Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОБЪРКАН ЧОВЕКАми, Борисов не ти е крив, че някой е с манталитет на чистач.
131
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОтчетоСрамота е да лъжеш , че строиш г-н Борисов , когато пълниш гробищата с трупове на шофьори и невинни пътници Ти няма ли да попълниш бройката?
130
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА ОТНЕХА И КОЛКО СЕМЕИСТВА ПОЧЕРНИХА НА БОЙКО "ДОБРИТЕ" МАГИСТРАЛИ----------На крив шофьор магистралите му пречат!
129
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е толкова *** че буквално си вярва на глупостите които говори.Проблема обаче е другаде.А именно, колко са простите та да му се връзват????Отговора: МНОГоооооо!!!90% +С такъв МАТ'РИАЛ имаме "спукано гърне".Бегайте от Блатото докато още можете.Имам предвид умните, за простите няма смисъл.
128
4
 
50
 
! Отговори
Бай ти преди 4 години
Докато Винету обикаля по пътищата страната от кой ли се управлява,питам за един безработен приятел?
127
4
 
42
 
! Отговори
Бай ти преди 4 години
Къде са тротинетките?Защо с джип обикаля?
126
4
 
54
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Всичко добре, щом казваш баце.. Обаче, ЗАЩО СТАНДАРТА НА ХОРАТА НЕ СЕ ПОВИШАВА?! Просто въпросче, и не ми говори за пътища и магистрали.. който и да беше на твое място щеш да ги направи, и по хубави и повече може би.. с чужди пари се строу бързо и лесно.. и не качествено, това е по друга причина.;) Та, къде са инвестициите, и големите заплати, и новите технологии! Защо да речем в родната ми Дупница се закриват учебни паралелки всяка година в промишлените гимназии, някой са с по една паралелка?
125
4
 
50
 
! Отговори
ОБЪРКАН ЧОВЕК преди 4 години
С особено зрение--вижда само почиваЩите в Гърция ,тези дето не могат никъде да почиват не ги вижда ! И браво--научи 1-млн. пенсионери да не ядат !
124
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бойко и ЕС за пътищата и ръстежа на икономиката.През развитото зряло социалистическо общество за 45 години некадърните комунисти построиха магистрала до Ябланица.В това време Полша,Чехословакия и Унгария имаха магистрали .Помним Лунният пейзаж по пътищата при Станишево време.
123
2
 
41
 
! Отговори
ОБЪРКАН ЧОВЕК преди 4 години
Дано следващия папа ти накара малко логика в главата за да си обясниш какво означава българите да бягат в най ЗЛЕ държавата Гърция и да се молят за работа като чистачки и черноработници ...ТА какво означава това за състояниетао на държавата Б-я---имам чувството ,че си зациклил като стара плоча и каквото и да те питат Ти със някакво странно скърцане си говориш все едно и също....Е има едни 500 000 дето са ти на софрата ,ама другото кучетата го яли...
122
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигорно е минал и проверил тъй наречената магистрала Тракия 40 километровия участъка убиец на автомобили и рай за катаджиите Чирпан _ Стара Загора.
121
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От шофьорлък и " инспекции" остава ли им време за работа в полза роду и народу?
120
5
 
56
 
! Отговори
Отчето преди 4 години
Срамота е да лъжеш , че строиш г-н Борисов , когато пълниш гробищата с трупове на шофьори и невинни пътници , а сметките си в офшорките с комисионни!Къде си построил един завод за нещо свястно , да работят млади и учени хора?Колко хора върна от чужбина да работят в нашите български заводи за по 5 хиляди евро?Явно нямаш страх от Бога , нито срам от хората, изнемогващи от твоето иго на мутри и бандюги!ЗАСРАМИ СЕ НЕВЕРНИКО!
119
29
 
7
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До До 109Пак ли костов е виновен, амебо.....Костов не е във властта от 20 години почти австралопитекТа кой е виновен, че ти е ниска заплатата?Откакто влезнахме в ЕС инвестицийте и аутсорса се разви адски!На мен заплатата от тогава ми е 10 ПЪТИ по голяма, лумпениадаМного си не умен!*** бай тодар нема да се върне, да знаеш!Картитев за Китен свършИха
118
4
 
55
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Бойко освен да се хвали на строено с чужди пари, повечето от които откраднати , а качеството на изпълнението - спорно и бездарно! Какво се хвалиш бе мишок ?!! Пътищата са по-зле от кратерите на луната, ама иначе тол такси ще събира тоя ***! Новите самолетчета дали могат да излетят от надупчената ни магистрала например, защото едно време дори второкласните пътища са били годни за летища при форсмажорни обстоятелства!
117
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи ден в Албена човека слънце каза да гледали БСП как строели... Точно в комплекса собственост на най вършите комунисти
116
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бсп.. ДПС... СДС... ГЕРБ... ВСЕ. КУКЛИ НА КОНЦИ НА ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ ДС
115
2
 
40
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Ох баня,ох кеф!Кеф та кеф!Посетете Банкя.Първо през нивята,после по чакъло и накрая асфалт!На площада чека цифровата Габриел.Иде водачот енциклопедист Баце,прочел Винету-библиотека за ученика с връзките на мама!Не щели селско стопанство-там всичко е разпределено преди десетилетия,искали цифрички габриелки,искат нови фондове да делкат!Хаъде дайте на простия фондове...
114
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце за чуждестранните инвестиции БНБ друго пише
113
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 години
До "до 109". Нали се сещате, колко от тези собствени домове са придобити по едно друго време, а колко сегашни с кредити.