Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато всички ние,така нареченият "народ",сме такова овчедушно,страхливо,сеирджийско и подло стадо,върху оФФчите ни глави ще се сипе все такава благодат!С други думи,хак ни е!Даже вождът ни,носещ забележителното наименование,Тиквата, ни е оприличил,като мат'рял и си прави неща с нас,точно,както с мат'рял!При това най-високо издигнатите субстанции измежу нас,той ги издига в ранг на магарета и ги "избира"(поставя),на длъжности,като пЛЛезидент и дУпетат!А какво правим ние ?НИЕ МУЧИМ И МЪЛЧИМ!
154
0
 
23
 
! Отговори
обикновен човек преди 4 години
Ами то никой не си е мислил, че резултатът ще е някакъв друг! Станаха за смях и на гаргите. Лъжат, крадат, мачкат народа и накрая пак - чисти като сълза! Да са ни живи и здрави и после пак за такива като тях да пуснем бюлетините в урните!
153
0
 
30
 
! Отговори
ОНПЛЮ преди 4 години
Никой не се е съмнявал в "безпристрастността" на КОНПИ.Едва ли има гражданин в тази държава,който да е вярвал,че от тази пушилка ще излезе нещо.
152
0
 
24
 
! Отговори
християнин преди 4 години
Велико е чувството ти за хумор, Господи, щом ни спускаш такива новини!
151
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще провери комисията за корупция!
150
1
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Жалко, че инквизицията е забранена. Иначе с удоволствие бих им драснал по една клечка на кладата.
149
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликите между Бойколандия и Румъния:В Румъния също се краде. Много се краде. Само дето от време на време затварят по някой. И дори тези мерки доведоха дотам румънците да ни изпреварят с една, ако не и две обиколки вече.Тук не затварят никого, а ако въобще докарат до съд някого, то е или някоя районна кметица, или някой непослушен журналист.
148
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да открие нарушение, като и тази комисия е зависима и корумпирана до ушите ?!?!? Ми те вътре всички до един са в киреча, барабар баш с началника им...!!
147
0
 
16
 
! Отговори
Продължение преди 4 години
Ихаа, суджуци,апартаменти, и още и още-сапунката ни продължава-Столичани в повече-нов сезон! Какво ли още ни очаква? Нямам търпение да разбера- Фатма гюл сигурно ще се окаже дете на Радж Капур, а той е заменил 3 каруци с тор за 2 апартамента.А другарици Нинова и Милиончева се оказват агентки на разузнаването на Гана.Цецка и тя се завръща след пластична операция мясаща странно на Жан Виденов.Шкембе войвода пък печата марки и продава моливи,които сами изписват нови тескерета! Айде на бозатаааааа
146
2
 
35
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
КАТО ИЗКЛЮЧИМ ЛОЗАН ПАНОВ, КОЙТО НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИМОТА НА ЖЕНАТА, С КОЯТО ЖИВЕЕ, ОСТАНАЛИТЕ СА МАФИОТИ ОТ ГЕРБАВАТА МАФИЯ И НЕЗАСЛУЖЕНО СА ИЗПРАНИ !!!
145
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Чехия 200 000 са на протест, а тука същата бройка са на опашките за гръцките курорти.
144
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Упарляват ни хора, които с години и десетилетия са развивали най крадливото,подлото и гнусното у себе си.
143
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато мафията е облечена с власт, такива са новините в съответната държава.
142
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога викате ще върнете младите имигранти в България? Кражби, кражби и пак кражби по зле сте от еничарите по време на така нареченото пак от Вас "Турско присъствие". Един ден ще си оправлявате интегрираните печки които развъждате!
141
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд Чавдар !10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
140
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4. Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
139
2
 
32
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Заспал и глупав народ + нагли управници = България.
138
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.2. Цветан Цветанов комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!3. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
137
2
 
30
 
! Отговори
мери преди 4 години
Абе хора от кумава срама поне 1 да бяхте намерили с нарушение после вас ще менкът за несвршена работа Както и да е значи чистак цяла орда миропомазани Ех Българио горко ти
136
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
както винаги чисти крадливи г.рберасти