Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Трябват ни очите на потребителите, иска вицепремиерът
22 юни 2019 08:17, Анисия Иванова
129
Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана
Снимка: Булфото

Българската икономика в този си вид е ударила тавана, смята вицепремиерът Томислав Дончев, но призна, че корупцията ерозира потенциала за растеж. Най-голямата щета идва от това, че се подменя усещането за честно състезание, каза той.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в системите нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

По повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България той обясни, че преди да се правят политически коментари, трябва да се изчака КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже, коментира пред БНТ Дончев.

По думите му той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Дончев.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква икономика предлага? Няколко мегакомпании и унищожаване на дребния и среден бизнес? Всички на заплата при Свиневски че да е още по-лесно на изборите?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
hahaha....nemat obedna pochivka ot 12.00 do 13.00 chasa....ortodoksalna teror diktatura....
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА!
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 БратанКъде стигна чак до Путин бе ! Брей къв уменгендар бре ! То сорос ограби българия чрез свойтеседерасти-приватизатори
18
3
 
24
 
! Отговори
JJ преди 4 години
Ако въведат електронно правителство 1 компютър ще върши работата на 100 000 чиновници 20 пъти по-бързо обаче безработицата ще се увеличи и партиите ще загубят много гласоподаватели. Затова по-добре да си седим в 19 век и да си почиваме.
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Кое е по скъпо ли? Наемите как са? Дрехи и обувки, само на разпродажби? Горива? Пътни такси? Дай цената на пътя Мадрид - Барселона или не щеш? Услуги? Един зъб колко струва или си ги правят тук по отпуските? Не ми се изброява ощеХраната е малко по скъпа или около нашата и до там с приликите
16
6
 
27
 
! Отговори
кристина преди 4 години
упсс..обърка се човека, искаше да каже.. в този си вид икономиката ни е ударила дъното!!! Че къде я видя тази икономика тоя човек?? то дори и по селата не могат се замогна и да произвеждат нещо с новата наредба - в двора само три кокошки и две прасета..
15
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чужденец 132000 евро колко левчета са,грамотен?В първи клас ходил ли си математика?Или сега си 10 клас и тъкмо си прописал?Кое в Испания е по-скъпо нали роднини живеят там.Купиха си жилище вече,обазведоха го имат кола,климатик,уреди ходят на почивка.В Бг кога ще го направиш тва за 10 год.Освен ако не си смирен депутат,катаджия или митничар?
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Мухаха, продавач в Испания с 4000 лв, ако вземе и 2500 пак е добре. Едно време бачкаха за по 1000 евро, спяха по 8-12 човека, но се поприбраха
13
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Хааааааааахааахаааа
12
16
 
13
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До 8:Лъжльо! Продавач в Испания прави около 1500-1800 евро, а там е двойно по-скъпо. Да не говорим че там се работи по-интензивно ии "цигарени" почивки няма.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хам хум 7Имаме бе,в Бг се правят добри бойлери.А също и печки.
10
6
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Братан:За корупцията си прав ама какво ти е виновен Путин? Корупцията в Бг е народопсихология, няма нищо общо ни с Путин, ни с Мутин..
9
13
 
9
 
! Отговори
Влади преди 4 години
На бас, че и на Дончев скоро ще му намажат ските! Защо, защото ББ не търпи умни мъже с характер край себе си. Както стана с Д.Добрев, Цв. Цветанов, Московски, Трайков, Дянков и др. Оставя само неумни лелки като М.Стоянова, Ц.Цачева и др. , които не могат да го засенчват интелектуално.
8
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква икономика хората се чудят как да избягат.Продавач в Испания в магазин прави около 4000-4500 лв месечно.Продавач в България 600-1000 лв.Плешака нали щеше да бори ромската престъпност?Тъмничкият му вожд му се скара да не му закача братята и тоя се скри в храстите.
7
9
 
25
 
! Отговори
хам хум преди 4 години
Това значи вечно бедни,между другото масово ни наричат мизер.ници сигурно защото нямаме нито един напълно завършен продукт освен чушкопек!
6
10
 
19
 
! Отговори
Братан преди 4 години
Не ни приемат в Шенген защото сме до ушите в корупция и кагебейски схемички за източване на държавата. Чакат да падне от власт Путин че да усетим що е истинска икономика.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент румянцев купи чез. До каквото са се докоснали тези милиционерски колибари все е окрадено. Това е най-некадърната прослойка на обществото, събирани по обори, колиби и ниви,избили интелигенцията на страната като това продължава и до днес.
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев да не се прави на Сен сей по икономика а да отговори защо 10г.електронното правителство за което похарчиха куп пари е мираж
3
11
 
23
 
! Отговори
Семов преди 4 години
Това са имитации на реформи. Докога България ще го играе апендикса на Русия? Държавата се управлява от алчни и некомпетентни хора като Ахмет Доган и компания.