Доверието в ГЕРБ намаляло, това изяде главата на Цветанов

На Борисов не му се искало повече Веско Маринов да му пее
Обновена: 31 май 2019 12:50 | 31 май 2019 12:31, Камелия Цветанова
271
Доверието в ГЕРБ намаляло, това изяде главата на Цветанов
Снимка: Диминър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като вчера Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ, днес лидерът на партията и премиер Бойко Борисов призна, че причината за това е, че доверието в партията е намаляло.

Още по темата
"Оставката на Цветанов беше и негово желание и както каза той: "Доверието в нас по много теми го няма", обясни Борисов.

Иначе той се похвали, че резултатите са добри, победата е категорична, а с оставките на БСП това беше потвърдено.

Краят на една епоха: Цветанов напуска ръководните постове в ГЕРБ

"Щом си победил, скромността изисква да си мълчиш", допълни Борисов.

И все пак пред Цветанов нямало друг шанс освен да напусне ръководството на ГЕРБ.

"Вариантите бяха  - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член, няма вариант трети или четвърти", обясни Борисов.

"Аз мисля, че това беше очаквано, пък и не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее", настоя премиерът и добави: "Всеки си има роля, благодарих накрая на колегата (б. ред. довчерашният шеф на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов) за свършеното от него и толкоз".

Борисов призна, че е имало моменти по време на предизборната кампания, в които екипът, който е отговарял за нея, не се е съобразил с неговите препоръки.
 

Цветанов - поредната знакова фигура, с която ГЕРБ се разделя

"Аз им казах как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха с мен на моменти, но народът ми е дал кредит на доверие и аз винаги съм разчитал какво се иска от мен", каза той.

А иначе Цветанов официално ще бъде освободен от постовете си на конгрес на ГЕРБ на 7 юли, защото така е според устава на партията.

Дали тогава ще бъде избран и негов заместник щяла да реши Изпълнителната комисия на партията, която към момента според Борисов била с почти отнети функции.

"Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, аз мисля, че с двама заместници и с повече власт на административния секретар, който да движи повече административните задачи, докато си премиерствам, е достатъчно", посочи той.

Борисов днес събра и областните ръководства на ГЕРБ, защото не е доволен от представянето на евроизборите на някои места в страната. 

Цветанов мислил дълго, правилното било да хвърли оставка

Според него не може в Ямбол, Добрич и Плевен ГЕРБ да е губеща сила, след като властите са направили инвестиции в тези региони за развитието на инфраструктурата.

След седмица той щял да ги събере отново, за да успокои тези, които са си свършили работата.

Борисов съобщи, че ще създаде в партията и нов орган, който да е за контрол и до него да се подават сигнали, жалби и оплаквания.

"Говоря извън тези като престъпленията, защото видяхте какво им се случи на тези в Пловдив", каза Борисов по повод на ареста на кмета на район "Северен" в града.

Освен това лидерът на ГЕРБ обмислял да раздели постовете, така че да не може да се съвместяват кмет и областен ръководител и вицепремиер и зам.-шеф на партията.

По този начин Борисов отрече слуховете, че Томислав Дончев ще заеме мястото на Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Не ти трябва доверие,след като си имаш Делян(Пеевски)!Гласове на тънки цени,моля заповядайте!
233
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави Трифонов ки ни опраи.
232
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко трябва да лежи в затвора доживот.
231
17
 
1
 
! Отговори
Геръп преди 4 години
Дано бат Бойко се задържи още малко на власт, поне още 27 години, да бие рекорда на бай Тодор
230
4
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Ямбол , Добрич и Плевен прогледнаха....Есента дано прогледнат и други градове! И това не е агитация за БСП, гласувайте за когото си искате, но не за ГЕРБ.До село Смоляновци, Монтанско, има един връх, казва се Сто овци.На времето, садо от 100 овци, било водено от овен със звънец.Овците ходели натам, на където се чувал звънеца, овена водел стадото.Завел ги до ръба на върха, пасейки сочна тревица, и паднал надолу,а звънеца дрънчал.След него скочили и останалите овци.Аналогията с ББ е пълна.
229
1
 
