Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори

Не е време за оставката на Нинова, смята Атанас Зафиров
15 юни 2019 10:00,
86
Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори
Снимка: BulFoto архив

„Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори“. Това заяви пред БСТВ Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

Още по темата

Миков с упрек: Промените на Нинова ще разделят БСП

По думите му в дневния ред на Конгреса е заложено констатиране на оставката на председателя и стартиране на процедурата по пряк избор. Той изрази съгласие с думите на зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов, че не е важно с кого, а какво очаква партията.  „Не са случайни всички декларации и позиции от почти всички структури на партията, в които се призовава за мъдрост, за единение и Корнелия Нинова да не подава своята оставка. Според мнението на нашите другари тя не носи отговорност за загубата на тези избори“, подчерта Зафиров.

Той допълни, че Общинският съвет на БСП-Бургас, с пълно единодушие и само с 2 въздържалисе са приели също декларация, в която се казва, че сега не е време за оставка и не Корнелия Нинова е човекът, който трябва да носи отговорността. Зафиров сподели, че е получил и писмо от социалистка на 82 години, която го моли да представи мнението й на Конгреса: „Делегатите на Конгреса трябва да гласуват да остане Корнелия Нинова и да се стегнем, за да може да победи БСП наесен на местните избори“. „Конгресът трябва да стартира процеса по подготовката БСП за предстоящите местни избори.Това е най-важната задача пред БСП“, обобщи Атанас Зафиров.

Той подчерта, че резултатите на последните избори са показали, че БСП връща позициите си в големите градове и в няколко областни града печели. „Това е предпоставка за победа наесен“, категоричен бе той. По думите му има координирана мащабна атака срещу БСП, която е концентрирана върху Корнелия Нинова като неин председател. Според него целта е БСП да бъде обезсилена и да бъде превърната в удобна и послушна опозиция. „Големият грях на БСП и на Нинова в частност, е че тя не се съгласи партията да е присъдружна на ГЕРБ. Ако това ръководство на партията бъде сменено, само след няколко месеца нещата ще се върнат към статуквото и БСП няма да бъде същата“, коментира той.

Попитан за партийните субсидии, Зафиров отговори, че всички партии, включително и ГЕРБ, казват, че това е популизъм. „Демокрацията предполага партиите да бъдат независими от всякакви олигархични кръгове и такова отнемане на субсидии няма никъде в Европа. Ние в момента правим обратното – хвърляме партиите в лапите на олигарсите. Няма как да очакваме добър резултат от това. Всичко го разбират, но в момента се прави на инат и напук. Това е и част от сценария за смяна за ръководството на БСП“, заключи Атанас Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
10
 
! Отговори
плана МОИСЕЙ преди 4 години
До ВасилевПо-добре кажи, че бойко е слуга на световния ционизъм - масонското ложе! ЕС-също!
49
7
 
7
 
! Отговори
ЕВРО-БКП-то са ГЕРБ преди 4 години
До СтратегГерб са едно ЕВРО-БКП.
48
2
 
6
 
! Отговори
хващайте гората! преди 4 години
До Анонимен- чакат ви горяните и ДС........
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наесен пак ще има бой , бой , бой ... по червените кратуни
46
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе Бойко,вземи есента ги напъхай пак в мечи +ъз,явно още им е малко!
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моя съвет: Хващайте гората!!!
44
13
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
БНП/БСП е партията на всички, които не искат да бъдат напъхани в чувала на Евро-БКП наречена ПП ГЕРБ. Тя е като кораб сред бурен океан.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е колко пъти шумкарите ше се явяват на поправителен?! изключвайте ги, и да се връщат по селата си, там имат нужда от овчари и селски викачи!
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да послуша съвета на 82-годишната баба, защото това е есенцията на червения електорат. Не могат да не се съобразяват с най-верните и единствени поддръжници. Перфектна е Корна за този електорат, с тоз неподправен бригадирски плам в очите. Преди 70 години перфектно би чукала камъни на Прохода на Републиката. И сега би чукала на Прохода на Републиката, но не камъни - загорели партийни членнов от турската комунистическа партия и шофьорския им синдикат.
41
1
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен21 Той "обикновеният" българин едно се е "разбъхтал". Като нямате какво да кажете, не си напъвайте единствената гънка, че може да ви се сцепят гащите.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черешова задушница е днес.
39
13
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко *** си с мир, ти си слуга на световния финансов едър капитал, този който не иска да има единни народи и силни държави!Ако не се оттеглиш , народа ще те постави там където ти е мястото, а то е на село в Банкя , и оттам ще си въртиш многомилионния бизнес, за който може и да си си го извоювал по честен път и да си работил по правилата, но се издъни с еврофондовете и къщичките за гости!Това е истината селски банкянски бек, народа ти е дал, народа ще ти вземе и поста!Агент Били Бреткаф!ЦРУ!!
38
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Който е човек на кмета,който е на Ти с властта,той живота лек живее,не разбрахте ли това ?!
37
16
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко, сдавай властта по мирен начин, ти управляваш с подкрепата на 7% от българския народ, а това са всички държавни чиновници и техните роднини, които в комбина с престъпниците крадат от еврофондовете и си правят къщички за гости!Бойко, ти си дървена глава, така щете носи народната любов, че ще издъхнеш в прегръдките на честни и почтени хора, тези които работят и хранят държавна администрация, дават данъци,за лихвите по дълговете, за инвалидни фалшиви пенсии,за крадливо здравеопазване!Ли!ЦРУ
36
8
 
14
 
! Отговори
до Василев преди 4 години
Днес е черешова задушница. Плачеш на чужд гроб, а трябва на червения.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората искат да ги представлява смел човек. Нищо, че почти всички са силно предпазливи и не им е в нрава да застанат отпред и да изразят и отстояват явно позиция. Човекът, който води, не може и не трябва да е като повечето.
34
11
 
6
 
! Отговори
аскет с каскет преди 4 години
Прав си #12,Само президентска република и мажоритарни избори ще оправят нещата, ама ще има ли кой да ги допусне ?Като нас ,*** - индивидуалисти ,завиждачи, хитреци на дребно ,нагаждачи, устремени към блага службичка мързели - няма никъде ! Имам усещането ,че нарочно си създаваме кумири , за да има на кого да се мазним !Та затова ще сме още на това дередже , докато не се смени системата !Предложения и инициативи трябват , не чесане на езици и игра на червни и сини !
33
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Когато бяха европеиските избори никой не отиде до урните и за това тъпия българин ще страда от високите цени на тока водата парното и за това ще страда Просто българина е с изкревено мислене мисли че всички не стават то не е така
32
12
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
На последните евроизбори изфабрикуваха едни 30% избирателна активност!Много ми е интересно Борисов, като какъв се вживява и се прави на ***, просто той вече няма това доверие, което имаше и се къпеше в безрезервната народна любов!Бойко , *** си с мир, банкянски селски бек, ти си началника на герберската крадлива шуро-баджанашка селско-просташка държавна корумпирана администрация, която краде в комбина с престъпниците краде еврофондове и си прави къщички за гости!!!Агент Рони Дейвис!ЦРУ!
31
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Идват избори на Есен,по градчета и села,маФията ще спечели,да е ясно от сега !