Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни

Сидеров трябвало да бъде благодарен, че е отстранен
Обновена: 17 юли 2019 09:55 | 17 юли 2019 09:54,
86
Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни
Снимка: БулФото

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов на практика омоловажи огромния скандал от последните дни, в който сървър на Националната агенция по приходите стана обект на хакерска атака и личните данни на милиони българи изтекоха в мрежата.

"Какво толкова секретно има в данъчните декларации и в ЕГН-тата", учуди се Симеонов пред Нова.

"Подобни действия са неизбежни актове на намеса и няма никаква сигурност за софтуера", обясни той.

По отношение на отмняната на машинното гласуване от вчера, Симеонов каза, че тези непрекъснати промени в решенията са неприятни.

Още по темата

"Действията на ГЕРБ са на принципа на Борисов, на принципа проба-грешка, но така, хвърляме държавата в хаос", коментира той. Вчера парламентът прие на първо четене отмяната на този вид вот за местните и парламентарни избори.

Въпреки това Симеонов е категоричен, че стои зад тезата, че машинното гласуване е много голям риск, тъй като никой не можел да гарантира обективността и безпристрастността на фирмата, която доставя и обслужва техниката.

"Там може да се намеси и някой бизнесмен. Затова и това гласуване го няма никъде в Европа", обясни тезата си той.

Валери Симеонов коментира и актуалните скандали в групата на "Обединени патриоти", които се засилиха съществено след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше освободен от поста председател на Парламентарната група.

"Решението за освобождението на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група не е на коалиционния съвет, а на парламентарната група", уточни той и добави, че единствената причина за решението е, че Сидеров не идвал на работа.

" От началото на мандата на кабинета Сидеров е присъствал на пленарни заседания през 4% от времето", изтъкна бившият вицепремиер.

Симеонов разказа и че в началото националистът започнал като председател с носене на скъпи питиета в парламентарната група, за да може да сплоти колектива.

"Това обаче не работи - не сме в парламента да осъществяваме детските си мечти", обясни той.

Симеонов беше категоричен, че новото ръководство на парламентарната група работи добре и заради това смята, че ще успее да убеди ВМРО да подкрепи ветото на президента върху финансирането с дарения на политическите партии. Двете формации имат разминавания по този въпрос.

"Предстои дебат и напасване на позициите. Мисля, че ще постигнем обща позиция", завърши Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
ЛК Номер 690769076 преди 4 години
Тоя е лесен има бокс клуб и други биачи и връзки в мистерството,а как обикновен гражданин да се предпази от измама ...
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нямахме ли една дълговрата жирафа там някъде в ЕП дето беше Еврокомисар именно по дигатилизацията. Мисля че беше от някакво Неврокопско село и роднина на Плевнелиев ?
15
1
 
8
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
КОЛКО ФИРМИ КОИТО РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ ИЗНЕСОХА СЪРВЪРИТЕ СИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ДАННИТЕ С огромен брой имена на БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ и фирми, ЕГН-та, адреси, банкови сметки и суми, отнасящи се за ДДС и други данъци, акцизи, осигуровки и глоби СА СОБСТВЕНОСТ НА ЧАСТНИ ЧУЖДЕСТРАННИ ДРУЖЕСТВА? ЗА КАКВА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ГОВОРИМ ПРИ ОВА ПОЛОЖЕНИЕ? ИМА МНОГО ПО - ГОЛЯМИ ПРОБИВИ В СИГУРНОСТТА.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това тоя дето биеше жени ли е и се подиграваше на децата в инвалидни колички ?Не му вярвам.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вчера беше руснак с поръчение лично от Путин, пък днес го арестували в Бусманци.
12
2
 
7
 
! Отговори
интересно е друго преди 4 години
Събирани данни за съдии, прокурори, бизнесмени, журналисти, чужденци и пр., както и за техни близки, роднини, партньори. На много от тях не е извършвана данъчна проверка, но все пак инфото е събрано и акуратно подредено. Защо е колекционирана тази информация? И кой е разпоредил да се направи това?Несъществуващата, според вътрешния министър, мафия е заповядала да се събират данни за оперативно интересни хора и фирми. С тази информация мнозина вероятно са били изнудвани или заплашвани.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Блога на Боян Юруков - завършил ТУ Дармщат..Масивът на #НАПЛийкс съдържа данни за 6 млн. български граждани 4.66 млн. живи и 1.38 починали. Пълнолетното население на България е 5.8 млн., а тези в трудоспособна възраст са 4.2 млн.Нещата са толкова мащабни , че не може да е дело на 20г. младеж самостоятелен играч..
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"никой не можел да гарантира обективността и безпристрастността на фирмата, която доставя и обслужва техниката"Те щото винаги ги избират "безпристрастни". А иначе ако иска, нека излиза от парламента и да се запише на университет, програмистка специалност и след 4 години да разглежда кода :DАма всичките говорят глупости. Били 250 вида бюлетини ... глупости. 1 програма с 250 файла входни данни, но неграмотния депутат не може да го разбере.
9
1
 
19
 
! Отговори
Неприятен преди 4 години
Валерката с намордник и освидетелстван.... заедно с Болен!
8
1
 
17
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Принципно ако конкурентна фирма може да види колко пари вадиш си е проблем. Данните може да не са супер мега секретни, но все пак не е добра идея да са публични...
7
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 години
Какъв ......трябва да си, за да плещиш такива глупости? И по такъв жалък начин да замазваш положението? Искам да науча егенето на тоя, и ако има фирми, нещичко за тях също. Да ги оповести на всички, нали това са маловажни работи.
6
1
 
16
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Искам да попитам защо това лято не намаля музиката в Слънчев бряг ? А, да ,няма на кой : D
5
1
 
19
 
! Отговори
нехакер преди 4 години
Предлгам да се публикувам всички данни за Валерката от изтеклите от НАП, за да видим как ще се радва.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз, те омаловажавам, като личност.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данните не били секретни ... сериозно, а вече са и публични ... Тогава защо е арестуван "белият хакер" и продължава ли да го иска министър Барни?
2
1
 
26
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ако мислите, че Божинката е най-глупавия Българин, грешите! Е тоя е най-тЛъпото к0пиуе по нашите ширини!!!
1
2
 
30
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Валери Симеонов е български патриот колкото и Реджеп Ердоган. Видяхме го и той колко струва и до къде се е докарал. Надявам се на следващите избори да не влезе в Парламента.