България - лидер на Балканите! А сръбските политици да си мерят думите!

Александър Йорданов: Да сме по-твърди пред Белград
9 юли 2019 19:07,
66
България - лидер на Балканите! А сръбските политици да си мерят думите!
Снимка: БулФото

България е длъжна да бъде лидер на Балканите, обяви пред БНР евродепутатът от СДС и бивш посланик на България в Македония Александър Йорданов.

Според него след скандалния случай с външния министър на Сърбия, е редно страната ни ясно да заяви на сръбската страна едно по-твърдо поведение.

"Време е да кажем на Белград, че европейската интеграция на Сърбия ще започне, след като тази държава кандидатства за членство в НАТО. Разширяването на ЕС на Западните Балкани е процес, който може да бъде успешно гарантиран само ако преди това държавите са гарантирали сигурността си", убеден е той.

Още по темата
Йорданов подчерта, че България не може да допусне до своите граници да има държава, която иска да стане член на ЕС, а в "същото време е проруски настроена и то тотално".

"Важните държави, които ще движат напред развитието на региона, са държавите членки на ЕС. Останалите трябва си мерят крачките с нас. Трябва да се водят по локомотива, а не като отделни вагони или ремаркета да развиват теории кое как да бъде. Бих препоръчал на сръбските политици да бъдат по-скромни в говоренето си и в коментарите си, особено когато става дума за държава лидер, каквато е България", изтъкна евродепутатът.

По повод предстоящия избор на председател на ЕК Александър Йорданов каза, че от гледна точка на Европейската народна партия, към чиято група се присъедини той, проблем няма и всички са категорични, че ще подкрепят кандидатурата на Урсула Фон дер Лайен.

"Въпросът е, че се чуват гласове от групата на социалистите и демократите, от някои по-крайно леви групи в ЕП, че не са склонни да я подкрепят. Това би било крайно непочтено, защото тогава изцяло ще се срине този пакетен модел, за който толкова приказки се изприказваха.

Не може социалистите да проявяват такъв двоен стандарт. Не може да не се спази правилото на водещия кандидат – партията, която е победила да има правото да издигне своя кандидат за министър-председател на Европа“, обясни позицията на европейската десница Александър Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименНапротив, надника ми се увеличава, защото ставам все по-добър в работата си, и всичко зависи от мен, как ще се организирам и ще се договарям, а качеството ми е еталон на световно ниво!Аз съм обективен, и не мога да разбера, защо когато държавната администрация е крала с години в една перфектна организирана схема, при която тя е посредник и консултант, а понякога и бенефициент на евросредствата, трябва да мълчим и да си траем!Бойко Борисов няма морално право да управлява!Калан!ЦРУ!
21
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Те ще ти дадат пилоти и самолетоносач даже ще ти дадат под наем ти купи 50 тралясника за 500 милиарда.
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро България, ще има най силния ВВС. Стелт блок 70. Кеф ми е да слушам левитеев ревльовци :)) Наздраве пиянки
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да преди бате ти Бойко България беше Швейцария и не беше чувала за корупция хахахахаха я си удари главата някъде Василев.Намалиха ти надника и почна да пишеш слаби текстове.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците разбраха, че имаме пари за оръжия ако подпалят една война колко ли оръжие могат да ни продадат сигурно имат още 50 годишни самолети.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо българинът масово яде фалшиво сирене? Щото е *** ?
16
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Сърбите посяха омраза и сега жънат омраза, защото шовинистичните им интереси на всяка цена да направят велика държава , за сметка на всички съседни страни и народи, сега им се връща!!!А Бати Бойко пося корупцията в държавната администрация, и тя сега си прави къщички за гости с престъпниците, притиска местния бизнес, и се гаври с обикновените хора, които отиват за помощ в държавната администрация!!!Бати Бойко пося и монопола, и всичко отиде в Домуса и Пеевски!Селяни!Агент Ървин Донахю!ЦРУ!!!
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неслучайно американците изкопаха тез мухлясали агенти от мазето дето едно време поставиха началото на края на България!Пак имат някакъв план за раздори на балканите!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лидера на балканите няма самолети, армията е в окаяно положение, шкембе войвода е шеф на военните, а най-голямата мутра е премиер вече 10 години и е окрал милиарди лева чрез обръчи от фирми и подставени лица.
13
4
 
18
 
! Отговори
корупция до шия преди 4 години
Този политически труп случайно ли възкръсна точно сега или има някаква връзка с апартаментите на племенника му на половин цена?
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дали може да подпали една война на Балканите, сърбите скоро не са правили световни войни ако дойдат сърбите и руснаците и ще му изпият алкохола от магазина зад него.
11
5
 
12
 
! Отговори
Ваклин груп преди 4 години
Вуйчото с терасите. А племенника защо не е в затвора?
10
7
 
23
 
! Отговори
Василев преди 4 години
България е лидер на Балканите по крадене на еврофондове и узаконяване на къщички за гости, които излизат от джобовете на селяните прости!!!Добър вечер селяни прости!!!Бойко Борисов бяга от отговорност и не подава оставка, а в същност той е началника на корумпираната гербева държавна администрация, която краде от ЕС, краде от бизнеса,краде и от данъкоплатците!!!Агент Найл Бърджис!ЦРУ!!!
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко. Така уважават селяндуритее. Виж тука убитацитее в чата, как мълчаха навремето мутрите като биеха с палките :) Неиздаваха звук. Ся почнаха мъже да стават :)
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този чувал откъде го изкопаха?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние какво да направим, *** им кажи как да се държат, нещо се опитваш да кажеш ли или се опитваш да разсъждаваш.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е Борисов, че да му научат името на тоя невзрапенн сръбски говорител, който трябва да е на друго място. Така е всеки си прави ПР на гърба на известните.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
племенника Ваклин как е ?
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този няма ли да го викат в Сръбското посолство сега да му кажат да си мери думите. Да иде в Сърбия на площада и да каже същото .що не иде. На нас седнал да ни казва как да се държала Сърбия ? Да му приличаме на сърби ? И такива хора имат партии и са в коалиция със управляващите !?
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само на Балканите ,а в света сме лидери по .....смъртност .А ,ти по-добре се скрии пл.....ии.