Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте прости и аз съм ***.*** ама хитър.*** напоследък нещо не се разбираме.Или вие сте поумнели или аз не съм достатъчно хитър,че да ви излъжа.
111
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама той къде да се изяви освен с джипа, народа ще купи нов джип но това ли е работата на един мин. председател цял ден да се прави на щофъор.
110
40
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Мачкай Бойко !!!Оле *** на колене .
109
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магистрала "Европа" ???? ЖДБ!!!! А тоя дали има IT Card?
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 109Ти искаш само под наем ли да бъдем, а кой ще е собственика, ти ли
107
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кеф троловетее са безпомощни. Пишат детски истории, колко е лош ББ. Смях :) Отчаеност.
106
23
 
10
 
! Отговори
До 109 преди 4 години
Това с най ниския стандарт на Бг в ЕС е достта странно, и може да се оспорва.Защо? Защото когато западни медии, ни определиха като такива Забравиха или най вероятно не знаеха че в България цели 85% от населението има собствен дом Може да е панелка но СОБСТВЕН.За сравнение пример в Германия са 25% в Полша 35% и тн.Средно в тези страни хората плащат почти 1/3 от заплатата си за наем.И така сега простата аритметика Средна заплата Германия 1500/1600? в Полша 750/?800 Извадете 1/3за наем и ...
105
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин министър председател,кажете защото Лифтън Русе местят производството си в Индия?Вие какво правите по въпроса, още 3 завода са вързани с това и сега има отпада работа?
104
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце по стар комунистически стил е решил, че нямаме досег до външния свят и пропагандата действа, но нещо е объркАл.... То не бяха хвалби, то не беше перчене, все едно от заплатата си отделил за да построи
103
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джипа МУ на газ ли е или на метан ?То дето се разхожда..зад и пред него има още 20 коли.. Мвр праща всичко на и покрай пътя. Значи той изважда полицаите да го вардят,вместо да вардят народа! Наред с колите на Мвр вървят журнали,кола с ножици и ленти.. линейка.. та една разходка..колко на цяло село пенсиите. Бе фотаджии насмимайте го в кабинета и слагайте пейзажи - по евтино ще е
102
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не строи, строят строителни фирми с парите на данъкоплатците.
101
7
 
25
 
! Отговори
До 109 преди 4 години
Най-нисък ни е стандарта, поради основополагащата "стратегия" на Иван Костов, който каза преди години, че българите трябва да са почти роби, само и само да влизали чужди инвестиции.Е, речено - сторено. От управлението на СДС насам управниицте правят всичко възможно да сме най-бедните в Европа, а обещания "златен дъжд" нещо все не идва и не идва.Чуждите инвеститори не търсят роби, а отлични условия за бизнес, каквито тук няма.
100
2
 
32
 
! Отговори
Ууу преди 4 години
У наше село кмето направи 2 нужника!!Клечащи..отгоре с дъски. Да не капе дажд....и..листа многууу..покрая..за....Та...искаме БмБ..да доде и го открие,да ги..освети..Да се свети името му!!... За новите прасета дето ще купим догодина с 300 та лева напраихме и 2 коч ини , да освети и тях..па ако ще да поседи вътре! Абе селото пита. Кат са толкуз убави пътищата дето прави....що само с джип минава по тях? Инак не може а??
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
polzata ot info video na gospoja Sevdie e bezsporna. blagodarim sardechno za neinoto staranie i truda. gospodin borisov da ne si viri mnogo nosa. kakvo e mnenieto na horata i kolko sa dovolnina bg grajdani i grajdanki ot vsichki polove, vazrasti, professii, s koito bg premier pravi kontakti? tova e prazno pole za bg narod. ne chuvame bg narod da govori i dava predlojenia, lichni ocenki v skala ot 1 do 10. a kakvo raboti darjavniat personal ot bnt i bnr, za kakvo poluchava zaplati?
98
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов пак с джипа на горското, който кара незаконно?Разхожда се насам - натам, бръщолеви заучени глупости, готви се за избори...Пътьом пак под сурдинка подари поредната българска златна мина на "началниците", но затова не се говори, пак заради изборите.
97
3
 
22
 
! Отговори
ОБЪРКАН ЧОВЕК преди 4 години
На Б-я проблема се казва най-нисък жизнен стандарт. Не мога да разбера със някакъв строеж и купуване на самолети и др въоръжение как ще увеличи жизнения стандарт ? Защото всичко което той прави можеби е за удобство на турските тираджии..Може би целта е при така случващата се иконом ситуация да реши проблема с малцинствата като ги подтиква към масова имиграция...Едно време се бмолеше Б-я да не стане като Гърция --времето показа ,че ползата от галенето на ,,папите,, е никаква,,.....
96
5
 
28
 
! Отговори
12-3 преди 4 години
Боко вече ще почне да открива всеки 200 метра !! хем всяка седмица рязане - хем снимки , новини... успехи / уж/струма е като нива , 5-те км към Блград са за ремонт през ден се затваря за ремонт - нещо щедро отразено с ленти и снимкиСанирането си е облепване със стиропор за 350 лв на кв.м, сега изпрати Паци терасата във Валенсия и държавата ще закупи там тераса, която ще трябва обеззакони..с открадната спирка на градски транспорт,Пацо законно не може да търпи
95
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кораба потъва. Ориентирайте се.
94
25
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Прави впечатление че тези от групата на дежурните *** във форума, са отявлени врагове и на Борисов ... Що се отнася до ББ той ще си остане фактор в българския политически живот, поне докато там съществуват и акционерите от РеМеДето на "Позитано 20", които позовавайки се на старческата деменция на червените бабички, продължава да ги държат в плен на Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба" ... !!!
93
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ си бачка човека да има си негов начин.. Но има и Борис Джонсон.. 19 пъти по голям Клоун.Аз друго питам, какво правят останалите 240 човека от парламента назначени на 3к + заплати и облаги? Те какво правят по цял ден? Защо не питате това? Борисов поне обикаля човека, къде в България, къде я Европа мъчи се нещо... Какво прави другата администрация? Кметския, местна власт, общини? Те къде са по цял ден?