ГЕРБ държи на субсидия от лев, имат подкрепа в парламента

Физическите лица могат да правят дарения до 10 хил. лева
Обновена: 26 юни 2019 22:25 | 26 юни 2019 22:11,
10


До края на юли става ясен какъв ще е размерът на партийните субсидии, зарекоха се коалиционните партньори от ГЕРБ и Обединени патриоти. ГЕРБ държи на предложението си за субсидия от 1 лева.

"Промениха се от вчера нещата и решението се забавя, защото колегите от "Обединени патриоти" предпочитат да проведат още веднъж консултации с всички парламентарно представени партии. Днес чух, че част от колегите от опозицията са отказали такъв дебат. Но ние нямаме промяна в решението - 1 лев на глас и ще държим на това", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

Тя допълни, че от "Атака" и "Воля" също подкрепят тяхната позиция за размер на партийна субсидия.

Атанасова е на мнение, че при размер от 1 лв. субсидия, има опасност партиите да са зависими от различни фирми или външно финансиране. Тя уточни обаче, че физически лица могат да правят дарения до 10 хил. лв., а ако някоя партия иска да наруши закона, може и сега.

По думите ѝ от вчера решението на Коалиционен съвет е, че по отношение на данъчната система, промени няма да има. Според депутатът е било ясно, че ако се намали ДДС-то на лекарствата, това не би променило крайната цена за потребителите.

Колко трябва да връщат партиите? Общата сума - 14,4 млн. лв.

"Това предложение, наречено "американски модел", не знам колегите от ДПС дали познават в детайли как функционира политическата система в САЩ, как се набират средства и как се правят кампании. В никакъв случай не мога да кажа, че е елементарна", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

По темата за връщането на надвзетите пари от субсидии, Атанасова отбеляза, че почти всички партии са изразили готовност в кратък срок да върнат тези средства.

Депутатът коментира в студиото на "Денят ON AIR"и промените, внесени от ГЕРБ да се санкционират хората, които оставят без контрол домашните си любимци. Те предлагат от 100 лв. на 1000 лв. да скочи санкцията за собственици на агресивни кучета, които ги извеждат без повод и намордник.

"Това предложение получи подкрепа от всички. Очакваме собствениците на такива кучета, респектирайки се от санкцията, ще вземат необходимите мерки. Аз смятам, че не всички кучета по алеите и парковете са опасни и агресивни", заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Запомнете! преди 4 години
Нещата са безкрайно прости и елементарни!АКО ИСКАТЕ СВЯТ БЕЗ КОМУНИСТИ--ПРОСТО ИМ СПИРАТЕ ФИНАНСИРАНЕТО!Още Чърчил го е казал:"Проблема на комунистите идва тогава, когато свършат парите на другите за харчене."ТО, ТОВА Е И ЦЯЛАТА ИМ ИДЕОЛОГИЯ--КАК ДА ВЗЕМАТ ВАШИТЕ ПАРИ!!!!!!
7
3
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А на бас ,че пазарлъците ще приключат на 6 лева...
6
2
 
4
 
! Отговори
(^-^) преди 4 години
Идеята на тая субсидия е да може дадена партия, избрана от народа да може да функционира независимо от едрогабаритните крaдци.. Така ще останат само крадцитe..
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е казал-"Проблемите на комунистите започват,когато изхарчат парите на другите."Още с идването на власт 1944г. ограбиха парите и имуществото на индустриалци и търговци и въпреки това неколкократно фалираха,обезценяваха лева до цената на хартия- през 40-те,50-те,60-те и 90-те г.Неизтребима е таз комунистическа алчност да докопаш парите на другите или поне държавния бюджет и да го опукаш.Ще финансираме ли опитите на тази Партия отново да ни направи бедни!Аз бих ги забранил,не пари да им дам!
4
1
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Слави направи сметката. Лъжат че нямат пари.Закривайте партийната телевизийка и спрете с Бузлуджа.Едно време Масларова водеше пенсионери от партийните клубове на море.Ама няма вече.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали комунистите и Слави искаха 1 лв субсидия ... Ето, имат я, защо пак недоволстват ;)Какъв го искат ?
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко червените сами си го надробиха нека да си го сърбат
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ правят дъмпинг на другите партии, за да ги фалират и да останат монополист на пазара на партии и управляващи. КЗК трябва да се самосезира за това непазарно поведение на Герб и да ги глоби.