Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП

Валери Жаблянов ще сменят може би Гагаузов и Лечева
Обновена: 30 юни 2019 15:37 | 30 юни 2019 12:50, Петя Славова
113

Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП, които представи пред партията днес на Позитано 20.

Корнелия предложи на Пленума на БСП съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души. Лидерът на БСП предлага от ръководния орган да бъде отстранен Валери Жабрянов. Според мотивите за отстраняването му са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейни дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На вниманието на Борото са предложени кандидатурите на общинстия съветник от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията съобщава "Фокус".
Нинова е поискала също така да има повече депутати в Бюрото, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт.

"В БСП настъпиха дълбоки промени през последната година. Критичното мнение се отстранява", посочи Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в социалистическата партия се установява едноличен режим на управление.

Според депутата Антон Кутев председател на предизборния щаб на партията трябва да е Корнелия Нинова и никой друг. Голямата грешка на този предизборен щаб, който е работил досега, е, че не тя е била председател. В отговор на въпрос дали трябва от Изпълнителното бюро на партията да бъде отстранен Валери Жаблянов, Кутев каза, че в партията председателят определя кой ще е член на Бюрото.

Той посочи, че също е бил отстранен от ИБ преди време. "Решава председателят и те отстранява, в това няма драма", каза той и допълни, че не е сигурен дали ще бъде отстранен само Жаблянов. Тя сигурно ще има по-големи тези и някаква теза за причината, коментира още депутатът, цитиран от БТА.

Народният представител Красимир Янков изрази надежда, че на днешното заседание няма да се направи "опит за чистка" в ръководството. Той посочи, че ще изрази съпротива, ако се прави чистка в партията. Предполагам, че ръководството и Корнелия Нинова са наясно, че преди избори никой не освобождава подготвени административно и политически служители в една партия, каза той и допълни, че ако се правят съкращения сега, то се залага да няма координация в предстоящите избори и те да се правят трудно.

Освен рокадите на националният съвет се очаква да бъде коментирано и финансовото състояние на партията, която трябва да връща доста голяма сума пари от надвзетите субсидии и за промяна на председателя на предизборния щаб на партията.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
4
 
! Отговори
ехо преди 4 години
Авторката, какво е това обръщение "Корнелия" в заглавието? Тя не ти е първа приятелка, а лидер на най-старата партия в България, със стотици хиляди привърженици. Добрата журналистика предполага уважение, а не пренебрежение.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве, Василев, дали крадеш на партиен или корпоративен принцип, какво значение има?!Нинова е средно статистическа популистка, каквито са повечето редови членове на БСП.Определено предпочитам "разпределителя" Борисов, защото най-важното е потокът на парите да тече.Ама някои са кадърни и имат успешен бизнес, ами крайно време е на некадърните да им се даде кард бланш за "свободно падане" без политически чадър.Няма да спечелят БСП извън обичайните крайно бедни с ниско образование райони.
70
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Не може да съществува една партия от десет години , като ГЕРБ и да няма един опозиционен глас изказан даже и плахо в ъгъла!!!Когато няма вътрешна опозиция, тогава се случват и кражбите като еврофондовете с къщичките за гости!!!Агент Стан Марковиц!ЦРУ!!!
69
3
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименКражбата е в България, в Русия олигарсите бяха сменени и вече не продават и изнасят суровини за жълти стотинки!А колко милиарда се изнасят от България???Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
68
4
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Тази сутрин гледах жалването на Кутев /бащата на троловете/ пред ьТВ. Човекът се оплака, че нямали идеологическа платформа. Имате, другарю Кутев, имате-да се облагодетелствате от сладостите на капитализма! Но не сте се отказали и от старата идеология, иначе нямаше да се перчите, че сте 100 годишна партия. А понятието "социална" толкова ви приляга, колкото на нацистите им приляга "аврейофили" !
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев,Ей цъpвyл, спри се малко!Теб да не са те държали месеци затворен!!
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев -Полегни си , поспи , стига си писал глупости .Даваш за пример Путин и Русия , на какво отгоре , там КРАЖБАТА е РЕЛИГИЯ.
65
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко ти изгуби контрола и над местната кметска герберска администрация, която вече , не се отчита на ГЕРБ, а играе соло и си прави проекти, така както Ральо Ралев управляваше район север в Пловдив, и много други примери!Отстрелват се само тези кметове, които играят соло, а не се отчитат по веригата!!!Бойко , *** си с мир, ти вече нямаш контрол нито над държавната администрация, която контролира и еврофондовете, нито над кметската администрация, ти нямаш контрол вече над държавата!Конъли!ЦРУ
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, *** си с мир!!!Ти вече нямаш контрол над държавната администрация!Василев, до сега имах съмнение, но сега със сигурност установих, че ти имаш нелечим шизофранично-параноичен проблем на раздвоение на личността. Тук в статията НИКЪДЕ не се споменава Борисов, а ти само него споменаваш. В заглавието и статията се пише за ***!!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази партийка треба да бъде забранена , а ръководството и в затвора .Вместо това вие им разрешавате медийна изява .
62
1
 
