Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!

Той не си говорил с братовчедите си от години и нямал къща в Барселона
Обновена: 20 май 2019 12:42 | 20 май 2019 09:00, Камелия Цветанова
491
Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След серията освободени от постовете си висши държавници заради скандали около имоти придобити под пазарните цени и злоупотреби с евросредства, премиерът Бойко Борисов отсече, че оставките са нещо много нормално.

Още по темата
"Те са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем", каза той пред bTV.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

Той припомни за "лъжата Костинброд" в деня за размисъл на парламентарния вот през 2013 г. И предрече "Костинброд 2“.

"Точно в деня на размисъл, когато не може да се реагира БСП занесоха сигналите в прокуратурата. Те в това са най-добри и нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише следното: "Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация". Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% заради Костинброд и след това се оказва, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. В четвъртък-петък ще се готвим за реакция", каза още премиерът.

Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

"Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора - на базата на какво да ни победят", попита Борисов.

Премиерът отрече за пореден път твърдението на кандидата за евродепут на БСП Елена Йончева, че има къща в Барселона.

Тя призова главния прокурор да разследва случая, а в. "Дума" публикува днес статия, в която Йончева твърди, че  проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании, регистрирани на адреса на прословутата Борислава Йовчева, води до братовчед на Бойко Борисов. Според Йончева са замесени трима приближени до Борисов - вторият му братовчед Радослав Иванов, Иван Саздов и Йордан Христов.

Йончева обяви, че е готова да предостави на главния прокурор документи за фирми, регистрирани на барселонската ул. "Францеск Ривалта" 8 - Numin Invest SL и EmaАЗ. Тя  отбеляза, че 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на регистрираната през юли 2013 г. Ema BGS SL, чиито управители са Борислава Йовчева и баща й Георги Йовчев. Средствата са от офшорната Palms Enterprises (Overseas) LTD, номинален собственик на която е безработният кипърец Никос Михайлидис.

Борисов обаче отсече, че нито има къща в Барселона, нито е в много  добри отношения с роднините си.

"С единия ми братовчед не съм се виждал от 40 години, с другите, които са от съседните къщи, не си говорихме 30 години, а сега като се видим си махаме", обясни той и добави, че опозицията си съчинява, но това не го интересува.

"В една къща сме родени, но не си говоря с тях, две баби се сбиха за една помпа и аз набих братовчедите", отбеляза още Борисов.

"Нямам в Барселона имот, имам си къща в Банкя, там съм роден, там живея и там ще умря", настоя премиерът.

Той припомни, че е  бил бизнесмен преди да стана главен секретар, а след това хората, с които е работил са продължили да управляват "Ипон", за да си изкарват прехраната.

Премиерът коментира и темата за приемането ни в Шенген.

Според него има държави, които са егоисти и те ясно са казали защо са против влизането на България в Шенген.

"Причината е, че тъй като Гърция не се справя с мигрантския поток, а България се справя, ако ние влезем в Шенген, тогава мигрантите през Гърция, България и Румъния заминават директно за Холандия. Затова компромисът, който може като начало да се направи, е по въздух и вода", заяви Бойко Борисов.

А за слуховете, че заместникът му Цветан Цветанов подаде оставка като шеф на депутатите от ГЕРБ, за да си върне той партията, Борисов отсече, че именно той е създал партията и няма какво да си връща.

"Моята битка не е да си връщам партията от Цветан Цветанов, а как партията да продължи без Борисов. Аз няма да съм вечен, вече съм на 60 години. Трябва да се подготви едно ядро от млади и можещи политици. Цветанов има знание и качества, които трябва да се ползват. Сега се е дръпнал. Ние сме като футболен тим - днес си звезда, утре си резерва", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
75 години комунизъм,нещастна България.
414
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой какво ще да приказва наште пак ще са на власт, а бегето ще остане бедно и просто, ама да е живо и здраво, кат се приберем лятото на почивка да си пием ефтина бира и ка ядем ефтини мазни но органични кифтета в хепи.
413
1
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
БОКО ПОСТОЯННО СЕ ИЗМЪКВА НЕЗАВИСИМО ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ ДАЛАВЕРИ, НО ТОЙ Е ЧОВЕК БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И ДОРИ ПРЕДСТАВА СИ НЯМА КОЛКО ЗЛЕ ЩЕ ЗАВЪРШИ !!!
412
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та да си кажем,всички ние,овцераята булгаристански - каквито оФФцете,такъв и коча!!!И да разберем,не ние му се примиваме,а ТОЙ ни се примива и с основание!!!Ще го разберем ли някога?Не само се съмнявам,а направо не вярвам,както ЗНАЯ,че и на следващите избори,Тиквата пак ще яхне раята!Цял свят ни се смее на неговите изцепки и целокупното стадо не разбира това!Не разбира и че Тиквун и такива като него си отиват,НО ПЕТНОТО ВЪРХУ НАРОДА СИ ОСТАВА!!!Нашето петно,на раята!!!
411
1
 
