ГЕРБ склони на консултации за субсидиите, но държат на левчето

"Воля" без компромис, искат драстично орязване на парите за партиите
Обновена: 26 юни 2019 12:03 | 26 юни 2019 12:00, Камелия Цветанова
21
ГЕРБ склони на консултации за субсидиите, но държат на левчето
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще продължи да настоява за драстично орязване на субсидията на партиите от 11 лева на левче на действителен глас на избори, но ще участва в консултациите, които инициира малкият коалиционен партньор във властта.

От "Воля" обаче са категорични, че субсидията не трябва да е повече от 1 лев на действителен получен глас на избори.

БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2019/06/26/bsp-niama-da-vryshta-nadvzetite-subsidii-sega-poharchili-parite.414547
 

"ГЕРБ държи на предложението и позицията на партията не се е променила, както каза и премиерът Бойко Борисов вчера. Ние твърдо стоим на позицията си и решението на МС за 1 лев партийна субсидия, какъвто беше и вотът на хората на референдума“, каза Десислава Атанасова от управляващата партия.

Още по темата
Все пак тя уточни, че депутатите от ГЕРБ са 95, а към момента срещат единствено подкрепата на "Воля" за предложението си, което означава, че явно то няма да мине на второ четене при гласуването в пленарната зала.

"Ние сме склонни да участваме в консултациите, които ще инициират от Обединени патриоти", допълни Атанасова.

От "Воля" обаче категорично ще настояват за 1 лев субсидия. "Смятаме, че ако правиш толкова добри дела като политик, самият народ ще иска да ти дава повече пари, за да се развиваш като партия", отбеляза Кръстина Таскова от партията на Марешки.

Тя припомни, че на референдума през 2016 г. 2,5 милиона българи гласуваха за намаляване на субсидията на 1 лев.

"Оттогава са минали години, а субсидията все още не е орязана. С такива темпове държава не се управлява, трябва да вземем решението бързо, защото това не са пари на премиера или на президента, а на данъкоплатците“, отсече Таскова.

А за надвзетите субсидии, които трябва да върне "Воля“ в държавната хазна, тя увери, че партията ще спази закона и ще внесе в бюджета това, което е получила в повече в указания срок.

От "Атака" също имат готовност да върнат надвзетите субсидии възможно най-бързо. Депутатът Николай Александров обаче призна, че е изненадан от твърдението на ГЕРБ, че "Атака" не подкрепя намаляването на 1 лев на парите за партиите.

"Не само, че ги подкрепихме при гласуването, ами и участвахме в предавания", скочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Честен преди 4 години
АСАН да се наричам, АКО: Представети си, ХИПОТЕТИЧНО, че комунистите пак дойдат на власт. 100% от членовете на партия ГЕРБ, още рано-рано сабалян на другия ден ще се окаже, че вече са комунисти. И доста от тях даже репресирани от властта на Борисов.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо за черноморското крайбрежие няма разговори и премисляне, а за левчета за партиите ще умуват 1 месец ?!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е казал-"Проблемите на комунистите започват,когато изхарчат парите на другите."Още с идването на власт 1944г. ограбиха парите и имуществото на индустриалци и търговци и въпреки това неколкократно фалираха,обезценяваха лева до цената на хартия- през 40-те,50-те,60-те и 90-те г.Неизтребима е таз комунистическа алчност да докопаш парите на другите или поне държавния бюджет и да го опукаш.Ще финансираме ли опитите на тази Партия отново да ни направи бедни!Аз бих ги забранил,не пари да им дам!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам защо герб т те ябва да се съобразява с бесепее. Нито са управляваща партия, нито имат право. Имаше референдум по въпроса. Точка.В момента си правят автогол, като говорят с тея циркаджии.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой съмнява ли се,че ако Бойко все пак се съгласи на 5-6 лв. субсидия,крушовишката приватизаторка след 2 месеца няма да каже-"Бойко не изпълнява решеното от народа на референдума".Отчаяна популист-манипулаторка е!Точно за това Корна НИКОГА няма да каже точна цифра, каква субсидия иска- за да може после да плюе,който, каквото и да реши.Тя друго и не прави откакто е узурпирала БКП-то.Обгражда се с плювачи- до един! Боже,колко колко мъка и старческа злоба има в тази партия, колкото в електорат й!
13
0
 
7
 
! Отговори
Бавене и разтакаване преди 4 години
Консултации за какво ще са, като ГЕРБ държал?
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Слави простотиите... Единственото по-лошо от сегашната ни система ще бъде бъдещата, в която политиците или ще се молят за пари от 20-ната богати *** в страната и ще повтарят като папагали, които им кажат
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на другите 2 въпроса от референдума държат ли ...
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ могат да карат и без супсидии, за 10 год. успяха да усвоят и откраднат от хората всичко което носи пари в тази страна. На мои двама приятели им взеха бизниса, чувал съм и други хора на които им е отнет бизнеса от Гербаджии. Така че тях не ги мислете те са си оплели кошницата, целта е да унищожат партиите които са зависими от супсидиите. И да няма опозиция а авторитарно управление, което е в момента на ГЕРБ. АЙЙЙЙ ЧЕСТИТО ВИ ПОВИШЕНИЕ НА ТОК, ПАРНО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трифонов каза че тая седмица и тиквата ще почне да вие на умряло и ето че почна и той да се извърта ,няма да се извърташ тикво проста левче и това нека си вият другите.
8
2
 
5
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 4 години
Ако не си удържи този пат на думата,ще стане за смях,и ще го запомнят катогосподин/премиер/за един ден.
7
2
 
7
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Добре след като герб пренебрегнаха референдума сега се позовават на него за 1лв субсидия,но в референдума не беше найважната точка това а смяна на системата за избиране на народни представители защо не предлагат това герб и другите партии ами пак със глупости се занимават.,.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, де, да... И накрая - ние от Герб искахме, ама другите не искат, кво да направиме... "Ние ги хващаме, те ги пускат." Помним, помним!
5
4
 
11
 
! Отговори
Сирк преди 4 години
И кво са гербавите знаят че другите няма да ги подкрепят и затва го подхванаха този въпрос както и предния път
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популистки ход на Тиквата с който заблуждава илектуратя,че много се е замислил за него,предварително знаейки,че няма да стане щото всичките ще са против а той после ще се оплавдава с тях!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бандитската партия Герб -Гроб след като се налапа 10 год. сега се правят на популисти!!!
2
5
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
ГЕРБ много добре знаят ,че останалите няма да се съгласят на левче ! Затова Бойчето ги гъбарка и накрая ще се договорят на 6 кинта ...Айде на бас ?!!
1
3
 
16
 
! Отговори
..... преди 4 години
Народът на референдума КАЗА - 1 лев субсидия и ТОЧКА.