Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!

Преди да се изготви ще има широко обсъждане
Обновена: 15 май 2019 15:50 | 15 май 2019 10:30, Веселина Йорданова
233
Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална стратегия за детето няма, отсече премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на правителството.

Борисов нареди социалният министър Бисер Петков всеки ден публично да обяснява това и успокои, че ще има широко обществено обсъждане, преди да се изготви такъв документ.

"Във Фейсбук включително и протести готвят "Не на стратегията 2019-2030 г.", която я няма и която много ясно се разпоредих да се прави с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", каза още премиерът.

Той допълни, че не знае защо лъжите по темата продължават.

"Правят се спекулации за деца, цитирам, отнети от социални работници, от семействата против волята на родителите. Имаме деца, които са жертва на сексуално насилие, на насилие в семейството. Има ли нормален човек, който смята, че при такава ситуация правилното решение е детето да се остави в семейството", попита риторично вицепремиерът Томислав Дончев.

Той допълни, че има случаи, в които родителите не полагат изобщо грижи за децата си и световна практика в такива случаи е извеждане на детето от семейството, докато се изясни ситуацията.

"Наш основен приоритет е да се грижим за децата. С такива случаи се правят спекулации - влезли социалните работници и взели детето на хората, а истината изглежда по съвсем друг начин", посочи още Дончев.

Премиерът Бойко Борисов допълни, че става дума за единични случаи, в които трябва да може да се реагира по закон.

"При нормални семейства въобще това не стои. Спекулацията ще отидат и ще ти вземат детето и ще го дадат на някоя друга брачна двойка от трети род примерно или нещо подобно", цитира Борисов и допълни, че целта е да се защитят деца в семейства, в които има насилие.

Премиерът съобщи, че за тази година 40 200 деца са върнати обратно в класните стаи, които не са ходили изобщо на училище.

През последните дни в различни градове на страната, включително и в София, се проведоха протести срещу Стратегията за детето.

"Към настоящия момент проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да "отнемат деца", заявиха в официална позиция от социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали има друг Мин. Председател в ЕС, който да инспекцира стр. дейности през почивните дни. Много добре се видя на малкия екран, че се работи на високо а обекта не е обесопасен. Вместо да спре стр. работи той ги предупреди да се пазят. Къде са институциите и после най нахално ги попита дали ще работят по-празниците и им обеща агне.
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е най-голямото зло за държавата ни, от създаването и до сега ....
30
2
 
31
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Щом е отсякъл, че няма, значи твърдо ИМА !!!!!
29
23
 
4
 
! Отговори
rde преди 4 години
За първи път разбрах, че има огромна руска порпаганда и *** когато бяха скандалите с флашките. Преди години помните ли ги ? Какво беше странното.... Ами троловете крещят цветанов подлсушва, правителството подслушва, а пък излизаха флашки само СРЕЩУ БОРИСОВ ... Как така хем герб подслушва хем никакъв компромат няма срещу станишката нямаше??? И ако споделиш колко нелогично ти изглежда всичко това в някой коментар под новинарска статия трловете те нападат. И те обиждат. И ти се чудиш, защо то
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната му издънка.....
27
3
 
46
 
! Отговори
Мислеща до И ОЩЕ НЕЩ преди 4 години
Тези телефонни номера /116111/ не са тайна, а стоят на първата колона върху плакат в училището на моето дете. На плаката се обяснява как децата могат да се оплачат от своите родители или учители. Тази телефонна линия се управлява от НПО "Анимус" !!!, след спечелване на обществена поръчка по ЗОП към Държавната агенция за закрила на детето. България е включена в т.н. Норвежки финансов механизъм и трябва да синхронизира своето законодателство със норвежкото /джендърското/ Това е истината!
26
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя че се посягало *** децата с тази стратегия е предизборна фейк новина с автор БСП!
25
2
 
