Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България

Премиерът получил и барелеф: Точно става за паметник
Обновена: 2 юни 2019 16:08 | 2 юни 2019 16:00, Анисия Иванова
228
Борисов на 2 юни: Само толерантността е спасявала България
Снимка: Facebook

В деня, в който се прекланяме пред героите и Ботев, трябва да имаме наум, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случвало. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео, публикувано във Facebook по време на посещение в село Ябланово заедно с кмета на Котел Коста Каранашев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Борисов инспектира ремонтирания път в село Ябланово.

"Преди не можеше да се мине тук от дупки, а сега каква панорама, каква красота. Сега хората идват си, ходят си, пътуват си спокойно и са доволни и щастливи. И това е най-верният начин да живеем в толерантност. И в днешния ден – когато се прекланяме пред паметта на загиналите за освобождението, пред героите, пред Ботев, винаги едно наум трябва да имаме, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случило. Защото тук, на тези места, са изселвани десетки хиляди български мюсюлмани, давали са жертви.

И е много поучително да го има в учебниците по история. Ако тогава не са били НАТО и Варшавският договор толкова силни, Косово щеше да е тук, в България, по време на този процес. А сега по селата – аз нарочно ги питам как се казват хората, и все са мюсюлмански имена. И как ни се радват, и как ни обичат. А ги лъжеха, че като дойдем ще ги изселим и ще бутнем джамиите.

Плашеха ги, че ние ще направим това, което комунистите направиха. А ние им направихме пътища, канализация, животновъдство, поминък и т.н. Да се стабилизира още малко индустрията и да вдигнем пенсиите“, коментира Борисов.

Жители на едно от селата подарили барелеф на премиера. Борисов с усмивка обясни, че го е отказал с уговорката да му го изпратят, като се спомине: "Изненадаха ме и им казах, че като умра точно става за паметник. За пътя ми го подариха, никога не са вярвали, че ще имат път до селото".

Министър-председателят изслуша желанията на хората от селото за ремонт на част от улиците, за които твърдят, че различните кметове през годините не са направили нищо, след което Борисов заяви: "То ако всички бяха правили по една магистрала, нямаше сега да правим шест заедно“.

На искания на мъже от селото да се изгради стадион и спортна зала, Борисов посочи: "Залата ще ви я направим, за друго не обещавам“.

Министър-председателят заръча на земеделския министър Десислава Танева да обърне внимание на хората в селото, които имат над 800 овце, и да им помогне да си решат проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само "ВъзражданПич никой не дреме хората не гласуват, защото гласовете ще идат там където каже който брои. Със избори не се решава нищо. Трябва като Ботев да анексираме един австро-унгарски кораб временно и чета въстанници да вземе нещата в свои ръце.
145
2
 
8
 
! Отговори
ihusdi преди 4 години
Кое му е идиотското на Костадинов, бе...
144
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че постиженията са ясни на всички, това са пътища магистрали, метрото, северната тангента, южната дъга, източната полуос и западният периметър. А най-големият ни недостатък са мостовете. Забравихме да строим мостове !
143
4
 
3
 
! Отговори
ПП "Възраждане& преди 4 години
До Анонимен 142Верно е, че ние симпатизантите на ПП "Възраждане" сме малко, но когато всеки положи някакво усилие било то в социалните мрежи, за да разясни на останалите хора, а и да привлече вниманието им и да им разясним, кои са и какви са хората от "Възраждане" то тогава може и да се увеличат гласуващите за тях. Ние да им покажем сградата, а те хората сами ще намерят вратата. А сградата е Ytube където има доста видеоматериали за ПП"Възраждане" и който желае може сам да си ги отвори и да чуе
142
2
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Тоя няма ли да спре да дрънка глупости!Точно обратното. Войнския характер на българина както и християнската вяра са ни съхранили като народ.
141
6
 
1
 
! Отговори
ihusdi преди 4 години
Що за хора пишат на ти във форумите за Борисов, все едно е седнал да ви чете коментарите...не се прави така. Лично ще говориш като го видиш лично...Писаниците на такива хора показва безсилие...не се прави така.
140
4
 
