БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник

Оценката му е крайно неадекватна, ядосват се от "Позитано"
5 юли 2019 11:30,
132
БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник
Снимка: Булфото

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

Още по темата
"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

Станишев с оценка: С Борисов сме възмъжали през годините

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
15
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след загуба на предстоящите общински избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
116
1
 
13
 
! Отговори
Питам преди 4 години
А за Станишев какво казват от БСП ? Той държавник ли е ?
115
8
 
14
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 години
*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а сега се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва още на *** ? Смях...
114
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото пък крушевската *** е един държавник Крайно време е 100 годишната да върви на бoнищeтo
113
12
 
7
 
! Отговори
Любомир Иванов преди 4 години
Разбира се, че не е държавник. Ако Нинова казва неистини, то Борисов, като ти каже добър ден, гледай слънцето. Кое му е държавническото! От 2009 г. , по време на неговия режим, сме на дъното на всички отрицателни класации.Според неговата гледна точка всичко хубаво е сътворил той , и само той, а за всичко лошо са виновни само и единствено бсп Ами като са виновни ,ти какво търсеше при тях.Срив в доверието на всички институции- кой е виновен за това, пак комунистите ли! Просто трябва да си ходи!
112
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 89Да срещу 50 лв ром..ите избират бб
111
4
 
15
 
! Отговори
tt преди 4 години
Че тъй де....за държавници признаваме само другарката Нинова и Жан Виденов...
110
4
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Какво е ПЕС-това е изкуствена конструкция на световния капитал в ЕП,за да осъществява своето господство и грабеж в Европа!Евро народняците са същата измислица!Шоуто-евроизбори,евросемейства,шпиценкандидатен-отвсякъде вони!Според Серж-БСП била направила политическа грешка,че не приела истанбулската конвения!Кой е прав-народа,членовете на БСП или ционисткия агент,а..Решението-членовете на БСП да свалят доверието от СС!Това да е началото...
109
11
 
3
 
! Отговори
Baj Jelko преди 4 години
Ахахахаххахахаха.. Станишев *** на Бат Боко .Явно добре му се отразява Европата ...хахаха .Ако се завърне в пола и на токчета , ще е превъртял играта и реално ще покаже най-сетне своята истинска същност :D
108
4
 
6
 
! Отговори
АДЕ БЕ преди 4 години
айде изГОНЕТЕ ГО БЕ АЙДЕ БЕ
107
15
 
13
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Вярно е че Борисов не никакъв държавник, ако го сравняваме с Ципрас, Орбан, Ердоган и други...Ципрас дойде тука да го заиграва със Световни и европейски първенства и нашите се хванаха на въдичката. Дребен лъжец е Борисов, за съжаление,вреден за страната ни...
106
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 88Пука му на Боко - хич не го е еня нито за Съсела, нито за ***, а пък и никак не си пада по интригите, за разлика от *** сплетни и гнусотии на истерясали були в менопауза.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на такива като него никой не вярва ,че социалистическата партия е лява като има такива като този наглец ,Гергов ,Пирински, Миков и приятели как да им вярваш ,че имат нещо с народа . Те сатолкова алчни готови са на всичко да истискат каквото може от народа си и това го знаем всички ,защото те са милионери в най-бедната страна на Е.С. Не случайно този е приятел на Борисов ,Доган,Пеевски ....тези едно говорят -друго вършат !
104
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те изобщо се разграничават от действителността,живеят си в свой собствен свят
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМНОГО СЛОЖНА СХЕМА ЗА ЗАГУБАТА- ЩОТО АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ СЪ ПЪЛНИ ***.
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаххахахахаВ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ- ЩО ПА НЕ..
101
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахаххахахаха 106Че ти пък какво се чудиш? Нали с парите от бойко успяха да напъхат този *** станишко в листата на БСП и затова загубиха еуропските избори!!! КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ГО ОТЛЮСПЯТ това същество от столетницата???
100
12
 
12
 
! Отговори
хахаххахахаха преди 4 години
Бат Серго и Бат Боко да не са станали гаджета. Голяма любов, голямо чудо.
99
9
 
24
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Курнеля казва едно, а като дойдат избори народът казва обратното :)
98
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** се объркаИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБ СА В БСП И ПАРЛАМЕНТА- ПОРЕВЪТ, ЗАМЯРЯТ С ФЕКАЛИИ, ПА ЯХНАТ КОЛИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И СЕ ПРЕБИРАТ В ДВОРЦИТЕ СИ.