Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България

Премиерът получил и барелеф: Точно става за паметник
Обновена: 2 юни 2019 16:08 | 2 юни 2019 16:00, Анисия Иванова
228
Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България
Снимка: Facebook

В деня, в който се прекланяме пред героите и Ботев, трябва да имаме наум, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случвало. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео, публикувано във Facebook по време на посещение в село Ябланово заедно с кмета на Котел Коста Каранашев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Борисов инспектира ремонтирания път в село Ябланово.

"Преди не можеше да се мине тук от дупки, а сега каква панорама, каква красота. Сега хората идват си, ходят си, пътуват си спокойно и са доволни и щастливи. И това е най-верният начин да живеем в толерантност. И в днешния ден – когато се прекланяме пред паметта на загиналите за освобождението, пред героите, пред Ботев, винаги едно наум трябва да имаме, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случило. Защото тук, на тези места, са изселвани десетки хиляди български мюсюлмани, давали са жертви.

И е много поучително да го има в учебниците по история. Ако тогава не са били НАТО и Варшавският договор толкова силни, Косово щеше да е тук, в България, по време на този процес. А сега по селата – аз нарочно ги питам как се казват хората, и все са мюсюлмански имена. И как ни се радват, и как ни обичат. А ги лъжеха, че като дойдем ще ги изселим и ще бутнем джамиите.

Плашеха ги, че ние ще направим това, което комунистите направиха. А ние им направихме пътища, канализация, животновъдство, поминък и т.н. Да се стабилизира още малко индустрията и да вдигнем пенсиите“, коментира Борисов.

Жители на едно от селата подарили барелеф на премиера. Борисов с усмивка обясни, че го е отказал с уговорката да му го изпратят, като се спомине: "Изненадаха ме и им казах, че като умра точно става за паметник. За пътя ми го подариха, никога не са вярвали, че ще имат път до селото".

Министър-председателят изслуша желанията на хората от селото за ремонт на част от улиците, за които твърдят, че различните кметове през годините не са направили нищо, след което Борисов заяви: "То ако всички бяха правили по една магистрала, нямаше сега да правим шест заедно“.

На искания на мъже от селото да се изгради стадион и спортна зала, Борисов посочи: "Залата ще ви я направим, за друго не обещавам“.

Министър-председателят заръча на земеделския министър Десислава Танева да обърне внимание на хората в селото, които имат над 800 овце, и да им помогне да си решат проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква толерантност нямате съвест бъдете толерантни и при кражбите на Евро средствата и далаверите.
185
2
 
0
 
! Отговори
ПРЕДВИДЛИВИ СА преди 4 години
ДРУГОВЕРЦИТЕ. КАТО ГО ГЛЕДАТ НА СНИМКИТЕ....---------- Премиерът получил и барелеф: Точно става за паметник. ВСЕКИ ПОМАГА, КОЙ КАКТО МОЖЕ, ЗА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ХОРИЗОНТЪТ НАД БЪЛГАРИЯ....
184
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Korumpiranoto benete moje da go zakriete....pr na borisov vi pravi prima qualité doku real filmi s exell tablici i diagrami, flipchart, infoscreen s rakomaane otchet s google cameri i handy s risk na jivota si dori i dosta po-izgodno mai ...ne stava iasno kaç euro struva mobil videosnimane bir saat...s kasova belejka ili bez...
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен е ром.
182
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, не, г-н Борисов. Толерантността засега спасява вас. Но ще свърши.
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудно или съвпадение,какво ли доведе Борисов в с.Ябланово след,като наскоро заради програмата за това село беше свалена от екрана Валя Ахчиева.
180
4
 
20
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Продължавайте да гласувате за Бойко Борисов и партия ГРОБ и скоро България няма да я има. Всъщност ще я има, но само името и ще е България, а в нея българи няма да има. Няма да е държава, а една буферни територия на ЕС пълна с ***.Прости ли сте, слепи ли сте, та не видите, че този слуга на Луцифер ни затрива ?Прави пътища за тези, които ще дойдат след нас ... Само пътища !Такова са му поръчали да прави - да строи пътища и да мори народа ни. И той го прави... Вече 10 години !
179
2
 
