Цветанов да направи партия? Едва ли ще започне война с Борисов

Нинова щяла се закрепи до кметския вот, за да й припишат загубата
28
Цветанов да направи партия? Едва ли ще започне война с Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политически анализатори едва ли Цветан Цветанов, доскорошна дясна ръка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а сега просто редови член, едва ли ще стартира нов политически проект или ще започне да работи за друга партия.

Още по темата
"Това е човек, който в продължение на 12 години е вкоренил себе си в ГЕРБ. Ако той влезе в друг политически проект, това означава той да започне война с Борисов. На този етап няма индикации за това категорично", коментира политологът Димитър Ганев пред Нова тв.

Според него оставката на Цветанов е началото на процес на подмяна в ГЕРБ.

Доверието в ГЕРБ намаляло, това изяде главата на Цветанов

"От такава промяна недвусмислено има нужда. От 2007 г. тази партия доминира в местната власт. 12 години след това е много трудно да кандидатстваш за доверието на гражданите, след като 12 години вече са видели доста от твоите резултати – на места добри, на места – не", обясни той.

"Ако Борисов тръгне на война със структурите, лоялни на Цветанов – това ще бъде братоубийствена война, която ще нанесе големи щети на ГЕРБ", добави Ганев.

Политологът Кольо Колев смята, че ако Цветан Цветанов реши да направи собствен политически проект, той е обречен.

 "Ако той тръгне по тази линия, мисля, че не го чака светло бъдеще. Цветанов имаше тежест единствено като механизъм, като организационен работник на властовата партия. В чисто имиджов план беше тотална щета", обясни той.  

"Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила - в организирането, и къде е неговата слабост - пред медиите. В резултат, на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията", обясни Колев.

Според него Борисов "не е шамаросал" Цветанов, когато можеше и му беше времето, а Цветанов му е донесъл доста проблеми във вътрешнополитически и външнополитически аспект.

"Битката на ГЕРБ с президента беше изцяло инициирана от Цветанов, макар че Борисов няколко пъти каза, че не иска това да е така“, обясни Колев. 

Според Генев ДПС си е направило много ясно сметката, че основание за предсрочни избори сега няма и заради това е подело нов курс на консенсус по няколко теми, около които да се обединят с други политически сили.

"ДДС за хляба, за лекарствата, безплатните детски градини това са инициативи, които ще срещнат голямо обществено одобрение“, посочи Генев. 

А след оставката на лидерката на БСП Корнелия Нинова той призна, че едва ли някои въобще знае какво ще се случи в левицата.

"Има конгрес и той може да реши много неща – дали ще се промени уставът и ще има пряк избор на лидер, дали ще се назначи временно нов председател, но вътрешната опозиция едва ли сега ще хвърли всичките си сили да свали Нинова, защото местните избори чукат на вратата, по-скоро ще е вариантът тя да натрупа още една загуба, отколкото да се избере нов лидер и той да ги загуби, което ще е пасив за него“, посочи той.

Според Колев местните избори са най-удобни за всички политици, защото независимо от резултата всяка партия може да твърди, че ги е спечела, а другите са ги загубили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Фгз преди 4 години
Мале що простаци на едно място....
23
3
 
3
 
! Отговори
Справедливост преди 4 години
Кой е Николай Стойнев ? дясната ръка на Фандъкова ?има ли право на фирма Николай Стойнев ?кой ще провери Николай Стойнев ?????? Николай Стойнев ??. Колко длъжностти има Николай Стойнев ???Фандъкова? ЦЦ ?
22
2
 
7
 
! Отговори
България преди 4 години
Както и за Ел. Централите, подарък от доброволния *** Бойко Борисов, сега ще купуваме ток от турците, следващата стъпка е въздушното пространство и летище София, което пак е обещано на турците! Вместо турчин да е забранена дума в България, тук става все по турско! Предедите ни се обръщат в гроба за бездействието на народа, за този прос народ който позволява на турците да се гаврят с тяхната смърт и нашата история! СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИНА ЧЕ ГО ПОЗВОЛЯВА.
21
4
 
