БСП: 1 лев субсидия ли?! Цели се частно финансиране на партиите!

Крум Зарков: Корупцията трябва да се бори, а не да се легализира
19 юни 2019 12:49,
47
БСП: 1 лев субсидия ли?! Цели се частно финансиране на партиите!
Снимка: Булфото

Предложението за субсидия от 1 лев не целяло да се намалят парите за партиите, а да се допусне частно финансиране на политическите субекти.

Още по темата
Тази оценка направи червеният депутат Крум Зарков, след като по-рано стана ясно, че ДПС предлагат отворено финансиране на партиите, а ГЕРБ са съгласни с това. Даренията от физическите и юридическите лица обаче ще се правят по абсолютно прозрачен начин, обясни Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лев субсидия. Въобще не ставало дума за намаляване на парите на партиите, а за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната. Това е истински атентат срещу някои от базисните постижения на демокрацията и БСП е единствената партия, която стои срещу това", скочи Крум Зарков.

Лев на глас: Ще оцелеят ли партиите с тези субсидии?

По думите му корупцията трябва да се бори, а не да се правят опити да се легализира.

"Кого оттук нататък ще обслужват партиите - избирателите си или спонсорите си? Кой утре ще определя листите за общински съветници и кметове. Партиите или контролиращите ги олигарси?", запита Зарков.

Соцдепутатът призова за открит и честен дебат как да се намали субсидията, но без да се наруши независимостта на политическите субекти, и добави, че от левицата ще започнат разговори по темата.

Зарков посочи и че си заслужава за случая да бъдат информирани и европейските им партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кво искате да ми кажете, че "дупката" е започната при ГЕРБ..??Не скъпи червени активисти, дупката беше почната още преди да се дипломирам, т.ест 1998 година.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"БСП: 1 лев субсидия ли?! Цели се частно финансиране на партиите!",прави са,това е самата истина,ще се увеличи корупцията и ще ви яхнат яко олигарсите,а държава,която да защити гражданите ще липсва.
15
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ да отговорят защо харизаха 43 млн. народна пара, на уж червения Гергов, за дупката във Варна!ТОВА Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!Никога ГЕРБ не са имали финансови отношения с посоченият Аз съм от Варна и тази дупка беше започната още миналият век при управлението на БСП.
14
5
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Докато народът не излезе с камъни по площадите тези мутри ще ни яхат!
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е защо внезапно се сетихте да внасяте това предложение, при положение че референдумът мина отдавна и беше определен като невалиден?
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зализаният потомък "на когото трябва" е толкова нагъл, че да загуби човек и ума, и дума - нищо чудно, всичките ТАКИВА са от една майка раждани.След 1922 г. откъде идваха парите, бре момко? Пари за "шумкарстване", преврати, атентати и прочие саботажи, та досега? След закриването на КПСС и КГБ сега си имате ФСБ и още мнозина могъщи североизточни и прочие офшорки - ами пак от там ще да се "изхранвате", държавните (пари от мен и от всеки "простосмъртен") са незначителен дял от "хранилката" ви.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледна точка Не уважаеми кАмАнистАми, сега ще ви излязат зависимостите от олигарсите. Компаниите дотиращи дадена партия, трябва да доказват, не само произхода на дарените пари, а източника на целият си капитал!!Голям автогол на БСП-то и голям автогол за ***. БСП вече е трета политическа сила!!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това момченце на снимката да не е избягало от детската градина ?
9
4
 
13
 
! Отговори
0 преди 4 години
По добре бизнесмен(доказъл уменията си и постигнал нещо) за общински съветник отколкото пъпчив младеж(не изкарал и 5лв.) с политическа амбиция.Не всички бизнесмени и фирми са в сивият сектор и престъпници нали...Ще спонсорират и ще следят изкъсо за какво са си дали парите...
8
12
 
4
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Герб си действат като шайка за вечни времена. Между другото, казвам от сега какъв е номера. 1 лв е само до края на годината. Бързат да приемат и частните дарения, разбирайте сега ще си искат официално от фирмите с държ поръчки ресто за изборите като удушат бсп и др партии. Ако бсп не изригне в местната власт *** есен, герб и дпс ще удължат тези промени до убиването на конкуренцията. Този похват с убиването на конлуренцията а не надвиването й, е от ранните години на шайката, когато бб ......
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ГЕРБ И ДПС гласуват бизнеса лобистки да финансира партиите, АмИ ето какво - значи отива примерно Пеевски и дава на ДПС милион а на ГЕРБ два, викат му ашколсун, никакви проверки, никакви данъчни, никакви митници, никакъв СЕМ, никаква комисия за финансов надзор.Обаче ако примерно Пеевски отиде и даде милион на БСП - до 24 часа всички гореизброени плюс още много му прегазват бизнесите, и да не намелят нищо нередно запечатват с лепенки всичко и оставят жандармерията да охранява
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да ни убедите, че до сега не е имало натиск от страна на олигарсите и не сте лобирали...верва ме ви..., всъщност ви вЕрват само една трета, и то пак според вас, от хората. Според мен са по-малко.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването и продаването на партии не е престъпление.Браво Трифонов!Браво Бойко!Браво Доган!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Сега нали е същата схема само, че се взимат и едни пари от народа.
3
1
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Нали народа така пожела чрез референдум?
2
4
 
13
 
! Отговори
Ами сега? преди 4 години
Какво ги притеснява БСП в това предложение - че бенчовците, ветковците и други подобни са зад решетките и няма вече кой да дава пари?
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб и ДПС предлагат партиите официално да се финансират от олигархията...Представете си каква симбиоза...