31
 
! Отговори
Гавра преди 4 години
С паметта на Ботев.
178
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко пътища направиха непроходими, за последните гербаски години, че сега да се хвалят с нещо което е всъщност е задължение
177
3
 
10
 
! Отговори
ВАСКАТА преди 4 години
До Коалиция: И,ДА НЕ СЕ " ИЗБИРАТ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА НЯКАКВИ ПАРТИИ ЗА ПРЕМИЕРИ ,ЗАЩОТО СА НАЙ ТЪПИТЕ ИЗМЕЖДУ ПАРТИЙЦИТЕ СИ ! КАТО СЕ ХВАЛЯТ ПРЕДИ ИЗБОРИ ,ЧЕ РАЗПОЛАГАТ С КАДРИ ,ДА ИЗДИГНАТ УЧЕНИ ХОРА ЗА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ , А НЕ БЕЗХАБЕРНИЦИ ! НЯМА ДА ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ ,БОКО , НО СИ ТАКЪВ !
176
4
 
25
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 4 години
ДОБРЕ ДОШЪЛ В НОВОТО ТРИДЕСЕТИЛЕТИЕ ,ГОСПОДИН БОРИСОВ ! ЦЕЛУНАХТЕ ЛИ СЕ ЗДРАВО С АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ? НЕ ИЗДЪРЖАХТЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ДА СЕ КРИЕТЕ ,ЧЕ ВИЕ И СДС СТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ /СЛЕД 1992 ГОД./ . А,ЩЯХТЕ ДА ГИ ГОНИТЕ И ДА ГИ ВКАРВАТЕ В ЗАТВОРИТЕ ! КАКТО ЩЯХТЕ ДА ВКАРВАТЕ И ЕМЕЛ ЕТЕМ ЗА НЕЩО СИ . ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ ВЕДОМСТВОТО НА ЕМЕЛ ЕТЕМ НА БЪЛГАРИТЕ-ВИЕ ГИ ДАДОХТЕ НА МВР ,ИЛИ НА ПАРТИЙНАТА КАСИЧКА ?
175
4
 
31
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Радвам се,че освен "Винету" е прочел и "Бай ***"Там е изречението-Магаре тури за кандидат,магарето ще ти избера...
174
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само *** народ може да преизбира такъв за премиер. Ботев не би се гордял с такава сбирщина търкачи на лотарийни билете.
173
5
 
31
 
! Отговори
ТОЗИ преди 4 години
НА ВСЕКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК СЕ КРИЕ КАТО ПЛЪХ ИЛИ ОТИВА ПРИ МЮСЮЛМАНИ ИЛИ СЕ СРЕЩА С НЕ БЪЛГАРИ--ДАЛИ Е БЪЛГАРИН БОКО..СЪМНЯВАМ СЕ---НО СИ ИМА ПОСЛУШНИ МАГАРЕТА ДА СИ ГО ИЗБИРАТ...ХАХАХАХ,А ДАЛИ ИМА И МАГАРИЦИ....
172
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същински Ботьов!
171
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 2 юни ! Защо този
170
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов припомни на избирателите си : ТЕЗИ за които гласувате ,не са повече от ,, магарета " ! И магарета ще изберете ! Толкова ви е ......!
169
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баташкото клане, прохода Шипка, Одрин, Дойран...Толерантността ще да е спасявала България.Тези българи дето са си дали живота да го има премиерския стол на който стоиш.
168
3
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
11,61 млрд. евро е дългът на подсектор Централно управлениеЧетете в "Инвеститор"!
167
5
 
22
 
! Отговори
дедо преди 4 години
тоя *** ,не престава да Бълва глупости и простотий , а точно на 2 -юни ПРВЕКАЛИ .*** ,*** ,и още по полу-книжник