Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!

Той не си говорил с братовчедите си от години и нямал къща в Барселона
Обновена: 20 май 2019 12:42 | 20 май 2019 09:00, Камелия Цветанова
491
Борисов: Никой не се е родил премиер, министър... Оставките са пречистване!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След серията освободени от постовете си висши държавници заради скандали около имоти придобити под пазарните цени и злоупотреби с евросредства, премиерът Бойко Борисов отсече, че оставките са нещо много нормално.

Още по темата
"Те са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем", каза той пред bTV.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

Той припомни за "лъжата Костинброд" в деня за размисъл на парламентарния вот през 2013 г. И предрече "Костинброд 2“.

"Точно в деня на размисъл, когато не може да се реагира БСП занесоха сигналите в прокуратурата. Те в това са най-добри и нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише следното: "Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация". Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% заради Костинброд и след това се оказва, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. В четвъртък-петък ще се готвим за реакция", каза още премиерът.

Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

"Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора - на базата на какво да ни победят", попита Борисов.

Премиерът отрече за пореден път твърдението на кандидата за евродепут на БСП Елена Йончева, че има къща в Барселона.

Тя призова главния прокурор да разследва случая, а в. "Дума" публикува днес статия, в която Йончева твърди, че  проследяването на паричния поток, свързан с офшорна фирма, спонсорираща компании, регистрирани на адреса на прословутата Борислава Йовчева, води до братовчед на Бойко Борисов. Според Йончева са замесени трима приближени до Борисов - вторият му братовчед Радослав Иванов, Иван Саздов и Йордан Христов.

Йончева обяви, че е готова да предостави на главния прокурор документи за фирми, регистрирани на барселонската ул. "Францеск Ривалта" 8 - Numin Invest SL и EmaАЗ. Тя  отбеляза, че 1,7 млн. евро са постъпили по сметка на регистрираната през юли 2013 г. Ema BGS SL, чиито управители са Борислава Йовчева и баща й Георги Йовчев. Средствата са от офшорната Palms Enterprises (Overseas) LTD, номинален собственик на която е безработният кипърец Никос Михайлидис.

Борисов обаче отсече, че нито има къща в Барселона, нито е в много  добри отношения с роднините си.

"С единия ми братовчед не съм се виждал от 40 години, с другите, които са от съседните къщи, не си говорихме 30 години, а сега като се видим си махаме", обясни той и добави, че опозицията си съчинява, но това не го интересува.

"В една къща сме родени, но не си говоря с тях, две баби се сбиха за една помпа и аз набих братовчедите", отбеляза още Борисов.

"Нямам в Барселона имот, имам си къща в Банкя, там съм роден, там живея и там ще умря", настоя премиерът.

Той припомни, че е  бил бизнесмен преди да стана главен секретар, а след това хората, с които е работил са продължили да управляват "Ипон", за да си изкарват прехраната.

Премиерът коментира и темата за приемането ни в Шенген.

Според него има държави, които са егоисти и те ясно са казали защо са против влизането на България в Шенген.

"Причината е, че тъй като Гърция не се справя с мигрантския поток, а България се справя, ако ние влезем в Шенген, тогава мигрантите през Гърция, България и Румъния заминават директно за Холандия. Затова компромисът, който може като начало да се направи, е по въздух и вода", заяви Бойко Борисов.

А за слуховете, че заместникът му Цветан Цветанов подаде оставка като шеф на депутатите от ГЕРБ, за да си върне той партията, Борисов отсече, че именно той е създал партията и няма какво да си връща.

"Моята битка не е да си връщам партията от Цветан Цветанов, а как партията да продължи без Борисов. Аз няма да съм вечен, вече съм на 60 години. Трябва да се подготви едно ядро от млади и можещи политици. Цветанов има знание и качества, които трябва да се ползват. Сега се е дръпнал. Ние сме като футболен тим - днес си звезда, утре си резерва", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не се родил премиер,но дано не предаде богу дух ,като стане ясно,че е загубил изборите ,въпреки подкрепата на подкупените роми и мутренския бизнес...
394
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчезни ве!Сикаджия!
393
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гЛАСУВАЙТЕ ЗА МАРИЯ ГАБРИЕЛ, ТЯ СЕ БОРИ ДА ИМА ЕВРОДИРЕКТИВА ЗА ЦЕНЗУРАТА В ИНТЕРНЕТ, УЖКИМ СЕ БОРИЛА С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ. ДЕМЕК ГЕРБ ДА СИ ЛЪЖАТ НА ВОЛЯ, А МНЕНИЯТА НА ХОРАТА ДА БЪДАТ ЦЕНЗУРИРАНИЕТО ТОВА Е БОРБАТА ЗА МЕДИЙНА СВОБОДА НА 180 ТО МЯСТО.
392
3
 
