Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни

Сидеров трябвало да бъде благодарен, че е отстранен
Обновена: 17 юли 2019 09:55 | 17 юли 2019 09:54,
86
Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни
Снимка: БулФото

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов на практика омоловажи огромния скандал от последните дни, в който сървър на Националната агенция по приходите стана обект на хакерска атака и личните данни на милиони българи изтекоха в мрежата.

"Какво толкова секретно има в данъчните декларации и в ЕГН-тата", учуди се Симеонов пред Нова.

"Подобни действия са неизбежни актове на намеса и няма никаква сигурност за софтуера", обясни той.

По отношение на отмняната на машинното гласуване от вчера, Симеонов каза, че тези непрекъснати промени в решенията са неприятни.

Още по темата

"Действията на ГЕРБ са на принципа на Борисов, на принципа проба-грешка, но така, хвърляме държавата в хаос", коментира той. Вчера парламентът прие на първо четене отмяната на този вид вот за местните и парламентарни избори.

Въпреки това Симеонов е категоричен, че стои зад тезата, че машинното гласуване е много голям риск, тъй като никой не можел да гарантира обективността и безпристрастността на фирмата, която доставя и обслужва техниката.

"Там може да се намеси и някой бизнесмен. Затова и това гласуване го няма никъде в Европа", обясни тезата си той.

Валери Симеонов коментира и актуалните скандали в групата на "Обединени патриоти", които се засилиха съществено след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше освободен от поста председател на Парламентарната група.

"Решението за освобождението на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група не е на коалиционния съвет, а на парламентарната група", уточни той и добави, че единствената причина за решението е, че Сидеров не идвал на работа.

" От началото на мандата на кабинета Сидеров е присъствал на пленарни заседания през 4% от времето", изтъкна бившият вицепремиер.

Симеонов разказа и че в началото националистът започнал като председател с носене на скъпи питиета в парламентарната група, за да може да сплоти колектива.

"Това обаче не работи - не сме в парламента да осъществяваме детските си мечти", обясни той.

Симеонов беше категоричен, че новото ръководство на парламентарната група работи добре и заради това смята, че ще успее да убеди ВМРО да подкрепи ветото на президента върху финансирането с дарения на политическите партии. Двете формации имат разминавания по този въпрос.

"Предстои дебат и напасване на позициите. Мисля, че ще постигнем обща позиция", завърши Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
18
 
! Отговори
6 преди 4 години
*** той винкела бил гол като пушка - каза си ЕГН-то в ефира ! Нямало какво да му вземат !Не знам дали има нещо за вземане , но той ни взема за последните *** ! Я , ГДБОБ да се паразрови в делата му и ще види колко мръснишки номера има там ! Света вода ненапита !Поне да мълчи - ама тя въшката като се наяде излиза на челото!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нищо секеретно няма в данъчните декларации, хайде да разгледаме тези на всички във властта и техните семейства - жени, братовчеди, лелинчовци. Ей така, да си ги сравним с нашите, да видим дали сме си ги попълнили вярно. Няма такива кр3тени, просто няма. И тия хора приемат законите в държавата!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката горе направо е уникум а изказването направо"трещи"като гръмотевица и потвърждава уникалната мисъл на Мин.Председателя.-"Вие сте прости и аз съм ***,затова се разбираме" а аз ще добавя-"затова сме коалиционни партньори и управляваме заедно."А стадото нека да блеее.
34
0
 
15
 
! Отговори
бивш атакист преди 4 години
Сидеров е за трепане,че ги вкара във власта тия мушмуроци!
33
0
 
10
 
! Отговори
dp преди 4 години
И на следващите избори няма да има проблем ,ако никой не гласува за такива артисти.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да кажат - ами да, притеснявайте се..Заради такива изказвания вече рядко чета новини, а разчитам на алтернативни източници на информация !
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В новите формуляри има само име и адрес , за които предварително се попълва декларация ,че ***** може да ги обработва
30
0
 
