Три пъти плащал Борисов борчове на други за самолети, сега вади парите за F-16

ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета
Обновена: 18 юли 2019 11:37 | 18 юли 2019 11:33, Камелия Цветанова
207

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е настоял да платим веднага за изтребителите F-16.

"Настоях да платим накуп за F-16, защото ми омръзна в три управления да им плащам борчовете, когато са се пазарили за самолети", каза той по време на годишната среща с посланиците ни зад граница.

Още по темата
Според него решението на кабината е да се отиде на варианта за нашите възможности като държава - да се купи възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни.

"Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите", допълни той.

Според него неслучайно ние имаме бойна авиация.

Проблемът обаче бил в това, че всичко ново до този момент, което е купено, е годно само да се натовари щаба и да избяга.

"Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Той упрекна военните, които критикуват избора на новите изтребители.

"Тези същите излизат да ни дават оценка. Позволявам си да го говоря в този тесен кръг, защото вие трябва да знаете какво да отговорите когато ви питат в чужбина", обърна се Борисов към дипломатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
22
 
! Отговори
От БАН преди 4 години
Смятай щом тоя *** щом вече амнайсе пъти го избират какво е нивото на населението.
158
2
 
19
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Няма човек, който да не разбира, че ни съсипват държавата. Но с какво толкова сме по - различни от западноевропейците? Те действат. Ето моят съвет: българите ТРЯБВА да мрънкат. Но не българин на българин да мрънка, а българин на ДЪРЖАВАТА. Не трябва да спираме да мрънкаме, трябва постоянно да държим управляващите под натиск. Да мръднат не както трябва пак трябва да се размрънкаме. Това е единственият начин да контролираме управляващите. Това правят западноевропейците което ние не правим!
157
2
 
6
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Само да попитам, защо този го избеаха пак да ни излага по света ?
156
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се кефя,супермалоумника как им го наби на слОгите си и замрази заплатите до 2020!!!А единствените гласували за Хунтата са тъмните и службаджийчетата!!!!!!
155
0
 
7
 
! Отговори
GENERAL PYRKO преди 4 години
boiko -ne plashtash ti -a bednia balgarski narod : i ne ti iskash da platish -navednash a ti zapoviadaxa - inak zashto v ysloviata za izbor na samoled ste zapisali -RASRO4ENO PLASHTANE aaaaaaa - smeshna rabota ta 4ak zalka - niama za vas balgarskite politici -zakoni i pravosadie -zatova -lazete ,kradete i raspodavate balgaria
154
0
 
8
 
! Отговори
www преди 4 години
КАКВА ЗАПЛАТА - ДА МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ F 16 И ТО НЕ ЕДИН - А АЗ С МОЯТА ЩЕ СИ КУПЯ МОТО ФРЕЗА И ТО НА ИЗПЛАЩАНЕ....
153
0
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Bad Company 166 Боби е на почивка в Гърция.Напълни багажника с зеленчук , ракия и една диня взе.
152
14
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Бум 157 Парите са наши. Така е , но сме избрали Борисов да ги управлява. И както виждаш се справя успешно.
151
3
 
21
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Лесно е с чужда пита помен да правиш, вместо да го направи на вноски, за да не утежнява бюджета мутрата от Банкя напира да се плати наведнъж, за да може хубаво да се налапа като за последно и евентуално да му върнат замразените сметки с недоказани доходи в щатски банки! Бойко , елементарен си и скоро ще бъдеш съден за престъпления против собсвения си народ и държава!
150
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стабиляга е!Нема спор!това магистрали,пенсионери,самолети абе всичко Му иде отръки.
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най смешното в историята със самолетите е че тези дето опяваха колкото слаба е авиацията и питаха защо имаме два самолета сега казват че самолетите не ни трябват .Е какво искате в края на краищата.
148
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко поне ще остане в историята като строител .Купи нещо качествено за армията .Другите след Живков не можете да се похвалите ,само разграждане начело с Костов и БСП .Стига толкова .
147
2
 
21
 
! Отговори
af преди 4 години
А пък аз си мислех, че ние плащаме твоите индулгенции!
146
5
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Няма го Боби да ни обясни как Ф-16 за нищо не стават. Ще се наложи да си пусна някое от хилядите руски хибридки в тубата:))
145
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е тривиална. Плащаш накуп - получаваш комисионната накуп. Другото са шменти-капели.
144
1
 
2
 
! Отговори
До Mr.STARBUCKS преди 4 години
От тебе друг(а) едва ли ще се вреди, а бабите чакат.
143
21
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Бойко,ей тия , дето по цял ден висят тук,като луканки на сарък,плачат и плюят,тури си ги на оная си работа и да не ти пука.
142
1
 
38
 
! Отговори
Иван преди 4 години
помним помним - борисов 2 плати заради борисов 1, борисов 3 заради борисов 2 и сега борисов 3 от третата си година за борисов 3 от първата година на мандата. Гадна работа е да си премиер, харчиш парите на хората а сърцето ти се свива...
141
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До а СПАРТАНИТЕ ?А с какъв самолет возеха футболистите на Ф.К. Витоша ?
140
0
 
22
 
! Отговори
мераклия преди 4 години
Бе тъй и тъй плаща наред, да си дам номерата за ток,вода и телефон да ги плаща всеки месец. Пък ако парите са повечко мога да пратя и фактура за една почивчица.