БСП: Сесията на парламента приключва с две тежки кризи

Правителството не си свърши работата за атаката на НАП и чумата
57
БСП: Сесията на парламента приключва с две тежки кризи
Снимка: архив "Булфото"

БСП разкритикува остро правителството в последния парламентарен ден преди ваканцията на депутатите. Соцлидерката Корнелия Нинова заяви в декларация от името на групата, че сесията на парламента приключва с две тежки кризи - атаката срещу базата данни на НАП и чумата по свинете.

БСП иска отмяна на санкциите срещу Русия. Неефективни са!

На правителството беше дадена тежка оценка, че една цяла нация е хакната, втора криза е чумата по свинете. Европа даде оценка, тя каза, че правителството не си е свършило работата и България може да изгуби цялото свиневъдство заради небрежноста на управляващите, заяви Нинова. Тя не пропусна да атакува лично премиера Бойко Борисов, който наскоро подкара катер, преди да наблюдава морско учение.

"Борисов държи кормилото на влак, на катер, на електрокар, на тротинетка може би, но няма кой да държи кормилото на страната", заяви Нинова. Според нея е безотговорно, че вместо да излезе пред народа в тези кризи, премиерът коментира събора на левицата на Бузлуджа.

В декларацията от името на БСП бяха критикувани приети закони от управляващите. По думите на Нинова най-големите европейски компании и авторитетни държави обжалват концесията на летище София.

Има ли друга обществена поръчка в България, която да е обжалвана от всички участници, освен от спечелилия – не, попита риторично Нинова.

Като резултати от законотворческата дейност на депутатите от управляващото мнозинство, тя посочи увеличени цени на тока за бизнеса, пустеещи плажове и липса на приходи в туризма, липса на реална борба с прането на пари и др.

Актуализирахте бюджета, ефектът за държавата е близо 2 млрд. нов дефицит и 500-600 млн. дълг. В здравеопазването се затварят болници, хората нямат достъп до здравеопазване, каза още тя и допълни, че има предложен модел, който се отхвърля от абсолютно всички засегнати. Като алтернатива Нинова заяви, че БСП е предложила намаляване на ДДС на лекарства и храни, данъчни облекчения за родители за отглеждане на деца, преизчисляване на всички пенсии. Има пари, въпросът е за какво се харчат, смята Нинова.

Соцлидерката обвини премиера Бойко Борисов за това, че е издигнат само един кандидат за главен прокурор. Тя заяви, че БСП ще предложи наесен промени в Закона за съдебната власт, с които да се наложи съдебен контрол върху актовете на прокуратурата.

Според нея тогава цялата енергия ще бъде хвърлена в изборите, „но и те ще минат и ще застане най-важният въпрос за бюджета, за стимулите за икономиката, за увеличаване на доходите, за намаляване на неравенствата, за общинско и държавно здравеопазване, за справедливостта и съдебната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ЧЕРВЕНА ЧУМА НА ЧЕРНА КОБИЛА МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СВИНСКАТА ЧУМА.
37
0
 
5
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Нинова би трябвало да се досеща ,че при каквито и кризи- правителството трябва да информира и вземе всички необходими мерки.Не като Чернобил.Ама май по-добре беше ,както ние ядохме заразени марули 1986 г ,сега да ги оставят да ядат заразени кебапчета на Будлуджа .
36
2
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
В момента по БСТВ дават "Казанова" .....ей *** не го изпускайте !Има нещо символично ....
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова живее на друга планета.
34
3
 
7
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Тази злобна селска клюкарка защо не се скрие надълбоко?Заяждя се несъществени неща, но пропусна избора на Гл.прокурор? Мълча като бит ...Тази партия за нищо не е годна!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоКаква радост само че сме били преди Румъния ,какво постижение само...Много си мъдър само че тези ги разправяй пред гетата ,там са вашите избиратели....Еднакви сте бе байно ,колкото и да не искаш да го признаеш вие сте от едно котило ,чипът ви е сбъркан на вас , и наглостта ви и лакомията ви са напълно еднакви ! Нали бай Тошо беше учителят на бат Бойко !
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голяма криза от завръщането на БСП в парламента не виждам!Всички други кризи , събрани заедно, не струват толкова скъпо за всички!
31
6
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Не са две , госпожо Нинова а ......2 000 !!! глупонтии на тиквите !!!
30
6
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 43: Никакъв вирус не е погубил България, но е ясно, че с плиткоумници като теб няма да стигнем далеч. Преди Бойко на дойде на власт ни слагаха преди Румъния, а сега - доста след нея. Ако продължаваме по същият начин, ще започнат да ни слагат и след Албания.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте вирусът ,от вас тръгна вирусът погубил България и вие просто не си давате сметка и никога няма да го проумеете ,че и Герб и ДПС са ваш продукт ,в тези партии са вашите другари а народа десетки години не смогва да ви нахрани ...И когато настане денят на възмездието и вие няма да се отървете защото сте заедно в далаверата !
28
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До фотографа: За снимката наистина са се постарали. Бойко така няма да го покажат.А проблемите са много и не могат до безкрайност да се замитат под килима. Добре е, че ще има главен прокурор на ЕС, но за нас това няма да е достатъчно.
27
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Борисов трябва да управлява ВСИЧКО. Все пак той е магьосник! Разни безобразни измамници и дребни шефове не са важни. Бойко трябва да е навсякъде! Той е виновен за ВСИЧКО :D
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, не се мори! Чумата така ги е нападнала гербавите сланини, че не чуват нищо, освен собственото си квичене!
25
8
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А тази чума на снимката докога ще я гледаме ?
24
5
 
10
 
! Отговори
фотографа преди 4 години
ееех каква хубава поза има устичката и.направо е за порнофилм
23
6
 
12
 
! Отговори
168 преди 4 години
Ако някой знае ,или има информация ,дали лъжливата крадла Нинова ,през живота си е направила поне едно добро и полезно нещо за България ,НЕКА НАПИШЕ И СПОДЕЛИ ! ЧАКАМЕ .......
22
6
 
18
 
! Отговори
Три са кризите преди 4 години
*** кара много тежко критическста...
21
6
 
17
 
! Отговори
тръмп преди 4 години
Крайно време е да изметем червените *** към Сибир.
20
6
 
15
 
! Отговори
тео преди 4 години
Капитализмът на времето не можа да затрие БКП ! Днес също /управата на комунистите са големи капиталисти / Но бившата седесарка и сега главна комунистка Нинова успешно закрива БКП /БСП ,партия ,която върна България 50 години назад и ограби народа ни ,много повече ,в сравнение с турското владичество ..... За това трябва да поздравим гробокопача НА ТОВА ЗЛО ....
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоп на санкциите за Русия.