Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ са гадовето верно , че ГЕРБ построи "малки участъци" от магистралите ама сега ни кажи колко "големи" участъци построи Станишев?
71
30
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Прав е ББ, поне присъства с джипа си на места където се осъществяват инфраструктурни проекти и след време ще остави нещо след себе си, и магистрали, и изтребители ... и европейска перспектива, за разлика от едни негови опоненти, чиито култове могат да се видят най-добре на Бузлуджа, която е превърната в гробница на светлите им идеи и които оставиха след себе си РеМеДета, като Техноимпекс и трапове като тези в Белене и Цанков камък ... !!!
70
2
 
5
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 55Съвсем нормално е да надминеш учителя си.
69
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имали сме култ към личността, но сега имаме култ към посредствеността! Толкова прос*тотия на власт никога не сме имали!
68
18
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
За кого ги "строиш" тези пътища ве крадец ? Ами то не останаха хора в тази територия, ти ги изгони с некадърното си управление. За парите които пристигат от ЕС за инфраструктура трябваше да опашеш цяла България с нови пътища. Разходи се из северозападна България, в населените места около град Елена там няма пътища бе крадец Борисов. Построи малки участаци от магистрали и след това ремонт. Президента е прав като ти каза че ни закотви на дъното. Останахме и без морски флаг ПОЗОР.
67
15
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
От статията иначе разбираме, че другите институции не са от кабинета, а коя е институцията дето строи? Ако говори за президентството , то няма изпълнителна власт за това думите му са повече от скандални.
66
12
 
22
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 39Не им бери грижата на тях. Те ще отидат да харчат откраднатото и да живеят в къщите си в Барселоа при любовницитв си. Да му мислим ние, които оставаме тук да плащаме заемите които бяха взети в последните години, и да се предвижваме с трошките по лунната повърхност на Б-я.
65
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това Кабинета на Пътното ли еЗащото си мислех, че задачите на Правителството е малко по -различна от това да асфалтира.
64
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ako е вързал на бяла лентичка една тераска зад джиплето натоваренка с асансьорчета, тухлета връз които Веждата с една оголена цецка подпрян на метла за градска тоалетна крещи химна на ИРАЦИОНАЛО, е те тогава спокойно може да кажем че всяка община ще получи по финасови проекти акулени перки за декорация на площадите си с плаката:Тикви всех сторон, я си три букви майката
63
16
 
8
 
! Отговори
до 68 преди 4 години
"Нискоинтелигентен,некултурен,арогантен и противен тип! "Прав си само за последните две. ББ не е нито нискоинтелигентен,нито некултурен. Всичко, което показва пред публиката е защото е интелигентен и знае,че този начин на държане се харесва на масите. Той показва това,което се търси. И решенията му показват това - каже нещо, а като види,че се вдига врява веднага променя наобратно. Ако не се вдигне шум си върти кинджира.Всеки народ си заслужава управниците.
62
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до кога ще го търпим сиганскуту семе на яшар бе? в нормална държава щеше да виси от около 10 години с главата на доле пред парламента за назидание на следващите "кой иска да стане мелеонер". българино събуди се. утре ще е късно.
61
8
 
27
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Как им го слага на комунистите"Бибитко го слага единствено на средностатистическия българин, който работи плаща данъци и няма време да се огледа. Бизнеса краде само евро фондове и укрива данъци и приходи, после разправят, че нямало за заплати, а всички бивши комунисти са на позиции във властта или в разни фирмички. Така, че не знам какви комунисти бленувате, но тази опорка се изтърка, помолете шефовете си за нови, че троленето в полза Борисов изглежда като мъчение.
60
9
 
28
 
! Отговори
мдддаа преди 4 години
Тук е мястото да задам за пореден път ЕДИН простичък въпрос към гербераститеКажете за ЕДИН така наречен успех на ГръБ без привкус на да ла в***ра!!ако броите остраняването на Цецо това си е ваш проблем , ако не го бе махнал - този същият щеше да купи и сгрдата на народното събрание!И..още.. защо властта е против да се вземат проби от построеното дето така обилно се рязаха лентички!..Ако е добре направено, от какво се страхувате/срамувате/..кажете де за едно /саниране ли?/..или
59
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе,че се правят пътища -правят се,ама как се правят. Какъв асфалт слагат и колко ?Колко още автобуси и коли ще катастрофират заради хлъзгав асфалт и колко още хора ще умрат? Защо след като се хвали Б.М.Борисов,че той строи пътищата, после прокуратурата не го търси да отговаря за жертвите дадени поради некачествено строителство ? А да,те прокурорите са назначени от него.
58
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБезработицата е ниска, защото няма хора! Това не е нещо с което трябва да се гордееш!И покачването на БВП е обвързано с РЕКОРДНОТО измиране и изнасяне на народа(еднопосочно) но това не пречи да е от дежурните "гордости" на кабинета....цинизъм!!
57
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нискоинтелигентен,некултурен,арогантен и противен тип!
56
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно руските *** ще ходят на море през.............октомври, за сега са на амбразурата........
55
3
 
19
 
! Отговори
Ко?!!какола преди 4 години
Прекалява с коката май.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бацин се кефи на джипа.Вози му се.Ни-що ненаглежда,нему се седи в София.Него извикаха наГ7 ,като адютант.Ходи,мазнат му се,метани ,софри,клюки,ин-триги,което гали его и го прави велик.Оттам и изказванията носят недодяланипослания-(политик-забрави).И яхва джипа отново на път.Поетът го е казал:"Човекът е човек,когато е на път."
53
1
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Защо българският асфалт е хлъзгав,вазелин ли слагате ?