Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП

Валери Жаблянов ще сменят може би Гагаузов и Лечева
Обновена: 30 юни 2019 15:37 | 30 юни 2019 12:50, Петя Славова
113

Корнелия Нинова готви рокади в изпълнителното бюро на БСП, които представи пред партията днес на Позитано 20.

Корнелия предложи на Пленума на БСП съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души. Лидерът на БСП предлага от ръководния орган да бъде отстранен Валери Жабрянов. Според мотивите за отстраняването му са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейни дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На вниманието на Борото са предложени кандидатурите на общинстия съветник от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията съобщава "Фокус".
Нинова е поискала също така да има повече депутати в Бюрото, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт.

"В БСП настъпиха дълбоки промени през последната година. Критичното мнение се отстранява", посочи Жаблянов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в социалистическата партия се установява едноличен режим на управление.

Според депутата Антон Кутев председател на предизборния щаб на партията трябва да е Корнелия Нинова и никой друг. Голямата грешка на този предизборен щаб, който е работил досега, е, че не тя е била председател. В отговор на въпрос дали трябва от Изпълнителното бюро на партията да бъде отстранен Валери Жаблянов, Кутев каза, че в партията председателят определя кой ще е член на Бюрото.

Той посочи, че също е бил отстранен от ИБ преди време. "Решава председателят и те отстранява, в това няма драма", каза той и допълни, че не е сигурен дали ще бъде отстранен само Жаблянов. Тя сигурно ще има по-големи тези и някаква теза за причината, коментира още депутатът, цитиран от БТА.

Народният представител Красимир Янков изрази надежда, че на днешното заседание няма да се направи "опит за чистка" в ръководството. Той посочи, че ще изрази съпротива, ако се прави чистка в партията. Предполагам, че ръководството и Корнелия Нинова са наясно, че преди избори никой не освобождава подготвени административно и политически служители в една партия, каза той и допълни, че ако се правят съкращения сега, то се залага да няма координация в предстоящите избори и те да се правят трудно.

Освен рокадите на националният съвет се очаква да бъде коментирано и финансовото състояние на партията, която трябва да връща доста голяма сума пари от надвзетите субсидии и за промяна на председателя на предизборния щаб на партията.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
7
 
! Отговори
36, преди 4 години
да,страх ви е,много ви е страх.,На изборите за ЕП имате само един човек в повече от БСП,при това много хора не гласуваха.На местните няма да е така и вие много добре го знаете.Ще бъдете пометени като луда крава теле.Народа повече не може да търпи да се гаврите с него.
31
4
 
6
 
! Отговори
БСП не са преди 4 години
ГАДОВЕ!!! Има една единствена гад начело на държавата и това не е ген. Радев! Този завършен п ро ст ак е срам за цялата българска нация! Народ който търпи "таквоз" нещо е оФчи народ с извинение към овцете! СРАМ ме е от такава нация търпяща чужд диктат и *** оФчар!Надеждата умря окончателно - перспективата е заличаване на оФчата нация и усвояване на територията й!БСП поне се опитва да върне малко политика в политиката, а не кефа на шефа да управлява. Опичайте си акъла хора !!!
30
3
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Освен Винету,друга книга прочел ли си през живота си?"Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".Само цитирам твоят гуру.
29
4
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
?Да ви кажа ли защо-защото ви е СТРАХ!Ха ха ха, на БСП-то ножа е дървен пред счупване!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооооо и "гледната точка" на ГЕРБ се задейства във форума.Бре,бре,бре,колко загрижени за здравето на БСП.Що не си гледате корумпетата от ГЕРБ,а сте се завайкали толкова силно за опозицията?Да ви кажа ли защо-защото ви е СТРАХ!
27
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Беноффска...пита: А Гергов кога ще го ффкарате в изпълкома,за да ми донася всичко на...уше,а аз ще...информирам Цар Тиква.
26
7
 
7
 
! Отговори
До 26-Валери преди 4 години
ГЕРБ купиха толкова гласове на последните избори,колкото никой друг.Цели села и гр.Симитли са гласували 100% за ГЕРБ.Това какво ти говори?
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия факт, че се занимаваме с тази пропаднала партия БКП-БСП с такава елементарна и злобна женица Нинова е позор за България.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно доста мераклии се точат за поста на Корнелия , подкукуросвани от Гергов.Този тип е доста отмъстителен.Плаща на разни мравки да шантажират и провокират Корнелия,явно са в уйдурма с Борисов и не им пука,че БСП е единсвената опозиция на ГЕРБ и диктаторското поведение на Бойко.
23
4
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Гагаузов ли ще променя партията към добро!!?? СМЯХ и ТРАГЕДИЯ!!Не е толкова важно, кой ще ръководи партията. Важно за самата нея беше *** да си подаде оставката, за да се "завърти колелото" на реформите в БСП.Необходима е нова проевропейска социалистическа партия, с ценности основани на ценностите на ЕС, но с нотка на социална насоченост. Сега БСП-то върти на празен ход!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закривайте по-бързо предателската партия от сатрапи и каръвопийци - бсп/
21
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Попитаха я къде са паричките от субсидиите и тя започна да ги сменя! Евала Корни!
20
4
 
9
 
! Отговори
Моше Гагаузов преди 4 години
Гагаузов ли ще променя партията към добро!!?? СМЯХ и ТРАГЕДИЯ!!
19
3
 
9
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
18
2
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
С отстраняването на доказали се кадри (без съществена причина), тя продължава да цепи БСП-то, защото тези кадри "повличат" електорат след себе си.Давайте Курнело, бий комунистите по чугунените глави!!
17
2
 
10
 
! Отговори
русофила преди 4 години
Корнелия успешно затрива БСП. Поела е ангажимент на следващите общински избори да спечели поне в три села. И и в Полски Тръмбеш.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се отърве от провокаторите и тези,които са в съглашение с ГЕРБ.
15
3
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
"Черната мамба" настъпва за пореден път мотиката с отстраняването на Жаблянов.Когото и да отстрани е само козметично, докато не се самоотсррани или по стар комунистически приом не я самоотсранят. Това е положението тАвАришчи, колкото и да не ви се ще.
14
3
 
10
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
Голяма готвачка се указа др. Корнелия.Сготви цялата партия.
13
4
 
0
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Яка чистка !!! Банкя лв не беше ли оня другар,който имаше моралните качества да е зам.шеф на Парламентарната???