Цветанов - поредната знакова фигура, с която ГЕРБ се разделя

Вижте големите раздели в партията на Борисов през годините
30 май 2019 19:55, Красимир Ангелов
47

Знаковите раздели на Бойко Борисов с важни хора за ГЕРБ започват още в първия му мандат като премиер, припомня в свой материал телевизия Bulgaria ON AIR.

Семейният му лекар Лъчезар Иванов е първият депутат на създадената през 2006 година партия ГЕРБ. Впоследствие е заместник-председател на парламента, но се оттегля от поста след скандал със спрян журналистически материал. Отново след скандал Борисов се разделя и с бившия външен министър Румяна Желева, чиято кандидатура за еврокомисар е оттеглена заради слабо представяне при изслушването.

Искра Фидосова също е знаково име в ГЕРБ през годините. След като през 2013 година нейните инициали се появиха в тефтерчето на осъдения за длъжностно престъпление бивш председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, тя се оттегли от ръководството на ГЕРБ и от парламента.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

От тогава юристката е извън политиката, а в момента върти пицария в родния си град. По-късно и заместник-председателят на парламента Димитър Главчев беше жертван в името на партийната стабилност. Причината - скандал с Корнелия Нинова.

Борисов не пожали и бившият кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, която подаде оставка като правосъден министър заради купен от нея апартамент на ниска цена.

"Апартаментгейт" накрая взе главата и на Цветан Цветанов. Общото между всички ключови раздели на Борисов е това, че идват след скандали, а аргументът винаги е почти един и същ - "да се изчисти името и да не се вреди на партията". Така, подалите оставка обикновено потъват в забрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Той си (уж) отива..Апартаментите и което е гепил остава!В тази връзка... Срещу 2 апартамента в София ,подавам оставки..поемам отговорност ( без финансова и съдебна )... Чакам герберастки оферти..
31
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
... а апартамента ще върне ли? ще го разследват ли до край?
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добрият вътрешен министър на България. Разпиля ги по улиците големите баткии. Ама тъпо простолюдиее заслужава да си тъне в схеми. Такива си го правите сами.
29
1
 
8
 
! Отговори
Тц тц преди 4 години
Само дето не каза кой е третият вариант предложен му от баце,но не му харесал и предпочел оставката.Дам.....какъв ли е ????
28
1
 
11
 
! Отговори
Х Ник преди 4 години
Сега той се разделя, а после с него ще се разделят. В делбата логика няма, само интереси.
27
1
 
7
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 4 години
Нищо не каза за третия вариант, дето му е предложил Борисов. Навярно предложение за посланик, заедно с Ц.Ц.
26
3
 
1
 
! Отговори
Фонтан и Зъболекар преди 4 години
Него го чаката в АБВ-ето да ги дръпне от днешните им 2% на разумните 48-49% от гласовете за Парламента.Като си припомном как Цветанов лаеше по Първанов че бил Гоце, сега да видиме Гоце какво ще каже, само да не го научат на шорка из фонтаните, а ако го научат да му обяснат че у нас може, ама дето ходи на закуски, обеди и вечери да не земе да запуска фишека, че там на цаца-ви риби плуват рибки пиранки минатеджийки и дорде охне Цв на семено-метни радости, те тия рибката щракнала дентисния орган
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Цветанов апартаментите с мед да ги намажеш,Доган електроцентрала си купи но никой не пита със какви пари ? Пеевски завладя медиите,фалира Булгартабак,контрабанда за милиарди въртят
24
2
 
19
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Москва не вярва на сълзи!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС- ДС ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА,КАКВО МУ СЕ РАДВАТЕ НА ТОЗ СМЕШНИКО,КАКВО ЗАВИСИ ОТ НЕГО? СЛОЖИХА ГО ТАМ ЗАРАД ЕНП И ЕВРОПАРИТЕ
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов и Кънев щяха да се срамуват че са или са били в коалиция с такъв известен герой на демокрацията.
21
4
 
20
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Що народ иска да го освитка тоя... не му завиждам!
20
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала бат' Бойко, зависта и злобицата на българската душичка трябва да се тушира по някакъв начин, винаги намираш начин да се оправяш с материала. На следващите избори поне 45%!
19
4
 
24
 
! Отговори
българин преди 4 години
Айде айде..Пазача на Тодор Живков.100% си е поговорил с Цецко.Кожата му е по скъпа от на Цецко несретника! Усетил е пазача че нещата стават сериозни.То корупция ли не се чу? Пазарлъци ли с "патриоти" И какво ли не още! А и Цецко сам избра.Апартамента му е по важен от Групировката Пардон "партията" ГЕРБ! -:)
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов е като дете на Бойко но е бръкнал с катранена лъжица в кацата с мед и това е накарало да го накаже.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го преместя в другият крачул.
16
2
 
14
 
! Отговори
сулю преди 4 години
апартаментиии....... ааапартаменти като хиляди слънца
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големия политик на прехода. Втори Стамболов. Паметник пред МС за най-много усвоени апартаменти..
14
2
 
31
 
! Отговори
(^-^) преди 4 години
Каква знакова фигура бе?! След т.нар. преход изплуваха най-големите лай#а - бодогардове, секретарки, физкултурници и прочие алчни за власт и пари дребни душици, като тоя църBул.. айде анатема на всички тия скапаняци ! Изгониха милиони българи да си търсят късмета по света..
13
2
 
6
 
! Отговори
отвратителенot БКПR( преди 4 години
герб отвърна на удара.сега е ред на бсп да изгонят и Станишев ,и топката ще е отново в герб.аз отивам за пуканки и семки