7
 
! Отговори
закривай преди 4 години
Ако направи отделна БКП, 90 % от пенсионерите ще гласуват за нея.
61
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко, *** си с мир!!!Ти вече нямаш контрол над държавната администрация!Нищо позитивно не си научил от твоя идол Тодор Живков!Може ли българският народ да плаща данъците на държавната администрация, а за благодарност тя да го краде, и да си прави къщички за гости!!!Бойко *** си с мир, издънката е толкова голяма, че нито времето , ще излекуват раните, нито пеевските медии ще ти изчеткат имиджа!Бойко, *** си с мир, така както си дошъл на власт!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
60
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
От ЕС дават милиарди евра , българската корумпирана шуро-баджанашка администрация върши черната работа, за да може големите проекти да се движат и да се усвояват от 0,00001% от едрите бизнесмени, а именно Домусчиев и Пеевски, а за благодарност те си усвояват и си правят къщички за гости, и горе всички си знаят номерата, но играят в един цирк, който се нарича евро-атлантически път и ценности!!!Мисля, че Владимир Путин е прав, като казва ,че модела на евро-атлантическите ценности е провал!ЦРУ!!
59
5
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Малки,големи и още по големи червенотиквеничковчета .Стройте се като за манифестация на 9 IХ и поемете дружно към Северна Корея-там ще намерят покой душите ви сред невероятното духовно и материално социалистическо изобилие .Ким Чен УН ви чака с отворени обятия !!!
58
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
И ако не харесвам Бойко Борисов , че е премиер и е изгубил контрол над държавната шуро-баджанашка селско-просташка корумпирана администрация, означава ли че това са опорки на комунистите и искам на власт да дойде Нинова с червените измислени бизнесмени!!!???Много сте ограничени бе, селяни прости!!!Бойко, *** си с мир!!!Агент Карла Дарбишър!ЦРУ!!!
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледната точка пак се е объркал.ЕС не ни дава,а ни връща една част от квотата,която сме внесли,която част после се открадна от управляващите,е не цялато,но доволно количество,за да има апартаменти с асансьори,къщи за тъщи,и т.н.Безплатен обяд няма,гледна точке.
56
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименВъпроса не е на кои са тези къщички за гости, на Елена или Гевовева, а схемата по която са станали, корупцията, и шуро-баджанашката обвързаност на администрацията!Това е престъпна организирана схема на най-високо държавно ниво, която е работила с години наред, и всичко се е премълчавало и е било затулвано от един просветен кръг, който е имал достъп до информация и средствата!Българският народ иска оставката на началника на тази корумпирана администрация, а именно Бат Бойко!ЦРУ!!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Фидане,байчоооо,много си ограничен,бе.Дори не ми се спори с теб.Зомбиран байчо,каквото и да ти се каже,няма да го възприемеш.Живей си в заблуждението,но не досаждай на другите.
54
5
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
ЕС дава еврофондовете на българската държава и народ, за това че сме съюзници и партньори в ЕС и НАТО, а не за това, че на власт са герберските престъпни кариеристи!Василев, отиди да те подковат, с нови по-смислени опорки. ЕС не дава пари за лудо. Той си има контролни органи, които регулират и контролират изразходваните средства. Защо мислиш, че въведоха наказателна процедура срещу Бабиш? И защо ги спират до един при БСП?
53
3
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Ох че хубаво ми стана от "твоето червено словоблудство си го заври отзад"Само по себе си означава че от истината те е заболяло.Няма да ти отвърна със злоба "приятелю" - просто сме в едно корито!