Петкова не видя аргументи в протеста на "малките" енергетици

Според малките ВЕИ обаче има двоен стандарт
Обновена: 15 май 2019 13:39 | 15 май 2019 12:55, Веселина Йорданова
11
Петкова не видя аргументи в протеста на "малките" енергетици
Снимка: Булфото

Протестът на малките производители на енергия от ВЕИ е неаргументиран, смята ресорният министър Теменужка Петкова.

Техен протест се състоя пред сградата на Министерския съвет, в която днес се провежда заседание на правителството. Петкова обясни пред журналисти, че те са били свръхсубсидирани и със законова промяна през 2015 г. това е преодоляно.

Веднъж производителите са получили еврофинансиране по Програмата за развитие на селските райони и втори път - чрез определяне на преференциална цена от бившата ДКЕВР. След извършен одит на Европейската сметна палата е било констатирано това двойно финансиране и са били дадени указания за промяна, иначе няма как да бъдат верифицирани разходите по оперативната програма, стана ясно от думите на Петкова.

Промяната в закона е обжалвана в Конституционния съд, който излиза с решение, че тя е напълно законна. Това по думите на министъра е било обсъждано с производителите и затова Петкова не вижда аргументи в подкрепа на протеста им.

Според малките ВЕИ обаче има двоен стандарт, който облагодетелства големите в бранша.

699 гледания   |  Още видео


11
Още от Политика
Караниколов за "Фолксваген": От политически хвалби ми става лошо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Jon
Правилно! Основната част от миниВЕЦ-овете всъщност са строени между 1930 и 1990 г. и приватизирани след 2000-та г. на символични цени от приближени до тогавашните управляващи. За всичките тези 19 години да са направили минимални разходи за поддръжка - колко ли милиони са спечелили?
9
0
 
2
 
! Отговори
1989 преди 1 седмица
Вие малките производители на зелена енергия какво очаквахте да стане ви питам - да работите нормално в България ли? 2 милиона кадърни млади българи избягаха навън, дори чуждите големи фирми и инвеститори не искат да правят бизнес тук!
8
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 седмица
Поредното микро производство унищожено от държавната машина!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябваше да плащаме за германските ветрогенератори и германските, италианските фотоволтаици. Китайците направиха по-евтини от германските и италианските и Европейският съюз веднага спря субсидиите за китайските ВЕИ. Ще трябва да изплатим на германските фирми техниката, лихвите и печалбите на местните и чуждите олигарси.
6
0
 
3
 
! Отговори
Марко1965 преди 1 седмица
Има ли още някой който да не е разбрал, че народа плаща ток на зверска цена, защото държавата е направила така, че да се изкупува на безумни цени тока, произведен от централите на олигарси и техни фирми свързани с управлението?
Тези микро-производители не влияят по никакъв начин на крайния потребител. Те също плащат и губят заради действието на Държавата и управлението и свързаните с тях олигарси и големи производители.
5
0
 
6
 
! Отговори
А АЕЦ Белене? преди 1 седмица
Теменужке, какво става с АЕЦ "Белене". Пак за следващия мандат ли го оставихте?
4
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
нищо не стана ясно от написаното от какво точно са недоволни и какво искат
за мен цената на тока е висока за доходите в българия
3
5
 
8
 
! Отговори
Jon преди 1 седмица
Защо не се поинтересувате на кого са тези малки ВЕИ-та на бивши комунисти и хора от ДС, ДПС и НДСВ. На случайни хора никои не дава европейско финансиране за това сега да фалират им е малко.
2
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
дрън,дрън!...

Добре де,отдавна е ясно,че ГНУСНАТА ДАЛАВЕРА със "соларните и ВЕИ електропроизводители" ВОНИ от всякъде,но...като (признавам!) прост човек,имам един прост въпрос:

-Какво разбира един СЧЕТОВОДИТЕЛ като тая,при това завършил УНСС!!!!!!..от..ЕНЕРГЕТИКА?

..ако некой са напъне да ми отговори,моля само СЕРИОЗЕН отговор..
1
4
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 1 седмица
Аргументите ще ги видите когато след 26 гръмните като бушон а честито