирал пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице.

Самият министър коментира, че несъответствието в декларацията му за имущество и интереси за 2018 г. е в резултат на технически грешки.

Като такива той обясни и неправилното попълване на графата в декларацията, където се посочва дали да бъде публикувано името на жената му. "Аз съм семеен с брак, а това беше графа за фактическо съжителство. Подал съм заявление до КПКОНПИ да публикуват данните", каза Порожанов.

Той отрече синът му Антоан да е свързан по какъвто и да било начин с къщите за гости, каквато информация се появи преди седмица в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Ти да видиш..БСП-то ще се чисти, когато дойде в управление, сега почистваме Бойко;)))
266
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този колко е гнусен ........... Няма думи да го опишат.
265
5
 
2
 
! Отговори
до замитане преди 4 години
Няма начин това е европеска програма котролира се от европа и проверките са много стриктни но явно не проверяват дали има гости но за ивестицията с сигурност са проверени.Но вече нашето правителство им създаде и този иструмент да се проверява и това.А това означава че всички които са в нарушение ще си връщат парите като пичове, а тези които още не са ги хванали ще ги хванат, Европа всяка година си подобравя контрола примерно в момента правят сателитни снимки всеки месец и 1 кватратен метър да се
264
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това същество унищожи сума ти здрави животни в Странджа миналата година, окраде сумати милиони, подава оставка и излиза сух от блатото ... Няма ли кой са го 0пожари този ве алоооо ???!??
263
0
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Върнете Найденов. Човека поне можеше да пее , а и каза че е носил *** като малък. Е , малко любовчия си пада , ама то кой ли не е ?
262
7
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
А БСП кога ще започне да се чисти от *** ? Че даже и за евродепутати ги предлага.
261
7
 
3
 
! Отговори
Един преди 4 години
А БСП да вземат да се разпуснат накрая. Стига кражби !!!!!!!!!!!!!!1
260
7
 
1
 
! Отговори
Един преди 4 години
Порожанов е един от малкото кадърни министри на земеделието, дето сме имали в последните десетина години. Но си има биография човека, какво да се прави...А ако мислите, че ГЕРБ и ЕС са съсипали земеделието - защо в съседна Турция положението също не е розово и хората се отказват и отиват в градовете?Всяка година се дават стотици милиони левове помощи на фермерите, проблема е че /реалната/ инфлацията е висока и подпомагането не успява да компенсира. Е и доста сме изостанали технологично .
259
1
 
0
 
! Отговори
до Селянин преди 4 години
Нали ето ти пример има "апартаменгейт" идиален момент БСП да се прояви като опозиция и да прокара закони за продажбите на апартаменти да не се прави занапред това дори поради скадала щяха да получат поткрепата на герб,но те не искат такива работи защото ще си прецакат техните хора, опозиция позитивна никаква , управляващи без контрол, единствения котрол е да ги питат кога ще си подате оставката че им ебило време за ротация на власта.
258
2
 
11
 
! Отговори
ГРОБ преди 4 години
Подаде си оставката, за да не пречи на работата на ГЕРБ, а не заради откраднатите милиарди.
257
0
 
11
 
! Отговори
Замитане преди 4 години
Подаде си оставката, за да замаже ГЕРБ измамите с къщите за гости. Сега нито стотинка няма да върнат. Поредната оставка и после замитане.
256
1
 
9
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ПОДАДЕ ОСТАВКА С ПЪЛНИ ДЖОБОВЕ . А ПРОСТОЛЮДИЕТО ГЛЕДА ОТ СТРАНИ И ПОТЪВА В НЕДОИМЪК. ВЛАСТТА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, КОЯ ПАРТИЯ ОБСЛУЖВА Е АЛЧНА ЗА ПАРИ И НЕДВИЖИМОСТ. ЖАЛКО , ЧЕ ТОЗИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ И ОГЛОЗГВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ФИНАНСИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ СТИГА ДО СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ. ЗАЩОТО И ЦВЕТАНОВ ГО КАЗА " МЕН НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ". НЕ МИ ТРЯБВАТ НИТО ЕВРО ИЗБОРИТЕ ВИ , НИТО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ. ВЗИМАМ СИ ШАПКАТА И НАПУСКАМ ***.
255
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафия с милиарди от имоти,земи,гори! Затвор и конфискация! И кой е тоя скрит съжител?Сигурно от мъжкия пол ,за да го крие толкова.Да не го урочасат. Мазни пиявици,източиха кръвта на България!Къде Хърватия,Черна Гора,къде е "велика" България заради такива родолюбци!
254
2
 
1
 
! Отговори
до българин и странж преди 4 години
Явно сте далече от селкото стопанство, решението се взима на мястно от ветринарните служби поради това че трябва да се вземе решение за часове, а министъра определя как да се определят обещетението и дали да се запечата по голям регион , това че се озова бързо на място не променя взетото решение от ветринарните служби.Но дава възможност бърза да реагира в неговия ресорс обещетението и дали да се запечата цяла добружа.
253
0
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Крадем и после оставка !!! И милиони ?????? у джебата !!!
252
0
 
12
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи гледайте сега как с навързани нещата като свински черва! Шефа на КПКОНПИ е оня дето си беше "купил" апартамент в столичния квартал Изток на цени от 200евро квадрата! Цените в този квартал на зелено почват от 2000евро квадрата! При това ако имаш късмет! Инак на практика са 2800-3000евро! Та сега тоя разследва земеделския министър дето за някакви си 10-30милиона си направил къщичка за гости при положение, че е трябвало да даде тия пари за торене на нивите! Еми КРАДЕЦА РАСЛЕДВА КАРДЕЦА! БА СИ
251
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадеш колкото можеш.Нехаеш за последствията.Съсипваш цял отрасъл от икономиката-земеделието,накрая със хиляда кандарми , подаваш си оставката и това е.Морал имал...Ба си морала...А пък с какъв Зор си подаде оставката тоя.
250
0
 
8
 
! Отговори
тех ерор GъZ цепи преди 4 години
Тоя симпатико комп-ир, , по старата технология има повече от одно стъпвания през лука. Едното е това умишлено направеното за което и сляпите да видят че било имало техн грешка. А другите са вързани за халките на 700 гостуващи къщи, не къщи за гостуване а гостуващи къщи в дворовете на 700 подбрани фамилии.тва е да скочиш на 700 по най малко 10-12 човека /къща роднини и де рипнеш на 1000 елитни фамилии. и неможеш да ги хванеш.Как това е сравнимо с Елена Йончева и нейните"офшорни" чекмеджета?ЪЪЪ!
249
0
 
20
 
! Отговори
пак ли преди 4 години
Оставката сега, а кога ще е затвора. Оставка, а иначе заграбеното си остава.
248
0
 
17
 
! Отговори
Странджа преди 4 години
За сълзите и мъката на хората в Странджа да платят със сълзи и мъка децата и внуците ти,Порожанов!