12
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Всичко е лични данни - от името до снимките ...ама нямало проблем
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали заради ЕС промениха сума формуляри на декларяции ,заявление и прочие ...защото пишехме егн навсякъде . А сега според този клоун нямало проблем целия свят да ти знае егн .... ********** **
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лични данни:имена, пол, ЕГН-та, адреси по местоживеене....дали имате кола и каква кола - това също е лични данни. Данните в Имотния регистър също са лични данни. Данните дали си плащате данъците СЪЩО са лични данни, както и дали членувате в някакви органзации - партии, синдикани, НПО-та...
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да е секретен един архив значи че НИКОЙ не трябва да има достъп до него освен отговорните лица. -1-2 човекаДа са ведомствени архивите, значи, че с тях работи само учреждението - примерно МВР, но не се разпространяват извън негода са ПУБЛИЧНИ архивите (например такива са новините, излъчени по телевизиите, или архивите в Народна библиотека) значи че всеки има право да ги чете срещу заплащане.Според Реграмент 2016 въведен от ЕС ЛИЧНИТЕ ДАННИ НЕ СА ПУБЛИЧНИ.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не са секретни е едно - а да са публични е друго.има ГОЛЯМА разликаСимеонов че е нагъл го знаехме, но сега разбирам и че е глу-ак. разполгайки с неговите пароли и подписи хакера може да изтегли всичките ми спестявания от чужди банки да си ги прхвърли на свои сметки и да си завещае апартаментите на Симеонов на себе си - той вече ще има електронния подпис на Симеонов и не е трудно да го фалшифицира.Личните данни са най-голямото богатство.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоз и тоя се взе много на сериозно
24
0
 
23
 
! Отговори
анон преди 4 години
Тия трябва да бъдат съдени!! Не да ми подават оставки!
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов, така като те слушам за НАП разбирам какъв невероятен капацитет си ти и защо си против машинното глауване.Защото изобщо нямаш представа за какво става дума, но си голямо плямпяло с мнение, а за наше съжаление и с власт :(
22
1
 
12
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
този бурхаски кютук, който се ползва с протекцията на Бозко и Миедиити, си позволява да плещи нон стоп измишлютоно, ЗАЩОТО НЯМА МЕДИЯ в БЪЛГАРИЯ, Която да го ОПРОВЕРГАЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А то не е само ЕГН. ЕГН + номер на лична карта + адрес + имена + кога и къде е издадена картата + какво ли не.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, си е купила нов джип за 500 хиляди евро, в началото на тази година.Това става от изтеклите данни от НАП, след вчерашната хакерска атака.-Действащ министър получава по близо половин милион лева месечно от действащ олигарх, стана ясно от изтеклите вчера файлове от НАП.-Лиляна Павлова с 3,5 млн. лв. бонус за изключително успешно Председателство
19
1
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА ВЕДНАГА преди 4 години
Сиемонов и ГЕРБ да си прибират неквалифицираните служителин от Българските Консулстава в Германия и да си купят еднопосочен билет за Африканска страна по желание , заради такива Управляващи Българите в Германия ще карат сега с невалидни книжки в Германия и за капак глоби по Германските Закони е не по Бай Ганьовите дето никой не плаща нищо
18
7
 
2
 
! Отговори
Адвокат преди 4 години
ВСЕКИ АДВОКАТ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ИМА ДОСТЪП ДО ИМОТЕН, ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР И ЕСГРАОН! РЕАЛНО СИМЕОНОВ Е ПРАВ В ТАЗИ ЧАСТ! ВСЕКИ ХОТЕЛ СРЕЩУ ДАДЕНА СУМА СТАВА ОФИЦИАЛНО.ОПЕРАТОР НА ЛИЧНИ ДАННИ И МОЖЕ ДА ТИ КОПИРА И ЛИЧНА КАРТА! ДАН ДЕКЛАРАЦИЯ Е ДРУГО! НО ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ НА НАП НА ДАДЕНО НИВО ИМА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯТА! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА А ЗА ИЗВОДИ! НЕ МИСЛЯ ЧЕ НЕЩО ФАТАЛНО Е СТАНАЛО! ПО СКОРО Е ИЗЛАГАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВАТА!