Борисов към Нинова: От техните въстания 45 г. бяхме не само назад, а встрани!

Премиерът обеща 2 млн. лева за училищата в чужбина
Обновена: 30 юли 2019 13:49 | 27 юли 2019 15:30,
481
Борисов към Нинова: От техните въстания 45 г. бяхме не само назад, а встрани!

"За революционерите на Бузлуджа - покажете на Корнелия Нинова снимката ми с тези младежи в центъра на Пловдив, отговори премиерът Бойко Борисов отговори на лидерът на БСП, където тя призова за сваляне на правителството.

"Покажете й също как в продължение на един час десетки учители от неделните ни училища зад граница идваха да се снимат с мен. И колко много благодариха за направеното от правителството. Щото от техните въстания не само 45 г. бяхме назад, ами дори и встрани. Това е отговорът ми към призивите на Нинова", коментира лаконично той.

Още по темата

Борисов посъветва симпатизантите на БСП на връщане от Бузлуджа да карат внимателно.

"Пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави", каза премиерът, цитиран от "24часа".

Премиерът посети Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Той благодари на учителите за патриотизма и усилията, които полагат

"Вие сте будители", заяви премиерът. Премиерът акцентира върху усилията на правителството, така че да се върнат в България повече български семейства, живеещи в чужбина и подчерта огромното значение на съвместната работа с Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи правителствената пресслужба.

"Направили сме връзка, за да може да централизираме усилията на ниво министерства", подчерта премиерът Борисов. По думите му обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България.

"Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат", посочи министър-председателят.

"Вече работим в синхрон и съм убеден, че ще постигнем повече резултати", обърна се премиерът Борисов към представителите на българските училища в чужбина.

Министър-председателят добави, че в бюджета за догодина ще бъдат отделени 2 млн. лв., с които допълнително да бъдат подкрепени настоящите усилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


481
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
3
 
38
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Апартаментгейт, Хасково гейт, Ограда гейт, Инстанбул гейт, КТБ гейт, Котинбродгейт, Суджук гейт, Иванчева гейт, Ф16 -гейт, Магистрали гейт, Галерия взрив гейт - ремонт след ремонта.Едно нещо не направи ГЕРБ за хората.Евтин ток, евтино парно, евтина вода, качествена храна, прекъсване на дивашко презастрояване. Реформа в медицината. Канализационна и водна инфраструктура.За сметка на това повишиха ток, парно, вода, ГО - лишиха ни от енергетика и традиционни отрасли за БГ.Заеми МИЛИАРДИ
346
3
 
21
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Нямаме ЮП - половин милиард такси годишно подари ББ - национално предателство - безумни сметки за парно.Нямаме АЕЦ Белене, в момента му продават оборудваето - народът плаща безумни сметки.Няма канализации в редица столични квартали, за да се изгради водна и канализационна структура, 12 милиарда - хората страдат.Фалита на КТБ - осъдени няма. Костинброд - осъдени няма. 16 милиарда заеми, плюс още 7 м.Железа ф16, няма ДЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА.Африканска Ч. -отразли загиват.Асансьори, ВИЛИ
345
1
 
24
 
! Отговори
Северозападнал преди 4 години
Аз съм мазохист, защото гласувам на всички избори за ГЕРБ, а пътища и инвестиции има само на юг от Балкана
344
1
 
25
 
! Отговори
Лудата Теменужка преди 4 години
Защо се занимава с глупости борисов?Нека да обърне внимание на отраслите, където е пълно с корупционни схеми - енергетиката - най-вече Топлофикация,ОЦ Земляне - далавери с европари и политически назначения???Докога????
343
1
 
6
 
! Отговори
Искам да видя!!! преди 4 години
Поп как се самоубива да покаже колко велика е неговата вяра ...
342
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де не мога да си обясня с какво толкова го дразнянт комунистите Баце ми нали и той е бил от тяхното котило ? Даже не е искал да си я връща партийната книжка а може и още да си я носи във вътрешнишя джоб скрита от чужди погледи :) !
341
1
 
37
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Паметта на хората трае около 7 години след това се забравя кой какъв е бил. Другарю Борисов я ми обяснете като сте такъв антикомунист как бяхте охрана на Живков, а мен не ми разрешиха да стна военен пилот защото дядо насила влязал в ТКЗС-то?Вие с Корни сте една школа, само дето тя е по умна от вас и това и пречи.
340
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Българската Комунистичесска Партия - за народа !Народа решава !
339
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП и ГЕРБ са БКП.Докато народа се дели на тези две позиции няма да има напредък.
338
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителният лъжлив Тлъстак пак се появи, след като цяла седмица се крие в милата си дупка.
337
28
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Г-жа ЛЪЖА,дали днес е акала на свещения връх ?! :))
336
1
 
35
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 4 години
Прав е! Много се натискат да се снимат с него. Много повече от нормален брой иди0 ти на глава от населението. Това е причината България да е най- бедна и най- болна и най-гладна в Европа!
335
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АСДТГПомним и двамата конгресмени от братският САЩ на гости на Орешарски за 25 мин.. или оставка или виждаш какво става.. следва сценарият на Майдана Украйна.. и.. те такова беше управлвнивто на Орешарски -Е, тогава какво искате?Да вземете властта, та пак да дойдат конгресмените да ви свалят? За какво, какъв е смисълът?
334
1
 
31
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 4 години
Никой няма да се върне в държава където колят и бесят бивши мутри и ченгета, бивши и настоящи! Десетки се били снимали с него... хаха.. ами нали им платихте и организирахте конференцията.. а и на тях им е зор за това дали ще се върнат тук децата! НА ТЯХ ИМ Е ЗОР ТОВА, ЧЕ СИ ПРЕПОДАВАТ ТАМ И СИ ВЗЕМАТ ЗАПАДНИ ЗАПЛАТИ, ЗАЩОТО ДРУГАТА ИМ ПЕРСПЕКТИВА Е ДА МИЯТ БЪРШАТ И ЧИСТЯТ ПО КЪЩИ И ХОТЕЛИ! Анадънмо бе ТОЛ.УП?
333
2
 
33
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 4 години
Обаче и това БТВ е голяма тв. От как е свинската чума, Тиквата го няма никъде, сега за Бузлуджа, му дадодоха повече време да говори отколкото беше за репортажа от там.. а пък репортажа..хаха.. постоянно оператора фокусираше на вузрастните хора, а не на младите, въпреки, че 80% бяха младежи.. това не е случайно нали се сещате! И нито дума за бедствието със свинекомплексите!!! Ехаа, журналята.. мнооого тъпо.. и не мислете, че никой нищо не е забелязал..тъъъпоо!!!
332
0
 
8
 
! Отговори
seira преди 4 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:141 г. СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!
331
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НО, какъвто народа (банговци) такъв и избранника им.-Ти изглежда си полурусначе...
330
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите изпадат в паника и истерия щом видят снимка на Борисов или на Тръмп. Що така, русофиле, 400 коментара хейт са се изсипали.
329
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банго от Банкя.И на цвят го е докарал и на лъжи.НО, какъвто народа (банговци) такъв и избранника им.П.П. Който не знае на кои им казваме "банго" да пита у Столипиново.Там всички са Банго.
328
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пак за него ще гласу 370Ти си олицетворението (за непознатите думи като тази има речник) на Тикво-електората!!!*** и от село.