8
 
! Отговори
.abe v tvoia sluchai преди 4 години
...niama da se mine samo s ostavka ...vervai mi !!!
410
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Тиквун каже:-"Никой не се е родил премиер"......Абе така е,ама дали тоя е чул принципа:..-"Една работа,като не ти е работа,недей я барем зафаща!"...?Защо са остави да го калесат за "Началник на държавата",като нема акъл за две стотинки?...От лакомия,или просто ГАВРЕЩИТЕ се с нас го притиснаха и заплашиха?..Каквато и да е историята,тя ОВОНЯ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА и е време "ВОНЕЩ 1" да се разкара!..-ДАЙТЕ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ на добрите,но...малодушни българи!!!
409
1
 
12
 
! Отговори
Георги преди 4 години
България няма нужда да е против САЩ или Русия,а да е с всяка една като има изгода както правят гърците.Тука сме всякакви фили само българофили няма дето да мислят за просперитета и икономиката на тая страна.
408
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бойко какъв е бе *** скаут с червена връзка.Държавата ни е на тоя хал защото не изчистихме старата власт всички потомствено управляващи комунисти както правят всички държави след преход(преврат).
407
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай на йола. Нинова плаща двойно за оплюващи коментари под статия за Бойко. Регистрацията за нови *** е в централата на БСП. Не изпускайте да захлебите.
406
2
 
21
 
! Отговори
Боко Мишoко преди 4 години
Боко, гaд мръcна, защо чака цели 2 г., за да уволниш Пора и да започнат проверките на къщите за гости, когато срокът за проверки вече е изтекъл?
405
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на лъжата краката са къси ,Шайкаджиите ще се влачат поз адник На изборите ще се повтори резултата от президентските .Народа е търпелив ,ама и паметлив.Гробарите сами си изкопаха политическия гроб.На бунището ви е бъдещето .КРАДЦИ....
404
2
 
15
 
! Отговори
Хераковският хитрец преди 4 години
До ЧичетоБез колан е понеже тренира за таксиджия след края на царуването.
403
3
 
22
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
БорисOFF, я кажи защо правиш предизборна агитация в работно време и с държавни пари?"Премиерът Борисов измина над 2000 км само за три дни"https://bgonair.bg/reportazhi/2019-05-20/obikolki-iz-stranata-premierat-borisov-izmina-nad-2000-km-samo-za-tri-dni?utm_source=dnes.bg&utm_medium=box&utm_campaign=boxИ обърнете внимание, че Тиквата е без колан. КАТ, къде спите?
402
2
 
16
 
! Отговори
Sreten Josic преди 4 години
"Нямам в Барселона имот, имам си къща в Банкя, там съм роден, там живея и там ще умря"-НЕ СЕ ЗНАЕ КЪДЕ ЩЕ УМРЕШ.
401
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от тоя тече не пр.ос.то.тия а пр.ост.ащи.нанабил двете си баби родата не го поздравява от 30 годиникаъв .и.д.и.от трябва да си за да го избереш за премиер?не астанаха хора в тая нещастна страна- виж им управлението и се сети кой го избира
400
3
 
22
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Групировка за Ефективно Разграбване на България или..ГерБ..( то половината герберасти не могат да напишат цялото название..)та тази грипировка намира виновни и на Марс но не и при себе си!! Сигурно Папата ще ги канонизира за ( кр адци).Как не се наядоха? Някой герберун гел я да каже за ЕДИН успех на ГръБ без привкус на далавера! Един бе..за 10 години?? Напънете се!! Няма такъв.. всичко смърди..!! Необразовани и пр ости.
399
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво
398
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строеж с крадене не става, БСП като крадеше не построиха и една козя пътека.
397
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 395 ПаисийЗабравил си *** Майделовата..... която също се е отказла да продължи българския род
396
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се подготви едно ядро от малди крадливи герберст...чета. пример да им бъдат Цецо, Цецка, Вежди. онзи от КОНПИ и другите знай..ни и незнайни гербад..жиийски мафиот.чета