10
 
! Отговори
Върхушка Безсрамкова преди 4 години
Драги Бой Бор,Защо ти гавазино, Бай Тодор избрани, си позволяваш за 10 години овчарлък да не погледнеш в очите, ония които са мерило за властта-ВРАЧАНИ???Как управляваш бе *** с 150 000 гласа, а другите Мъртви души?Кого представляваш?Твоя ментор мразеше Враца и я унищожи, а ти си по-голям ....от него, много по-голям.Знаеш ли защо-защото там на Околчица има духове, духовете на предадените, умрелите за идеята и мечтата НАРОДА да е мъничко по-добре.СМЪРТ НА БЕЙОВЕТЕ!СВОБОДА ЗА НАРОДА!
139
4
 
1
 
! Отговори
ihusdi преди 4 години
Абе аз съм турчин щот съм от димитровград, поне така разбрах от седалките в 111..Щом Радев е турчин и Стоичков е кюрд, значи и аз не съм българин..сигурно щот не съм от шопландия...Затова и не се гордея че съм българин
138
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само "ВъзражданМного сме малко...народът ни е робски, това е моето обобщение. Не мисля че ще се оправим някога...виж само днеска във видеото в Котел за какво става въпрос.
137
4
 
9
 
! Отговори
Цялата ни политическ преди 4 години
върхушка - до един, барабар със шкембе войвода членуват в юдо-масонския "Атлантически Клуб" на евреина Соломон Паси !за когото и да гласувате *** мозъци юдо-масоните печелят !ето за това НИЩО не се променяв България, независимо кой е на власт !!!
136
4
 
7
 
! Отговори
Не е достатъчно ! преди 4 години
До Анонимен"Рамадан Кънев отдаде чест за Ботев...не ви ли е достатъчно"Рамадан Кънев обеща ли на Българите да ни върне свободата и достоинството - да ни изкара от гнусния ротшилдски кибук наречен ЕС и да ни избави от окупатора НАТО !?НЕ !НЕ НИ ОБЕЩА НИЩО !!!за сметк ана това прибра ервеиските шекели дето им ги дават от ЕС за да са послушни !!!
135
6
 
4
 
! Отговори
Само "Възраждан преди 4 години
До Анонимен 139Костадинов си е истински патриот и само 1 процент гласуваха за него, защото останалите дремят и не се интересуват,че има човек, който да ги измъкне от блатото та корупцията,а после реват като магарета, че живеели зле. Ами заслужавате си съдбата като гласувате, за когото не трябва и загърбвате истинските патриоти от ПП "Възраждане". Ако си отворят очите хората, в което силно се съмнявам може и да видят истинските патриоти и да гласуват за тях,ама надали. Бог да прости България
134
3
 
16
 
! Отговори
Толерантност .... преди 4 години
като я чуя тая дума и ми се доповръщва
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този сайт не са гербаджии...пак неадекватник...и аз съм че Борисов е вреден, но трябва да си голям *** да бе си забелязал отбошението на пишещите статии
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рамадан Кънев отдаде чест за Ботев...не ви ли е достатъчно
131
3
 
13
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Когато всички истински БЪЛГАРИ отдават почит на героите си паднали за свободата ни Борисов инспектира пътища!Това ли е истинският държавник?
130
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костадинов ми харесва като патриот , но само 1 процент гласуваха за него...азз не се гордея че съм Българин...а някои може и да ме нарекат турчин, както пише на седалките в автобусите и софия за Радев
129
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега до изборите ще има само обиколки и популизъм, пиар акции, големи приказки за магистрали. После - както си знаем вече 10 години. Корупция, апартаменти, пътища повече се рушат, отколкото строят. Баце дойде на власт с обещания да направи Хемус, като първи приоритет. Е, минаха 10 г, и Хемус е наникъде, при все огромното европейско финансиране. Само размахва тая тема преди избори. 10 г са много време, за да се завърши и 5 пъти по-дълга магистрала, ама уви, само миниатюрни участъци са направени.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах защо персонално говориш на Боко, бе ***...като го видиш лично, тогава му говори...Вреден е, но мнозинството тук са неадекваници, смешници, които не уважават себеподобните си, а чорбаджиите....робски народец...Аз не се гордея че съм българин...но и отказах чужд паспорт
127
8
 
4
 
! Отговори
Само ПП "Възраж преди 4 години
До 118Сбъркал си. В БЪЛГАРИЯ патриоти има и това са ПП "Възраждане". В тубата има доста за тях. Отвори, погледни и чуй, какво казва Костадин Костадинов и ще разбереш, че патриоти има стига да им дадете възможност да помогнат и на държавата и на хората. Другите вече сме ги видели, колко струват. Само мазохист би гласувал пак за тези, които от години ги гледаме в парламента.