2
 
! Отговори
India i Bankq posest преди 4 години
twa miaza na Bugadira Gandi ot selo Kandi
228
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на гербавите наказанията за престъпленията е оставка... къде се е чуло и видяло?... няма съд, няма прокуратура, няма закони за тях
227
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за злоупотреба с власт, за недоказани доходи и асансьори, не се ли влиза в затвора, каква епоха била приключила с тоя престъпник... а герб загуби наистина много от доверието, но с тези кражби и тая корупция какво очакват, същите са като червените, патриотите и шалварите
226
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КратунKratunTo veche stanaha 10 godini - vie vse chakate sledvashtite izbori Proda;ljavayte da chakate Dano nakraia vsichko ruski trolove zamonete za Sibir Amin day boje
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВЪПРОС ДО БИБИDo 218Ne znam dali toi e Tikva no za teve sam siguren che si lud
224
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seOtgovariam ti vednaga. Ochevidno ima Veche 10 godini vi bie na vsichki izbori Ne vi razbiram vas komunistite ? GERB vi bie veche 10 godini i vie ne mlakvate
223
2
 
25
 
! Отговори
май мун преди 4 години
Ако това е нормално изражение на лице на възрастен мъж,аз съм маймун.В детската градина децата изглеждат по умно.
222
2
 
12
 
! Отговори
БИБИ УВАЖАВА преди 4 години
До ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !НАЙ ВАЖНИЯТ ОСНОВЕН ПРИНЦИП Ф ГЕРП "МЕНЕ ФАНАХА, ВАС РАСПРАХА"!!! ДРУГИЯТ ВАЖЕН ОСНОВЕН ПРИНЦИП ГЛАСИ: "АС КРЪДЪ ЗА БИБИ, ЗА ГЕРП, ЗА ПАРТИЯТЪ, ЗА БЛЪГУДЕНСТВИИТУ ИМ И ЧАК СЛЕТ ТУВА ЗА СЕБЕ СИ". ПОСЛИ БИБИ РЪСПУЛАГЪ ИДИНСВИНУ С НЕГУВИТЕ, НА ДРУГИ НЕ НАРЕЖДА ДА КРАДЪТ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ....
221
1
 
41
 
! Отговори
se преди 4 години
Има ли още хора да вярват на ГЕРБ?Колко хитро увеличиха тока на другия ден след изборите.Колко кметове се облажиха с рушвети....Българино погледни в друга посока и като върнеш погледа си към ГЕРБ ще разбереш ,че са една измамна политическа мутренска структура.
220
1
 
24
 
! Отговори
Орбан преди 4 години
Искам главата и на Големия Бокозавър.
219
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимка на пациент от Карлуково дето са му дошли на свиждане близките и са му донесли портокали и киви ....
218
0
 
29
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Но доверието в ГЕРБ ще продължава да пада!Дали това ще изяде главата на Борисов?Или той все още смята , че ГЕРБ това е Борисов ?Също че Държавата това е Борисов?
217
3
 
19
 
! Отговори
БИБИ ТРЪСИ МЪЖ преди 4 години
С ДЪЛЪГ И ЗДРАВ ПАРТИЕН СТРАЖ, ДА ЗАМЕСТИ ЦВЪКИ Ф ГЕРП!!! ДА ИМЪ НАЙ МАЛКУТУ ПОМОЩНО УБРЪЗУВАНИЕ, МОЖИ ДАЖЕ И ДА НЕ Я ЧУВАЛ ЗА ФИЗКУЛТУРА!!! ДА МОЖИ ДА ЛЪЖИ И ДА КРАДЕ, ПОНЕ КАТУ ЗА СВИТОВНУ!!! ДА МОЖИ ДА НОСИ ЧУВАЛЧЕТА И ПОРТОКАЛИ, ГАЧИ ЛИ ИМЪ ЗЕМЪНЕ ДАВЪНЕ С ТЪРГОВЦИ, А НЕ С КУМИСИИ ИСБИРАТИЛНИ! ДА МОИ ДЪ ПУДСЛУШВА И ДА СЛУША БИБИ!!! ДА НИ ХОДИ ПУ МУЛИТВИ. МОЖИ ДА НЯМЪ ЪПЪРТМЕНТ, ГЕРП ША МУ ПУСТРУИ!!! МОЖИ ДА Е ГЕЖЕНИН, ТЕРП ИМЪ МНОО ***! И НАЙ ВАЖНУТУ ДА СЛУША ПЕСНИ НА ВЕСКО МАРИН-ОФФ-ОФФ-
216
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-интересното е как печелиш изборите при обществено недоверие.
215
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Я па ти..ПО времето на Жан Виденов държавата я съсипа Сорос...Капиши!