41
 
! Отговори
69 преди 4 години
Промяната на закона е вече факт през допълнителни и заключителни разпоредби на Закона за социалното подпомагане. Изнасилванията, побоите, проституцията в семейството и към днешна дата не са законни и никой няма да остави малтретирано дете при насилниците му, така че пак празни приказки. Нека коментира какво налага малолетни и непълнолетни да споделят подробности от личния живот на семейството си през национален телефон на хора със съмнителна компетентност, морал и мотивация.
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПравославенТе погребаха България!....Не са я погребали,по-скоро бяха те самите погребани,а с тях и държавата,от външни сили,дори не са и български,дори не са европейски,сещай се!Ще гласуеваме за ГЕРБ,но ми се струва,че ще манипулират изборите в полза на БСП.
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Методиев Борисов да отсича някъде другаде, а не по време на заседанията на министерския съвет. Може да говори пред приятелките си от отбора на ветераните в Бистрица, но не и като министър председател на България.
22
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦИТАТ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ ТАЛМУД-,,НЯМА ПО ВЪРХОВНО УСЕЩАНЕ ОТ ТОВА ДА СЕ СНОШАВА ЧОВЕК С МАЛКО ДЕТЕ ОТ СЪЩИЯ ПОЛ""..ТЕ ВИ И ОТГОВОРА НА ТОВА КОИ СА ТЕЗИ КОИТО НАСАЖДАТ НАСИЛА ТАЗИ СОДОМИТСКА ИДЕОЛОГИЯ И ПРАВЯТ П**РАСИЯТА НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ
21
5
 
42
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Те погребаха България!
20
3
 
44
 
! Отговори
Българина преди 4 години
То и ИК нямаше докато герб не били поели ангажимент! Сега ще оттеглят стратегията, но 3 закона вече са променени в изпълнението й! Защо норвежката фондация Барневернет, крадяща деца е писала тази стратегия? Кой го разреши, знаем защо! Искаме присъди не оставки! Герб са тотален башибозук по българските земи, чума неземна содом и гомор за народа ни!
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛАТА ЕВРЕЙСКО-ЩОРОШКА *** СЕГА ЩЕ ИЗПЪЛЗИ ДА ЗАЩИТАВА ЕВРЕЙСКИТЕ ЗАПАДНИ АНАЛНИ(ЦЕННОСТИ) И ДА ПЛЮЕ ПО НОРМАЛНИТЕ ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИ ХОРА КОИТО ЗАЧИТАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ И СЕМЕЙНИ ЦЕННОСТИ И НЕ ПРИЕМАТ ЕВРЕЙСКАТА СОДОМИЯ
18
0
 
24
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 4 години
ВЬВ ВЕЛИКО ТЬРНОВО ВИЛНЕЕ ПЕДОФИЛ КАЗВА СЕ МАРТИН СТЕФАНОВ БАЙ КУРТИ ЗАКАЧА МОМИЧЕТА И СИ ПОКАЗВА СРАМОТИИТЕ ОКОЛО ИЗИКОВА ГИМНАЗИЯ СЕ ВЬРТИ ПАЗЕТЕ СЕ
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо държавата да работи за нас и да ни защитава, тя ни продава и предава! Писна ми да се пазя от собствената си държава!
16
18
 
27
 
! Отговори
ДРУГАРИ преди 4 години
Под статията трябва да внушаваме, че:1. Стратегията е за да отнемат децата и да ги дават за отглеждане на чужденци ***.2. В Русия, най-великата страна, няма такива стратегии и децата там растат здрави, бодри, обичащи страната си и горди от нейното ръководство, което гази джендърите и възпитава поданниците си на традиционни ценности! България трябва да се поучи от тях, а не от изостаналите норвежки селяни!
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки родител в България е длъжен да възпитава децата си в национализъм,патриотизъм и любов към отечеството и в същото време да учи децата си в презрение и непримиримост към содомити и тъмни.Аз така възпитах сина си и.
14
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВА "СТРАТЕГИЯ" ?????КАЗАХА ВИ ЧЕ ТАКАВА НЯМАКВО ФЪФЛИТЕ ОЩЕ
13
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе е Борисов виновен за случилото се,не е,герберите работеха като пчелички в ГЕРБ,но много интереси засегнаха с разследванията си!