24
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
ЛОШОТО Е, че и да се сдобият със следващ главен, давността за мега кражбите не е 7 години, колкото е мандата на прокурора а десет, петнайсет-двайсет. Така, че ДА НЕ ГИ АРЕСТУВАТ НЕКОИ ГЕРБАВИ ПРЕЗ 2029 ГОДИНА НАПРИМЕР ЗА ДАЛАВЕРИ ОТ 2019, КОГАТО СА ХАХА ПОЕМАЛИ ОТГОВОРНОСТ С ОСТАВКИ И ПРЕНАЗНАЧЕНИЯ НА ОЩЕ ПО-ВИСОКИ ПОСТОВЕ.
391
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте за чудото Мария Габриел, която от фотошоп е неразпознаваема на гербавия плакат. Гласувайте трети мандат тази с нищо неизвестна жена да продължи да защитава немските интереси на мъжа си в Брюксел, и за европейското бъдеще на сина и ЖАН-ЕДУАР. Ето това е кощунство, кога ще се заБрани на тази партия да си присвоява съкращението на националния герб - това не е ли подигравка. Какво патриотично има в тая партия на турски поток, на турската АЕЦ, те са още по-турска партия от ДПС. ОСТАВКА-ЗАТ
390
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАДЕЖДАТА НИ Е, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ ГО ПОСЕЧЕ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР. КРАЙ НА ДИКТАТУРАТА НА ТРИМАТА КАРИКАТУРНИ ШИШКОВЦИ. Сега и разгром да има на изборите оставка няма да даде, понеже е много честен и почтен и не го касае нищо друго освен послушен главен прокурор. Референдум и избор на главен прокурор от народа. Това е финансова смърт за олигархията.
389
2
 
18
 
! Отговори
К преди 4 години
Скапан ***
388
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандно материалче от подмазващите се журналисти срещу обществени пари, за да убеждават де би ли да гласуват за изключително почтения, пречистен до Цветанов вчера на мегасъбитието от президборен характер, редом до идеолога на пакета Макрон енепеец... Щеше ли да има пакет Макрон, ако Борисов и компания от Източна Европа бяха казали че няма да го педкрепят за еврокомисар. Нямаше да има. БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ СА В ГЕРБ, НАЧЕЛО С ЛИДЕРИТЕ ИМ - ДЕ БИ ЛИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕМСКИТЕ НЕВЕСТИ ОТ ГЕРБ БОКО И ГАБР
387
3
 
33
 
! Отговори
Eх, преди 4 години
Бойко, ако питаш мен и моите приятели, ти си за затвора. Не знаем дали ще се случи, но там ти е мястото. Ти разгради държавността, а твоите некадърни калинки окрадоха България.
386
2
 
28
 
! Отговори
Много преди 4 години
Противна твар.
385
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пречисти се бе, Бойко, пречисти се...
384
1
 
18
 
! Отговори
дпс-герб преди 4 години
изборите също, идва 26 !
383
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простият народ гледа как гербаджиите забогатяват и им се възхищава. А че забогатяват незаконно - "ами то всички крадат".
382
3
 
15
 
! Отговори
А де преди 4 години
Премиера - слънцеНякой, някъде беше споменал, че Борисов, ей така между другото, е подхвърлил: За честта на ГЕРБ и слънцето не може да изгрее без МОЕ разрешение.Нямало е такъв ръководител като него. Та той е върха. Той е 1 във всичко.В този ред на мисли предлагам, на това слънце в нашия живот да издигнем паметник. А защо не и МАВЗОЛЕЙ. ГОЛЯМ мавзолей. И в детската градина дечицата да ЗАПОЧНАТ ДА МУ БЛАГОДАРЯТ ЧЕ НИ СВЕТИ преди закуска.Така децата ще свикнат отрано да му удрят по един език. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
381
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше Нобелова награда за простотия, тоя щеше да е милиардер по честен и законен начин.
380
4
 
29
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 4 години
О, неразумний юроде, Мария Габриел! Поради что се срамуваш да се наречеш българин.
379
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едната глава подава оставка, а на нейно място поникват още две...
378
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с Референдума на Народа ? -гласувахме 3 МИЛИОНА Българи? Нищо ! -тишина и забвение !
377
6
 
39
 
! Отговори
ХОХОХОХОО преди 4 години
В АВСТРИЯ ЗА ЕДНА ДАЛАВЕРКА ПОДАВАТ ОСТАВКА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТУК НАШИО СМЕНИ ПОЛОВИНАТА СИ МИНИСТРИ ЗА ДАЛАВЕРИ И ПАК НЕ ПОДАВА ОСТАВКА--МОБИЛИЗИРАЛ Е ВСИЧКИ МАФИОТИ ОТНОВО ДА ГО ИЗБИРАТ ...НАХАЛНИК И ----НЯМАМ ДУМИ-ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА А МУТРЛАНДИЯ
376
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое му е голямото на ушко