6
 
! Отговори
България преди 4 години
Най голямо зло в България са политиците които правят всичко възможно България да е турска колония! Ако не го виждате, значи сте слепи! Всичко което правят политиците е в ущърб на държавата и хората! За Южен поток Турция и Германия се скараха зверски кой да бъде, нашия предател Бойко Борисов доброволния *** им го подари на турците, сега ще копуваме от тях! Това е национално предателство!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще го накаже за Апартаменти е това ако беше Румъния да е в затвора но ние сме България тук крадат и нищо ? Голям краде цццц защо ли си купи апартамент защото никой него наказва? Каква държава сме крадат и нищо ??? хора не вярвай на Герб ?
19
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 4 години
А Николай Стойнев кога той колко е ???? дясната ръка на ??? Николай Стойнев ???колко фирми има Николай Стойнев ???
18
1
 
3
 
! Отговори
V преди 4 години
Цв Цв действа като през комунизма .Като кажат на някой че вече няма да е партийен секретар и той вика -АМА АЗ ИМАМ ВРЪЗКИ В ЦК НЕ МОЖЕТЕ МЕ МАХНА . И Цв Цв така като гръмна скандала отиде в гербавато ЦК в САЩ ,ама и те не го спасиха .И през комунизма реши ли държавна сигурност да те смени .ЦК ту не мой те спаси .Имам чувството че комунизма никога няма да си отиде :)))
17
2
 
7
 
! Отговори
България преди 4 години
Тоя национален предател, за тея далавери с апартаментите не трябва ли да бъде съден и да му конфискува всичко до девето коляно в полза на държавата? Все пак си играе с на хората живота а се е клел че ще работи за народа! Това е национално предателство и трябва да се наказва най сурово от всичко друго!Време е за революция, кървава такава! Тези корумпирани политици и техните олигарски приятели трябва да се затрият, преди да усъмнем в Турция! Бойко Борисов е доброволен ***!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега следва изкъртване на всички близки на Цецко на ръководни длъжности в Гроб по градове и села .Сивия кардинал го надупиха ,следват неговите протежета .
15
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 4 години
Няма човек без някаква компенсация за ощетяването си в друга посока. Ако си алчен обикновено си много комбинативен. Ако си *** си късметлия и т.н. От тази гледна точка Цветанов има значение за ГЕРБ и макар да ги мразя за всичко, което направиха с българите и България, няма как да не го отбележа. Познавай врага, за да можеш да го победиш. Ако си затваряш очите и не мислиш, следва поражение като черноменското.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво толкоо сте му запримирали за ЦеЦерон? Един изключително *** и мноо алчен човекоподобен с особена форма на глъвътъ!
13
12
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И да направи няма шанс. Виж Славчо Трифонов ако направи вече ББ има от какво да се притеснява.
12
3
 
8
 
! Отговори
Алчност и глупост преди 4 години
Кметските избори са мажоритарни. При тях няма значение толкова коя е партията, а кой е кандидатът или кого трябва да свалят. За техният успех на истина е важно да има добър кадровик, който да избере предложенията. Борисов не е такъв, нито пък Станишев, Гергов или някой от тяхното интересчийско кръгче. Очаквам изненадващи победи на ДПС по принципа "двама се карат, трети печели". Алчността отново ще убие България, но този път за винаги.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има финансова подкрепа няма да има задръжки да направи друга партия. Следвай парите! -веруюто на нашите политици......
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една патерица на ГЕРБ за другите избори.
9
3
 
13
 
! Отговори
Дела преди 4 години
Няма ли да се роди някой, който да ни отърве от тези ПАРТИИ? Всичкото зло идва от тях, от техните боричкания за властта. Или на кукловодите това е удобно? Ту наляво или надясно, оцветени така както е угодно. Народът...спи.
8
5
 
16
 
! Отговори
ЦИК преди 4 години
Гласувайте с бюлетина N 6 за партия "АТП" - Асансьори, тераси и прочие.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Mr.STARBUCKSДа, статията е ялова. Но от друга страна всички знаем как се става политик в България. Познаваме си прасетата. Кокалът се пуска само в краен случай.
6
11
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Да сте чули ,че Цецо ще прави партия или какъвто и да е проект.Ама тук на няколко места АКО това, АКО онова ,и сглобили цяла тема за кибиците .И веднага се започва с безмислените коментари .Айде, сполай ви !
5
5
 
22
 
! Отговори
Mda преди 4 години
На всички ни е ясно, че става дума за някакъв си апартамент пък бил и тризонет. В какво ли Цвък се е издънил непоправимо, та Борисов да му бие шута? Има нещо много по-голямо, което няма да узнаем. А Цветанов е творение на Борисов и няма и минимален шанс за самостоятелна политическа кариера.